Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul din Ocna Mureş, Augustin Drăguţ lăsat fără funcţie de prefectul Ştefan Bardan

Bogdan Presecan

Publicat

în

Augustin Drăguţ, primarul PNŢCD al oraşului Ocna Mureş a fost demis din funcţie de prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, pentru că, potrivit legii, edilul se afla într-o situaţie de incompatibilitate.

Ales primar în 2008 din partea PNŢCD, şi-a depus în 2012 candidatura pentru un nou mandat din partea USL, ca membru PNL. Potrivit  Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul pierderii, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

De asemenea, Legea nr. 14/2003, privind partidele politice, un cetăţean român nu poate face parte în acelaşi timp din două sau mai multe partide politice, iar înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Prin Ordinul nr. 93/2012, prefectul judeţului Alba a luat act de încetarea înainte de termen a mandatului de primar al oraşului Ocna Mureş, al domnului Drăguţ Augustin Iosif, ales în 2008 din partea PNŢCD. Acest fapt survine în urma referatului întocmit de secretarul oraşului Ocna Mureş, la care a fost anexată declaraţia de acceptare a candidaturii la funcţia de primar a domnului Drăguţ Augustin Iosif în calitate de membru al Partidului Naţional Liberal”, arată un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Alba.

Prin Ordinul nr. 88/2012, prefectul judeţului Alba a luat act de încetarea înainte de termen a mandatului de primar al comunei Noşlac exercitat de către Vinţeler Silviu, ca urmare a demisiei sale din această funcţie. Silviu Vinţeler (PDL) şi Augustin Drăguţ (USL) sunt principalii contracandidaţi în alegerile locale din 10 iunie. Drăguţ a declarat că acţiunea prefectului Ştefan Bardan este una politică, în timp ce reprezentanţii PNL Alba au spus că vor formula plângere penală împotriva şefului Instituţiei Prefectului.

„Având în vedere faptul că începând de mâine, 8 mai 2012, candidaturile la funcţia de primar într-o unitate administrativ-teritorială, înregistrate la birourile electorale de circumscripţie, rămân definitive, voi solicita prin adresă a prefectului, tuturor secretarilor acestor unităţi, să verifice dacă mai există primari în funcţie care cad sub incidenţa prevederilor Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali şi ale Legii nr. 14/2003, legea partidelor politice şi să se conformeze prevederilor legale în vigoare. În acest fel se pune punct speculaţiilor unor forţe politice aflate în campanie electorală”, a declarat prefectul Ştefan Bardan.

Într-un comunicat transmis presei de organizaţia judeţeană a PNŢCD Alba şi semnat de preşedintele acestei formaţiuni, Ioan Allin Popa, ţărăniştii îşi cer scuze locuitorilor oraşului Ocna Mureş pentru situaţia creată de fostul primar Augustin Drăguţ şi recomandă alegătorilor, membrii şi simpatizanţi PNŢCD să voteze la funcţia de primar cu condidatul PD-L, Silviu Vinţeler.

Situaţia în care se găseşte Augustin Drăguţ este similară cu a altor patru primari de comune din judeţul Alba, care au părăsit PSD şi PNL pentru a candida din partea PDL. Există de asemenea, viceprimari şi consilieri locali care candidează pe 10 iunie din partea altor formaţiuni politice decât cele pe listele cărora au fost aleşi în 2008. Pentru ca prefectul să poată face demersurile legale şi să îi demită din funcţii, legea spune că este nevoie de referate din partea secretarilor primăriilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Lansarea cărții „Pase încrucișate în careu”, un volum cu tematică sportivă a jurnalistului Dumitru Henegar

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Lansarea cărții „Pase încrucișate în careu”, un volum cu tematică sportivă a jurnalistului Dumitru Henegar

Astăzi, 12 noiembrie, a avut loc lansarea de cărții „Pase încrucișate în careu”, un volum cu tematică sportivă a jurnalistului Dumitru Henegar.

Jurnalistul Dumitru Henegar, redactor șef adjunct al Ziarului Unirea, vine în fața publicului cu o nouă carte cu tematică sportivă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Volumul ”Pase încrucișate în careu” propune o istorie a campionatelor mondiale de fotbal și o avancronică a ediției 2022 a Cupei Mondiale, cea din Qatar, care va începe peste câteva zile.

Totul sub forma unui mix de texte de sinteză, careuri rebusistice și integrame.

Noua carte va fi lansată sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ora 12.00, în cadrul unui eveniment special programat la Sala Unirii din Alba Iulia.

„Am încercat să pun pe hârtie această carte, am încercat să fiu cât mai aproape de sufletul iubitorilor de fotbal și am spus că toți cei care vor reuși să rezolve aceste probleme sunt câștigători.

Împătimiții jocului cu balonul rotund au posibilitatea să guste din dulceața cuvintelor încrucișate”, a declarat Dumitru Henegar, aflat la o emisiune la Radio Unirea FM.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Autobuzele electrice „scoase la expoziție” pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Autobuzele electrice „scoase la expoziție” pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

În cursul zilei de vineri, 11 noiembrie, la Alba Iulia au ajuns două noi autobuze electrice, care au fost puse la „expoziție” în parcarea din Piața Cetății, chiar pe două locuri destinate persoanelor cu handicap.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini în care prezintă noile autobuze electrice care sunt puse „la loc de cinste”, pentru a putea fi „admirate” de către albaiulieni, dar și pentru a incomoda posibilele persoane cu handicap care vizitează zona.

Elit - Gustul Desăvârșit

Intenția autorităților nu este neapărat una rea, dat fiind faptul că în acea zonă se află o stație de încărcare electrică, însă amplasarea autobuzelor putea fi realizată diferit, pentru a lăsa libere cele două locuri rezervate persoanelor cu dizabilități și a nu bloca acea parcare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| De mâine se deschide NOUL TALCIOC din Alba Iulia: Linie discontinuă pentru accesul spre talcioc și internet gratuit pentru cetățeni

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| De mâine se deschide NOUL TALCIOC din Alba Iulia: Linie discontinuă pentru accesul spre talcioc și internet gratuit pentru cetățeni

Începând de mâine, 13 noiembrie, cetățenii din Municipiul Alba Iulia se vor putea bucura de noul talcioc, care este amenajat în zona hotelului Tara din oraș.

Așa cum v-am promis, începând de duminică, 13 noiembrie, se deschide noul talcioc, Talcioc Tara. Deja astăzi este sâmbătă, 12, și au venit deja să își monteze corturi, în mare parte și-au ales locurile pentru vânzare, sunt provizorii, nu am făcut niciun contract, rămâne o săptămână sau două să vedem cum se așează, după care să definitivăm.

Elit - Gustul Desăvârșit

În mod special vor primi locuri bune cei care au casă de marcat, cei care au societate, iar la tarabele de acolo, persoane fizice care vor să își vândă lucruri personale.

Am făcut cerere către comisia din Primărie, au acceptat să întrerupă linia continuă, deci cei care vin din oraș pot să vireze stânga, să intre în talcioc, undeva vis-a-vis de bezinărie, exact perpendicular cu drumul care merge la Sews.

Drumul care merge către Sews, până la fosta barieră este un drum public, acolo se poate parca, dar îi atenționez să fie foarte atenți pentru că trecerea de pietoni este puțin lateral-stânga sau lateral-dreapta, să nu treacă direct strada pentru că poliția își va face datoria și probabil o să-i amendeze, deși duminica dimineața, când vin ei nu va fi circulație foarte mare.

Terenul pentru haine, pentru haine second-haine, noi, deja este aproape dat, ca și cel pentru alimentație publică, mici, virșli.

Programul stabilit de către Primărie este de la ora 06.00, până la ora 14.00. Avem patru toalete ecologice, o noutate va fi în zona alimentație publică va fi internet gratuit pentru toată lumea. Ori voi pune o parolă pe care să o comunic tuturor, ori îl voi lăsa free„, a declarat Ioan Lazăr.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea