Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Ocna Mureș a câștigat procesul în cazul prăbușirii supermarketului Plus și este scutită de plata despăgubirilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru administrația locală din Ocna Mureș s-a încheiat, în mod fericit, lungă perioadă de procese în care i se cereau daune în urma prăbușirii supermarketului Plus, ce a avut loc în iarna anului 2010. Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv și irevocabil în procesul 27510/3/2013 care a avut ca obiect „excepţie nelegalitate act administrativ”, respectiv legalitatea autorizației de construcție a magazinului. Recursurile formulate de reclamanții LIDL IMOBILIARE ROMANIA MANAGEMENT SCS, LIDL DISCOUNT SRL și SOCIETATEA NAŢIONALĂ A SĂRII SALROM SA împotriva ORAŞUL OCNA MUREŞ – PRIN PRIMAR și PRIMĂRIA OCNA MUREŞ au fost respinse ca nefondate.

22 decembrie 2010 a fost pentru orașul Ocna Mureș o zi care ne-a reamintit că galeriile din vechea exploatare de sare reprezintă un pericol constant și de multe ori cu urmări din cele mai dramatice.

Prăbușirea magazinului PLUS a fost o catastrofă care din fericire nu a avut victime, dar distrugerile materiale au fost mari, afectând și o serie de clădiri din apropierea hipermarketului.

Evident, după prăbușire s-a început căutarea vinovaților. Fiecare dintre cei implicați intr-un fel sau altul în etapele de construire a magazinului s-au declarat nevinovați, în timp ce proprietarul magazinului, LIDL, a incercat prin orice mijloace să scoată vinovată Primăria Ocna Mureș și cerând daune enorme.

Au urmat 4 ani de procese în care mărul discordiei a fost eliberarea autorizației de construcție a hipermarketului, dacă trebuia sau nu eliberată, dacă a fost eliberată legal sau nu.

Astăzi, 24.02.2014, Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv și irevocabil în procesul 27510/3/2013 care a avut ca obiect „excepţie nelegalitate act administrativ”, respectiv legalitatea acelei autorizații de construcție mult discutate. Recursurile formulate de reclamanții LIDL IMOBILIARE ROMANIA MANAGEMENT SCS, LIDL DISCOUNT SRL și SOCIETATEA NAŢIONALĂ A SĂRII SALROM SA împotriva ORAŞUL OCNA MUREŞ – PRIN PRIMAR și PRIMĂRIA OCNA MUREŞ au fost respinse ca nefondate. IREVOCABIL.

Astăzi Primăria a ieșit din acest proces. Autorizația de construcție eliberată a fost și este perfect legală și în deplin acord cu legile României. Pentru Administrația Locală a orașului Ocna Mureș dosarul este închis”, se arată într-un comunicat de presă.

Reamintim că în data de 22 decembrie, la ora 5.30, în apropiere de centrul orașului Ocna Mureș s-a produs un con de surpare plin cu apă în câmpul de sonde al SC Salina, la o distanţă de 10 m de magazinul Plus. Craterul format, care iniţial a avut un diametru de aproximativ 7 – 8 m, s-a mărit treptat, producând importante pagube materiale, de ordinul milioanelor de euro. Surparea de teren a provocat prăbuşirea supermarketului Plus şi a unor anexe gospodăreşti iar suprafața afectată a ajuns la aproximativ 2.000 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, dar au fost evacuate 18 persoane şi bunurile materiale din clădirile ameninţate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea