Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Ocna Mureș: ”Lipsa de comunicare a celor de la Apa CTTA a creat un disconfort important locuitorilor orașului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Referitor la întreruperile de alimentare cu apă potabilă a orașului Ocna Mureș, administrația locală le cere scuze locuitorilor pentru problemele apărute în zilele de 17 și 18 ianuarie 2015 și face următoarele precizări:

Apa potabilă în oraș este asigurată de conducta care leagă Ocna Mureș de Galda. Această legătură are o vechime de peste 40 de ani și a fost proiectată și realizată la parametrii existenți în acea perioadă.

Silviu VintelerÎn cei 40 de ani la această conductă au mai fost racordate sau extinse și alte localități (Decea, Miraslău, Unirea etc) ceea ce a dus în timp la necesitatea creșterii presiunii de exploatare și de aici suprasolicitarea ei. Astfel au apărut în zilele de 17 și 18 ianuarie 2015 cele două avarii pe rețea, respectiv defectarea a două vane la Alba Iulia și apoi spargerea conductei la Unirea.

Termenul de garanție a unei astfel de investiții este de 30 de ani. Înlocuirea acesteia este în planul de refacere a infrastructurii de alimentare cu apă pe care îl are Apa CTTA Alba, există în lucru acum studiul de fezabilitate pentru înlocuirea conductei Galda – Ocna Mureș. Dorința este ca noua conductă să fie realizată la noile condiții de exploatare, care să includă și creșterea prognozată pe perioada următoare pentru zona deservită.

Tocmai pentru a veni în întâmpinarea unei astfel de investiții Primăria Ocna Mureș a realizat din fonduri proprii, anul trecut, înlocuirea rețelei de apă pe străzile Brazilor, Ștefan Augustin, Axente Sever, 1 Mai, 8 Martie precum și în cartierul Uioara de Sus Blocuri.

Lipsa de comunicare a celor de la Apa CTTA a creat un disconfort important locuitorilor orașului Ocna Mureș, ne dorim ca pe viitor locuitorii să fie informați despre întreruperile care apar în furnizarea apei și cauzele lor. Această comunicare este mai mult decât necesară, obligatorie, pentru a nu crea stări tensionate sau conflictuale între locuitori și Apa CTTA Ocna Mureș.

Îi asigurăm pe ocnamureșeni că administrația locală depune toate eforturile pentru îmbunătățirea calității apei, atât pe plan local, prin investiții proprii (în acest an străzile Crângului, Viilor, Teilor), cât și prin susținerea tuturor acțiunilor referitoare la înlocuirea rețelei învechite dintre Galda și Ocna Mureș.

Această conductă ieșită din termenul de exploatare a fost generatoarea majorității neajunsurilor privind calitatea serviciilor oferite de Apa CTTA Alba în orașul nostru, înlocuirea ei fiind absolut necesară ca finalitate a tuturor problemelor legate de alimentarea cu apă în zonă.

Fără această investiție majoră problemele vor reveni și vor crea permanent disconfort și neajunsuri tuturor locuitorilor din Ocna Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea