Ziarul Unirea

Primăria Sebeș cheltuie în acest an peste 170.000 de euro pe operațiunea de înverzire și înflorire a municipiului. Ce alte achiziții directe s-au mai facut

Într-o singură săptămână, municipalitatea a achiziționat un sistem de irigații în valoare de 86.000 de euro, lucrări de amenajare cu flori în valoare de 56.800 de euro și servicii de toaletare a arborilor din aliniamentele stradale, în valoare de 36.000 de euro. În total, peste 170.000 de euro s-au cheltuit pe operațiunea de înverzire și înflorire a orașului,  iar asta după ce anul trecut s-au cumpărat cu aproape aceeași sumă mușcate, jardiniere și mai ales gazon (la un preț apropiat de cel al Arenei Naționale), care s-a uscat la numai 2 luni de la montare.

Odată cu venirea primăverii s-a dezghețat și pușculița Primăriei Sebeș care face achiții directe pe bandă rulantă, în special prin serviciile și instituțiile aflate în subordinea sa. Încă de anul trecut la Sebeș s-a pus, la propriu, mare preț (după unii chiar exagerat) pe înfrumusețarea orașului cu ghivece de flori, plante ornamentale și gazon, cheltuielile la acest capitol ridicându-se la 230.000 de euro, adică vreo 10 miliarde de lei vechi în 2017. Anul acesta ”investițiile” în amenajarea și întreținerea peisagistică a micului burg continuă. Cu alți bani, desigur!

ELIT

• Alți bani, aceleași firme! Doar combaterea buruienilor și mușuroaielor costă peste 11.000 de lei!

În decurs de 8 zile Primăria Sebeș, prin Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș (SPAPS) au fost achiziționate lucrări de amenajare a zonelor verzi, lucrări de arhitectură peisagistică și un sistem de irigații, toate în valoare de 179.000 de euro fără TVA. Potrivit SEAP, în 20 martie SPAPS-ul a achiziționat de la S.C. Alba Irigații SRL, contra sumei de 402.400 lei fără TVA, adică 86.266 de euro, ”un sistem de irigație a zonelor verzi de pe strazile Augustin Bena, Aviator Olteanu, Mihail Kogălniceanu, Lucian Blaga, tronson cuprins între intersecția cu str. Sava Henția și intersecția cu str. Drumul Sibiului, Drumul Sibiului, Valea Frumoasei – faza PT, DE,DTAC, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor”.

Apoi, în data de 27 martie SEAP-ul consemnează o altă achiziție importantă – 264.150 de lei, adică 56.804 de euro plătiți de Primăria Sebeș prin SPAPS firmei Oleander Garden SRL din Mureș pentru ”lucrări de amenajare cu flori a zonelor verzi: 1. Plantat, montat, amplasat 600 ghivece FI 320 plantate cu mușcate, pe stâlpii de iluminat; 2. Plantat, montat, amplasat 1000 jardiniere din plastic de 65 cm plantate cu dipladenia; 3. Plantat, montat, amploasat 960 jardiniere din plastic de 45 cm cu mixtură florală; 4. Executat 60 cilindrii florali din mușcate; 5. Plantat, montat, amplasat 60 de jardiniere/lazi din metal, cu mixtură florală; 6. Lucrări de replantare 360 bucăți Canna Indica; 7. Lucrări de plantare 4500 de bucăți de Sunpatiens; 8. Lucrări de plantare specii floricole în cadrul scuarurilor stradale; 9. Lucrări de umplere si montare cu 50 saci de substrat de cultură a vaselor ornamentale. De meționat că de la aceeași firmă Primăria Sebeș a achiziționat și anul trecut mii de bucăți de flori ornamentale.

O zi mai târziu, în 28 martie, au fost plătiți, tot prin achiziție directă, alți 36.041 de lei fără TVA (167.932 de lei) firmei Bell Flower SRL din Alba Iulia pentru ”lucrări de arhitectură peisagistică” constând în: toaletare/tăierea arborilor din aliniamentele stradale 17.3 lei/buc = 3460 de lei; aerarea gazonului și a suprafețelor înierbate – 0.54 lei/mp = 30106.78 de lei; scarificarea gazonului și a suprațetelor înierbate – 0.54 lei/mp = 30106.78 de lei; fertilizarea gazonului și a suprafețelor înierbate – 0.53 lei/mp = 29549.25 de lei; aplicarea tratamentelor fitosanitare pe gazon și pe suprafețe înierbate pentru prevenirea și combaterea bolilor și dăunătorilor – 0.25 lei/mp = 13938.33 de lei; combaterea buruienilor și a mușuroaielor – 0.2 lei/mp = 11150.66 de lei; supraînsămânțarea (semănare iarbă) – 0.73 lei/mp = 40699.91 de lei; curățarea de resturi vegetative sau de altă natură – 0.16 lei/mp = 8920.53 de lei.

Nici firma S.C. Bell Flower SRL Alba Iulia nu este străină Primăriei Sebeș întrucât anul trecut a furnizat gazon în valoare de peste 300.000 de lei, fără TVA și arbori ornamentali. S.C. BELL FLOWER din Alba Iulia, care îi are ca asociați pe Ioana Veronica Mărginean și Florin Daniel Mărginean, cel care deține și Toskana Garden, prin care desfășoară activități similare.

• Renovarea Căminului Cultural din Răhău costă aproape cât sistemul de irigații

Primăria Sebeș a decis că e cazul să se ocupe și de localitățile aparținătoare astfel că, prin același serviciu SPAPS, a angajat lucrări de renovare și reparați în valoare de 95.000 de euro (439.642 de lei fără TVA), prin achiziție directă, pentru Căminul Cultural din Răhău. Lucrările prevăzute sunt: reparații interioare, compartimentări din ghips carton, tencuieli, gleturi, zugrăveli, pardoseli din parchet, gresie și mochetă, tavan fonoabsorbant, înlocuire tâmplărie interioară și exterioară, înlocuire instalație electrică și instalații sanitare la băi. Toate aceste lucrări costă cam cât sistemul de irigații. Firma norocoasă aleasă direct să se ocupe de lucrări este Amiand House SRL din Alba Iulia. Potrivit termene.ro firma aparține Mariei Aurelia Clit. Cosmin Clit este cunoscut ca unul dintre apropiații primarului din Sebeș. Amiand House mai are și alți acționari, respectiv 2 firme reprezentate tot de Maria Aurelia Clit – 4C Rural Strategic și Social & Business Development SRL.

• Trei firme din Oiejdea, toate cu aceleași sediu social, abonate la contracte cu Centrul Cultural “Lucian Blaga”

Când vine vorba despre organizare de evenimente culturale, de la spectacole de muzică, de teatru până la conferințe, Centrul Cultural “Lucian Blaga” din Sebeș se bizuie pe o singură persoană – Ștefan Lungu. Acesta, prin trei firme pe care le deține: S.C. Gess Show, Lungu E. Ștefan Persoană fizică și Ștefan Show SRL, toate înregistrate la aceeași adresă în satul Oiejdea, comuna Galda de Jos, câștigă toate contractele pe zona amintită. Doar în 2018, de la începutul anului până acum, cele trei firme au încasat peste 146.000 de lei fără TVA. Cea mai mare sumă – 40.605 de lei a fost încasată de Lungu E. Ștefan persoană fizică pentru organizarea Zilei Internaționale a Femeii iar pentru spectacolul dedicat lui Mihai Eminescu organizat în ianuarie a primit 36.410 de lei. Firma Gess Show a încasat în schimb 25.185 de lei pentru Conferința ”Sebeșul între prezent și viitor” iar Ștefan Show organizează contra sumei de 12.270 de lei un concert de muzică religioasă prilejuit de Sărbătorile Pascale.

Cu siguranță toate achizițiile directe s-au făcut cu respectarea legii întrucât Primăria Sebeș a achiziționat anul trecut, tot prin SEAP, servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice iar cele relatate în articol pot fi pure coincidențe. Așa cum pură coincidență poate fi că majoritatea achizițiilor direct sunt făcute de la firme apropiate primarului Dorin Nistor sau fostului PDL!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

REZULTATE Evaluare Națională 2021: Elevii vor afla MÂINE ce note au luat

REZULTATE Evaluare Națională 2021: Elevii vor afla MÂINE ce note au luat Notele obținute de absolvenții ciclului primar la Evaluarea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Cum arată noile trenuri care vor circula între Cluj-Napoca și Alba Iulia. Au fost aduse din Germania

În aproximativ 3 luni, primele șase automotoare diesel second-hand cumpărate din Germania de compania privată Transferoviar urmează să circule pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Bărbatul care a fost testat POZITIV cu COVID-19 de 42 de ori și internat de 7. A fost bolnav timp de 10 luni

Un cetățean britanic s-a infectat cu coronavirus la începutul primului val din UK, în 2020. Dar, în timp ce majoritatea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| ICOANA Sfinții Petru şi Pavel–COLECȚIA MNUAI, LAZ, SEC–XIX (pictor Ilie Poenaru)

Despre Sfântul Petru se ştie că îl însoţeşte des pe Dumnezeu în drumurile sale pe pământ şi că ţine Cheile… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Coaliţia ar putea amâna înscrierea Roşiei Montane în UNESCO. Cioloş: „Premierul Cîţu ţine foarte mult la această retragere”

Tema ”Roşia Montană pe lista UNESCO” va fi discutată luni după-amiază în coaliţia de guvernare. Dacian Cioloş lasă să se… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Voluntarii ASCOR Alba Iulia, MISIUNE filantropică, în satul din Alba declarat „Muzeu Viu”

ASCOR Alba Iulia, alături de câteva familii cu suflet mare, au organizat o acțiune social-filantropică având ca scop întrajutorarea mai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOLIU în media din România. Jurnalistul Florin Condurățeanu a MURIT, în urma unui stop cardio-respirator

Jurnalistul Florin Condurăţeanu s-a stins din viaţă. Acesta a suferit un şoc cardio respirator în cursul acestei zile. Doliu uriaş… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Status-Quo 4 aprilie 2018 at 22:39

In Pakistan barbatului lu’ Benzair Bhutto ii zicea ”Mister 10%”. Zice-se cerea 10% mita din orice contract pe care-l nasea.

Lu’ Dorin (a lu’ Mircea) i-ar putea zice probabil ”Mister 100.000”. Ia de la Dorin 100 de mii!

In loc sa strice banii pe flori, pe telefonu’ ala aurit cu mar pe el, pe retromobilu lu peste, pe salariul lui de primar de mare oras, pe fasaitele alea de zile ale Sebesului, pe patinoare pentru care a mai stricat si parcul, ilustrul Dorin (+toata trupa de alesi( puteau sa ia o masina noua de maturat si spalat asfaltul si trotuarele. Macar ramaneam cu ceva!

Mare si crunta dezamagire acest Dorin Nistor!

La incalzire ies insa alti guresi cu bidineaua-n mana.

zoro 5 aprilie 2018 at 9:17

E foarte bine ca se infumuseteaza orasul si speram ca lucrarile care se fac sa fie de calitate!!!!

Lyly 5 aprilie 2018 at 11:15

Cum? Fara referend-um? Numai laboratorul de analize de mediu, care sa ne arate cat suntem de grav poluati, nu se poate cumpara fara a face dom primar un referend-um?
Vrea s-o dea la intors? Daca are HCL sa cumpere laboratorul , pai, sa-l cumpere, ca pe muscate! Sau spera ca referendum-ul nu va trce si nu v-a cumpara laboratorul? Hai, dom primar , fii sincer cu noi, sebesenii. Chiar daca faci naveta din Micesti, de la casa ta!
NUMAI SEBESENII PUTEAU SA-SI ALEAGA UN PRIMAR DIN ALBA IULIA!!!

independentii 6 aprilie 2018 at 11:33

Prosti sunt sebesenii ca nu intiaza un referendum pentru demiterea navetistului care le cheltuieste banii pe lucruri care nu sunt nici utile, nici de calitate. Acu, ca au scapat de alt psd-it incapabil, au dat de unul mai abil in a cheltui bani pentru acolitii partidului din care provine, Poate se vor trezii fraierii si nu vor mai vota partidul, ci OMUL CUNOSCUT si de al locului !

M. M. I 7 aprilie 2018 at 22:37

Sebeșul a stat bine și la capitolul deszăpezire, asta datorita implicării administrației locale, iar amenajările care se fac pentru înfrumusețarea municipiului sunt ceva firesc,la potențialul economic actual nu trebuie neglijat nici acest aspect.

Comentariile sunt oprite