Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Sebeș oferă până la 300.000 de euro pentru construirea a 14 platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Sebeș a lansat licitația pentru „Amenajarea unui număr de 14 platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere în Sebeş”. Contra unei sume totale, estimată la maximum 1.371.554 de lei fără TVA (aproximativ 300.000 de euro) se vor achiziționa servicii de elaborare a unor documentații de proiectare și construcție, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor.

Pentru documentațiile tehnice este prevăzută suma de până la 71.500,00 lei (fără TVA); asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor – 7.000 lai fara TVA; execuţia lucrărilor 1.293.054,60 lei fara TVA.

Potrivit caietului de sarcini al achiziției, în prezent, în municipiul Sebeş colectarea deşeurilor subterane se face în mod neselectiv în containere supraterane care generează disconfort vizual, olfactiv, sunt puncte de atracţie pentru rozătoare, animale fară stăpân, oameni ai străzii.

Având în vedere situaţia existentă descrisă, se impune la trecerea unui nou sistem de colectare a deşeurilor menajere, sistem format din platformă subterană de colectare a deşeurilor menajere cu câte 4 containere îngropate având capacitatea de 1100 litri pentru colectarea deşeurilor menajere, motiv pentru care s-a iniţiat prezenta procedură de achiziţie publică.

Municipiul Sebeş, prin Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeş, a determinat necesarul, numărul şi volumul containerelor, dar şi poziţia platformelor de colectare dotate cu containere îngropate.

Sistemul solicitat este format dintr-un număr de 14 de platforme pe care se vor poziţiona 56 containere îngropate cu capacitatea de 1100 litri pentru colectarea deşeurilor menajere.

”Prin prezenta achiziţie se urmăreşte, îmbunătăţirea infrastructurii locale învechite, inadecvate, privind serviciile de colectare a deşeurilor şi dezvoltarea unui sistem modem, pentru a permite respectarea standardelor europene si româneşti. Sistemul propus trebuie să asigure o colectare rapidă, eficientă şi cu un impact vizual, de trafic şi de mediu cât mai scăzut. In acest sens, echipamentele de colectare deşeuri trebuie să aibă o capacitate de stocare ridicată pentru a preveni depozitarea necontrolată în jurul platformelor de colectare şi să împiedice sustragerea deşeurilor din containere, trebuie să aibă un aspect estetic cât mai plăcut şi să poată fi igienizate într-un timp cât mai scurt. De asemenea, se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii mediului şi a vieţii urbane prin intermediul reabilitării infrastructurii vechi in sectoml deşeurilor, în Sebeş, prin achiziţia şi montarea platformelor subterane cu containere îngropate”, se arată în documentul citat.

Conform aceleiași surse, platformele vor fi amenajate în următoarele locuri:

• în cartierul Mihail Kogalniceanu – trei locaţii cu patru containere
• în cartierul Valea Frumoasei – patru locaţii cu patru containere
• în cartierul Aleea Parc – doua locaţii cu patru containere.
• în cartierul Mircea cel Mare – o locaţie cu patru containere
• în cartierul Lucian Blaga – trei locaţii cu patru containere
• în Piaţa Dacia – o locaţie cu patru containere.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare la procedura de achiziție este 18 decembrie 2018 iar durata contractului (termenul de finaizare al llucrărilor) este de 8 luni de la data semnării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea