Ziarul Unirea

Primăria Sebeș pregătește externalizarea serviciului de curățenie din oraș

Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dăncilă, încearcă să remedieze defecțiunile apărute în timp, din cauza circulației rutiere intense din ultimii ani, atât pe străzile din municipiu cât și în infrastructura orașului, afectând inclusiv și locuințele din zonă.

Nu reușim, din păcate să facem o curățenie, așa cum ne dorim, prin forțe proprii. De aceea, am decis să întocmim o documentație privind externalizarea serviciului de curățenie. În prezent, există o echipă care lucrează la întocmirea caietului de sarcini, care va fi finalizat în 31 martie 2015. Urmează apoi să scoatem la licitație acest serviciu”, a declarat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.

ELIT

Până la încheierea unui contract cu o firmă de specialitate, serviciile de salubrizare și întreținere ale orașului lucrează la igenizarea malurilor râului Sebeș, curățarea străzilor din municipiu, prin înlăturarea nisipului, repararea și revopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi existente, toaletarea arborilor, întreținerea florilor din sensurile giratorii, rondouri, scuaruri, parcuri. De asemenea se vor planta trandafiri japonezi pe strada Drumul Sibiului, puiet de tei pe strada Augustin Bena și Parcul Arini, se vor vărui arborii. Străzile asfaltate cu gropi și fisuri vor fi reparate, urmând a fi realizat marcajul rutier de siguranță. Vor fi remediate și rigolele, inclusiv pavajele și bordurile existente.

Fac din nou apel la cetățenii Sebeșului, proprietari de terenuri, să-și igienizeze domeniile, cum ar fi zona Balta lui Dolfi, strada Aurel Vlaicu (zona de Sud, cartier rromi), strada Cloșca, zona Rât, strada Ștefan cel Mare, în zona stadionului Pielaru și Petrești, strada Dobrogeanu Gherea, zona Colonie Petrești. Reamintesc ca toți cei care nu vor lua măsuri de igienizare vor fi amendați. Am decis, de asemenea să supraveghem în permanente malurile râului Sebeș, unde am constatat existenta unor adevărate gropi de gunoi„, a mai precizat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Status-Quo 30 martie 2015 at 17:46

Eu zic ca n-ar fi rau sa externalizati chiar conducerea primariei. Ganditi-va, nu e o solutie rea!

Nu inteleg de ce nu puteti face chiar voi curatenia in oras! In loc sa va luati masini cu care sa va plimbati delicatele funduri poate n-ar fi fost rau sa luati niscaiva masini de curatat si sa va puneti pe treaba.

Sebesul este faimos pentrui somajul 0% (!!!), investitiile de peste 1 miliard de euro (ai-ai-ai-ai-ai…), s.a.m.d, dar nu poate sa-si faca singur curatenie. Apeleaza la altii pe bani buni, evident, ca de obicei ca doar comunitatea e o vaca buna de muls.

Ce faceti ma cu banii din buget? Pe ce-i tocati? Pe salarii? Ca nu se vede nimic in oras.

cetatean 30 martie 2015 at 18:55

Dar strazile si parcurile cand le curatati de cainii comunitari?
Astazi, pe la ora 16, nu mai putin de 6 caini se odihneau in fata Casei de Cultura. Pe astia nu-i vede nimeni?

dasd 30 martie 2015 at 19:40

asfaltati drumurile bag ceva ca ne rupem masinile ,ati sapat si ati pus niste nisip niste cratele mai rau ca pe camp

ghita 31 martie 2015 at 11:05

cred ca primaria trebuie sa angajeze un specialist horticol, in amenajarea spatiilor verzi si intretinerea parcurilor. Din pacate, de 3 saptamini, angajatii de la administratia domeniului public au inceput campania de primavara de macelarire a copacilorde de pe marginea drumului in zona centrala( sens giratoriu Petrom – Romtelecom, Coroana, strada primariei, Kogalniceanu) si pe care primaria o numeste ,,toaletare,,.Copaci cu trunchiul gros in diametru de 30-40cm. taiati de la 3-4m. de sol, si care nu mai au nici o ramura, arbori maiestuosi inalti si sanatosi taiati in dusmanie si care arata ca niste schelete…Cind te apuci sa toaletezi un pom trebuie sa ai un plan, dezvolt coronamentul, tai ramurile laterale sa creasca pomul inalt,etc. Primaria taie aceiasi copaci in fiecare an, un angajat care nu are habar de ce trebuie facut vine cu drujba si mai scurteaza 2m astfel incit tei, platani, castani si alti copaci care nu mai departe de 7-8 ani aratau minunat si asigurau umbra si oxigenul orasului arata acum de te apuca plinsul. Cred ca niciodata in primaria din Sebes nu au activat oameni mai nepregatiti ca acum, oameni care sa urasca orasul, oameni care se afla acolo din cu totul alte motive decit administrarea orasului in slujba cetateanului. O adunatura de neprofesionisti, o cloaca, o rusine…

Așa zis-a Burebista 31 martie 2015 at 11:39

Așa se întâmplă și în Alba. Aceiași puradei sar cu drujba din copac în copac până retează tot. Asta-i campania de chelire a copacilor, nu de toaletare.

Florin 31 martie 2015 at 20:04

Propun sa nu se mai oboseasca si sa adune nisipul de pe strada principala . Mai bine sa-l arunce in santul orasului. Poate asa se umple si santul ca de apa nici vorba. Au la primarie o masina care nu aduna praful si mizeria ci o imprastie in aer. Smog nu gluma. Intr-o zi la ora 12 niste bruneti maturau pe centru. Cred ca politia trebuia sa opreasca circulatia pentru cavizibilitatea era zero. Zero este si activitatea celor din primarie. Dar noi i-am ales. Primarul ar trebui sa-si aminteasca ca in copilaria lui era baci Pista care cu o autospeciala spala de doua ori pe zitoate strazile. Ce sa-i faci, eram inapoiati atunci.

necajitu 31 martie 2015 at 21:26

sa fiu nebun.. astia la sebes au serviciu la primarie de curatenie a orasului.primaria din sebes traieste in ani 70.asa-i cu primar pesedist in oras capitalist.
sa cititm pe seap chinurile primariei sebes de achizitionare a unei autospeciale de pompieri.loserii de la primarie inceraca de trei ani sa cumpere o tulumba .si lis e tot infunda caietul de sarcini pe la constestatii.
danicla, acest mr bean al primariilor din judet.
speram doar pana in 2016….cand vom avea ocazia sa-l externalizam cu tpotul din politica.

Ionel 2 aprilie 2015 at 15:42

Domnule Primar, poate va ganditi sa faceti si locuri de colectare a deseurilor subterane (dupa modelul Alba Iulia, Tg. Mures, Tg. Jiu etc.) si atunci ati mai scapa de gunoaiele imprastiate de vant prin oras.

Comentariile sunt oprite