Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Primăria Sebeș: ”Primarul municipiului, Adrian Alexandru Dăncilă, respectă cu stricteţe legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ca urmare a evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă în Municipiul Sebeș referitoare la activitatea desfăşurată pe platforma SC KRONOSPAN SEBES SA, în calitate de primar al Municipiului Sebeş, conform Legii 215/2001 republicată, Legea Administraţiei publice locale,

vreau să fac următoarele precizări:

– în urma mitingurilor organizate de către ONG–urile de pe raza Municipiului Sebeş, am stabilit o întâlnire la sediul Municipiului Sebeş cu acestea, prin care am solicitat să îşi depună în scris revendicările cu referire la activitatea desfăşurată pe platforma SC KRONOSPAN SEBEŞ SA şi nu numai ;

Elit - Gustul Desăvârșit

– am informat aceste ONG uri despre intenţia Municipiului Sebeş de a realiza un Studiu de impact pe starea de sănătate a populaţiei Municipiului Sebeş relaţionat cu expunerea la toţi posibilii poluatori industriali de pe raza unităţii administrativ teritoriale, asupra faptului că s-au prevăzut bani la bugetul local pentru efectuarea acestuia, solicitând în acest sens propunerile acestora cu referire la conţinutul acestui studiu, în vederea deplasării în data de 12.02.2015 împreună cu Directorul executiv al DSP Alba, dr.Horea Timiş la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj Napoca .

– nu am primit nici o revendicare şi nici o propunere faţă de realizarea acestui studiu de impact pe starea de sănătate până la ora actuală

– în urma întâlnirii de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj Napoca au fost stabilite clar etapele care trebuiesc parcurse, fiind un studiu de mare anvergură, fiind practic o premieră pentru acest institut, în acest sens a fost dat un comunicat de presă în data de 14 şi 16 februarie 2015 în ziarul UNIREA

– în data de 27.02.2015, ora 13,30 la sediul Municipiului Sebeş a fost organizată o primă întălnire cu medicii de familie de pe raza Municipiului Sebeş, cu reprezentanţii Spitalului Municipal Sebeş şi cu reprezentanţii DSP Alba, prin care au fost informaţi despre intenţia de a realiza Studiul de impact pe starea de sănătate a populaţiei Municipiului Sebeş cu Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj Napoca, urmând să fie realizată o analiză a indicatorilor de sănătate în zonele vulnerabile identificate, necesitînd astfel o strînsă colaborare între instituţiile statului, medici de familie, agenţi economici şi ONG uri

– de asemenea la întîlnirea cu reprezentanţii SC KRONOSPAN SEBES SA, în vederea aprobării mitingului din data de 01.03.2015, am adus la cunoştinţă reprezentanţilor salariaţilor de la Kronospan paşii care au fost parcurşi până în prezent

– în ceea ce priveşte revizuirea Autorizaţiei de funcţionare nr.SB 67/2007 – SC KRONOSPAN SEBEŞ SA , solicitare depusă în 2013, -au fost urmaţi toţi paşii legali necesari conform legislaţiei în vigoare, în momentul de faţă fiind analizate contestaţiile depuse la sediul APM Alba, toată documentaţia fiind transmisă pentru analizare Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, iar în ceea ce priveşte viitoarea instalaţie de formaldehidă cu o capacitate de 60000 tone pe an, SC KRONOCHEM SEBES SRL – această unitate nu funcţionează, fiind depusă solicitarea la sediul APM Alba în vederea obţinerii Autorizaţiei integrate de mediu .

– pentru SC KRONOCHEM SEBEŞ SRL în cadrul şedinţei Comitetului de Analiză Tehnică din data de 03.02.2015 desfăşurată la sediul APM Alba, DSP Alba a solicitat actualizarea Studiului de impact pe starea de sănătate conform OMS 119 /2014 , fapt solicitat şi de către Municipiul Sebeş prin adresa nr.3946/02.02.2015, adresată şi transmisă către APM Alba

– de asemenea menţionăm faptul că în data de 11.02.2015, reprezentanţii Municipiului Sebeş împreună cu reprezentanţii APM Alba şi ai SC Kronochem Sebeş SA, s-au deplasat pe teren în vederea stabilirii a 2 locaţii de amplasare a celor două echipamente de monitorizare emisii formaldehidă , conform cerinţelor Acordului de mediu nr.SB 19/26.10.2012, fiind propuse cele 2 locaţii şi urmând să fie analizate şi aprobate de către APM Alba şi SC KRONOCHEM SEBES SA.

Din cele menţionate rezută interesul permanent al Municipiului Sebeş în vederea respectării cu stricteţe a legislaţiei de mediu, dorinţa permanentă de a avea un dialog cu ONG urile şi cu agenţii economici, în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte , dar trebuie să respectăm instituţiile statului, cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului şi a sănătăţii publice, să avem încredere şi printr-o continuă colaborare să rezolvăm problemele apărute.

Pe această cale invităm din nou reprezentanţii ONG-urilor precum şi reprezentanţii SC KRONOSPAN SEBEȘ SA la un dialog în vederea rezolvării problemelor ridicate în ultima perioadă.

Referitor la adresa înaintată primarului Municipiului Sebeş în data de 01.03.2015 de către angajaţii Kronospan Sebeş, prin care îi solicită acestuia îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi acordarea de răspunsuri la întrebările ridicate de câteva persoane din Sebeş, fac menţiunea că nu au fost adresate astfel de întrebări primarului, iar activitatea acestuia se desfăşoară conform Legii 215/2001 republicată, Legea Administraţiei publice locale.

Comunicat de presă/ Primăria Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea