Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia şi primarul Mircea Hava continuă procesul de modernizare a căilor rutiere din oraş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la presupusele întârzieri ale lucrărilor de intervenţie la obiectivul DN1 Sebeş – Alba Iulia km 378+020 la Pasajul
peste Calea Ferată Alba Iulia, dorim să facem o serie de precizări de natură să clarifice situaţia actuală.
Lucrările care au vizat reabilitarea pasajului superior peste calea ferată au avut ca termen de finalizare luna ianuarie 2012. În devans cu o lună faţă de data de finalizare a lucrărilor la suprafaţa de rulare a pasajului, Primăria Alba Iulia împreună cu reprezentanţii constructorului, respectiv ai Poliţiei Rutiere, au considerat că este oportun ca în 22 decembrie 2011 să redeschidă circulaţia rutieră şi pietonală pe pasaj, în condiţii de semnalizare şi avertizare stricte. Practic, circulaţia a fost reluată înainte de data termenului contractual, cu limitarea vitezei de circulaţie la 30 de km/h.
Condiţiile meteorologice extreme de la începutul acestui an au condus la încheierea unui Act adiţional prin care lucrările au fost sistate până când temperaturile şi condiţiile meteo vor permite finalizarea acestui proiect. Este o practică curentă care se întâlneşte în majoritatea contractelor de execuţie de lucrări pe perioada lunilor de iarnă. Conform noului Act adiţional încheiat, finalizarea lucrărilor se va face în prima jumătate a lunii mai.
În prezent se execută lucrări de montaj la parapetul direcţional, finisaje ale elementelor de beton şi betonarea taluzelor lângă culeele pasajului, în condiţiile de avizare stabilite de SNCFR, Poliţia Română şi alte instituţii îndrituite legal.
Dorim să informăm opinia publică că lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 80%, neexistând astfel niciun impediment de a se circula în condiţii de restricţii de viteză, cu atât mai mult cu cât nu au existat motive ca pasajul să rămână închis până la data finalizării contractului. Acest fapt a fost, de altfel, apreciat de participanţii la trafic, care nu au exprimat nemulţumiri legate de restricţiile de viteză impuse în zona pasajului. Totodată, nici pietonii care tranzitează acest pasaj nu şi-au manifestat nemulţumirea faţă de condiţiile de tranzit ale obiectivului în lucru.
În spiritul transparenţei, Primăria Alba Iulia informează că valoarea contractului încheiat cu S.C. CONCEFA S.A. Sibiu este de 10.581.400 lei, din care s-au executat lucrări în valoare de 6.525.870 lei. Detalii despre contractul de execuţie, precum şi despre cel de finanţare nerambursabilă care suţine reabilitarea pasajului au fost pe larg reflectate de mass media în ultimul an şi jumătate.
“Deţinem suficient de multe semnale că utilizatorii acestui obiectiv apreciază de câteva luni bune noile condiţii de tranzit. De asemenea, peste 95% din fondurile utilizate sau care se vor mai utiliza până la finalul contractului, provin din surse europene şi guvernamentale şi nu sunt exclusive din buzunarul albaiulienilor. Nu vom accepta ca Primăria Alba Iulia să fie atrasă într-un joc murdar, al acuzaţiilor nefondate şi al luptei politice murdare dusă de către diverşi politicieni, care din funcţiile pe care le-au deţinut în administraţia locală nu au făcut nimic pentru albaiulieni. Vom continua, cu respect şi cu multă dedicare, munca administrativă în folosul cetăţenilor, la fel cum am făcut-o şi până acum” a declarat Primarul Alba Iulia, Mircea Hava.

Primăria Municipiului Alba Iulia
Biroul de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea