Rămâi conectat

Actualitate

Primăria din Cugir va fi dată în judecată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În baza unei dispoziţii date de primarul Cugirului, tuturor posesorilor de maşini de teren înregistrate la administraţia publică locală le-a fost luat dreptul ca de la 1 iunie a.c. să mai folosească numerele ce permit circulaţia pe raza localităţii. Deşi iniţial 61 de proprietari de astfel de autovehicule considerau că înregistrările li s-au făcut în condiţii legale, reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor susţin că legea interzice utilizarea maşinilor înregistrate la primării pe drumurile judeţene sau naţionale. Cei mai afectaţi de această măsură par a fi unii locuitori ai cătunelor de munte arondate oraşului Cugir, care au renunţat la cal şi căruţă înlesnindu-şi modul de transport al produselor spre pieţele oraşului folosind maşinile de teren. După cum am aflat de la mai mulţi proprietari, înmatricularea maşinilor în condiţii normale ar însemna în anumite situaţii costuri ce pot depăşi de două sau chiar de trei ori valoarea maşinii.
În cursul săptămânii trecute s-a constituit un comitet de iniţiativă având drept scop acţionarea în instanţă a primăriei, ţinând seama de faptul că unele reglementări în domeniul taxei de înmatriculare i-ar scuti de cheltuieli cu taxele auto atât de mari. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea