Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Sebeș pregătește externalizarea serviciului de curățenie din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dăncilă, încearcă să remedieze defecțiunile apărute în timp, din cauza circulației rutiere intense din ultimii ani, atât pe străzile din municipiu cât și în infrastructura orașului, afectând inclusiv și locuințele din zonă.

Nu reușim, din păcate să facem o curățenie, așa cum ne dorim, prin forțe proprii. De aceea, am decis să întocmim o documentație privind externalizarea serviciului de curățenie. În prezent, există o echipă care lucrează la întocmirea caietului de sarcini, care va fi finalizat în 31 martie 2015. Urmează apoi să scoatem la licitație acest serviciu”, a declarat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.

Până la încheierea unui contract cu o firmă de specialitate, serviciile de salubrizare și întreținere ale orașului lucrează la igenizarea malurilor râului Sebeș, curățarea străzilor din municipiu, prin înlăturarea nisipului, repararea și revopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi existente, toaletarea arborilor, întreținerea florilor din sensurile giratorii, rondouri, scuaruri, parcuri. De asemenea se vor planta trandafiri japonezi pe strada Drumul Sibiului, puiet de tei pe strada Augustin Bena și Parcul Arini, se vor vărui arborii. Străzile asfaltate cu gropi și fisuri vor fi reparate, urmând a fi realizat marcajul rutier de siguranță. Vor fi remediate și rigolele, inclusiv pavajele și bordurile existente.

Fac din nou apel la cetățenii Sebeșului, proprietari de terenuri, să-și igienizeze domeniile, cum ar fi zona Balta lui Dolfi, strada Aurel Vlaicu (zona de Sud, cartier rromi), strada Cloșca, zona Rât, strada Ștefan cel Mare, în zona stadionului Pielaru și Petrești, strada Dobrogeanu Gherea, zona Colonie Petrești. Reamintesc ca toți cei care nu vor lua măsuri de igienizare vor fi amendați. Am decis, de asemenea să supraveghem în permanente malurile râului Sebeș, unde am constatat existenta unor adevărate gropi de gunoi„, a mai precizat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea