Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Primăria şi comunitatea numită Aiud, în eseuri. Szakacs Laszlo, câştigătorul concursului, va fi şi primar pentru o zi

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Aiud PrimarieAiud Primarie Miercuri, 5 iunie 2013, în sala de şedinţe „Ion I. C. Brătianu” a Primăriei municipiului Aiud a avut loc a patra ediţie a concursului de eseuri intitulat „Primăria şi comunitatea numită Aiud”.

Potrivit organizatorilor, “la deja tradiţionala competiţie, care se adresează elevilor de liceu, şi care este organizată de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Aiud, în parteneriat cu operatorul de salubritate SC Greendays SRL, au participat 9 concurenţi din partea celor patru instituţii de învăţământ liceal din municipiul Aiud: „Titu Maiorescu”, „Bethlen Gabor”, Colegiul Tehnic şi Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”.

Eseurile, prezentate pe suport de hârtie şi susţinute în format multimedia s-au referit la comunitatea locală, problemele acesteia, responsabilităţile şi implicarea autorităţilor locale, rolul acesteia, precum şi implicarea cetăţenilor în viaţa comunităţii dar şi în activitatea administraţiei publice locale, din perspectiva concurentului. Juriul, compus din reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi câte un profesor de la fiecare instituţie de învăţământ înscrisă în competiţie a evaluat eseurile acordând note de la 1 la 10, în funcţie de criteriile stabilite prin regulamentul de desfăşurare a concursului, reprezentate de relevanţa temelor abordate, creativitate, originalitate, stil, coerenţă, respectarea cerinţelor tehnice de redactare a eseurilor şi nu în ultimul rând de modul de prezentare liberă a acestora.

În urma deliberării juriului şi a stabilirii ierarhiei valorice a eseurilor, câştigătorul concursului, care va fi şi „Primar pentru o zi” în municipiul Aiud, a fost desemnat Szakacs Laszlo, elev la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud, obţinând nota finală 9,03. Pe următoarele locuri s-au clasat: Itu Ilinca, de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, obţinând nota 8,86; Crişan Iris (Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”), cu nota 8,78; respectiv Şipoş Melinda (Colegiul Naţional „Bethlen Gabor”), cu nota 8,68. Cei 4 concurenţi vor fi premiaţi în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Aiud, care va avea loc la sfârşitul acestei luni, cu premii de 300 de lei, 250, 200 şi respectiv 150 de lei. Ceilalţi 5 concurenţi vor primi, la rândul lor, câte un premiu de participare în valoare de 100 lei, în cadrul aceleaşi şedinţe publice.

Am constatat, cu multă bucurie, că eseurile din acest an au fost superioare celor din anii trecuţi. Pe de o parte, acest lucru se datorează tradiţiei deja existente în municipiul nostru cu privire la acest concurs şi faptului că elevii sunt familiarizaţi cu tema şi condiţiile de participare, dar şi existenţei unei relaţii speciale pe care noi o avem cu tinerii aiudeni. Este o relaţie cinstită şi corectă, bazată în primul rând pe comunicarea cu aceştia. Ne dorim ca tinerii aiudeni să ne fie parteneri în toate proiectele şi planurile pe care le avem de îndeplinit, prin implicarea lor într-un dialog constant, cu exprimarea tuturor punctelor de vedere pe care le au cu privire la demersurile administraţiei publice locale. De fapt, concursul de eseuri asta şi reprezintă, un prilej în plus pentru tinerii aiudeni, de a analiza rezultatele administraţiei publice locale, de a formula sugestii, propuneri şi chiar de a lua atitudine vis-a-vis de problemele cu care ne confruntăm şi la care, nu întotdeauna găsim soluţii optime de rezolvare, a declarat preşedintele juriului, primarul Mihai Horaţiu Josan.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea