Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia şi primarul Mircea Hava continuă procesul de modernizare a căilor rutiere din oraş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la presupusele întârzieri ale lucrărilor de intervenţie la obiectivul DN1 Sebeş – Alba Iulia km 378+020 la Pasajul
peste Calea Ferată Alba Iulia, dorim să facem o serie de precizări de natură să clarifice situaţia actuală.
Lucrările care au vizat reabilitarea pasajului superior peste calea ferată au avut ca termen de finalizare luna ianuarie 2012. În devans cu o lună faţă de data de finalizare a lucrărilor la suprafaţa de rulare a pasajului, Primăria Alba Iulia împreună cu reprezentanţii constructorului, respectiv ai Poliţiei Rutiere, au considerat că este oportun ca în 22 decembrie 2011 să redeschidă circulaţia rutieră şi pietonală pe pasaj, în condiţii de semnalizare şi avertizare stricte. Practic, circulaţia a fost reluată înainte de data termenului contractual, cu limitarea vitezei de circulaţie la 30 de km/h.
Condiţiile meteorologice extreme de la începutul acestui an au condus la încheierea unui Act adiţional prin care lucrările au fost sistate până când temperaturile şi condiţiile meteo vor permite finalizarea acestui proiect. Este o practică curentă care se întâlneşte în majoritatea contractelor de execuţie de lucrări pe perioada lunilor de iarnă. Conform noului Act adiţional încheiat, finalizarea lucrărilor se va face în prima jumătate a lunii mai.
În prezent se execută lucrări de montaj la parapetul direcţional, finisaje ale elementelor de beton şi betonarea taluzelor lângă culeele pasajului, în condiţiile de avizare stabilite de SNCFR, Poliţia Română şi alte instituţii îndrituite legal.
Dorim să informăm opinia publică că lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 80%, neexistând astfel niciun impediment de a se circula în condiţii de restricţii de viteză, cu atât mai mult cu cât nu au existat motive ca pasajul să rămână închis până la data finalizării contractului. Acest fapt a fost, de altfel, apreciat de participanţii la trafic, care nu au exprimat nemulţumiri legate de restricţiile de viteză impuse în zona pasajului. Totodată, nici pietonii care tranzitează acest pasaj nu şi-au manifestat nemulţumirea faţă de condiţiile de tranzit ale obiectivului în lucru.
În spiritul transparenţei, Primăria Alba Iulia informează că valoarea contractului încheiat cu S.C. CONCEFA S.A. Sibiu este de 10.581.400 lei, din care s-au executat lucrări în valoare de 6.525.870 lei. Detalii despre contractul de execuţie, precum şi despre cel de finanţare nerambursabilă care suţine reabilitarea pasajului au fost pe larg reflectate de mass media în ultimul an şi jumătate.
“Deţinem suficient de multe semnale că utilizatorii acestui obiectiv apreciază de câteva luni bune noile condiţii de tranzit. De asemenea, peste 95% din fondurile utilizate sau care se vor mai utiliza până la finalul contractului, provin din surse europene şi guvernamentale şi nu sunt exclusive din buzunarul albaiulienilor. Nu vom accepta ca Primăria Alba Iulia să fie atrasă într-un joc murdar, al acuzaţiilor nefondate şi al luptei politice murdare dusă de către diverşi politicieni, care din funcţiile pe care le-au deţinut în administraţia locală nu au făcut nimic pentru albaiulieni. Vom continua, cu respect şi cu multă dedicare, munca administrativă în folosul cetăţenilor, la fel cum am făcut-o şi până acum” a declarat Primarul Alba Iulia, Mircea Hava.

Primăria Municipiului Alba Iulia
Biroul de presă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Astăzi am avut deosebita plăcere să mă întâlnesc cu ambasadorul Statului Israel la București, Excelența Sa Reuven Azar, ocazie cu care am vorbit despre relațiile bune dintre cele două țări și alte subiecte de actualitate din plan intern și extern.

Am avut ocazia să îi povestesc despre Alba Iulia (de care nu a auzit până acum) despre importanța istorică a orașului nostru, cât și despre Marea Unire de la 1918.

Am profitat de moment să îi lansez Excelenței Sale invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României, oraș cu care ne mândrim peste tot în țară!

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Majorare pensii 2023: Ping-pong cu prețurile la energie și majorarea pensiilor românilor: Ce variante își dispută PSD și PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Majorare pensii 2023: Ping-pong cu prețurile la energie și majorarea pensiilor românilor: Ce variante își dispută PSD și PNL

Liderii Coaliției nu reușesc să ajungă la un consens pe tema prețurilor la energie și procentul pentru creșterea pensiilor. PSD și PNL au versiuni diferite atunci când vine vorba de cele două mari teme. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că o ședință a Coaliției pentru tranșarea problemelor va avea loc miercuri, 9 noiembrie. Până atunci cele două mari partide fac ping-pong mediatic cu măsurile pe care vor să le impună.

Citește și: PENSII 2023: Punctul de pensie se va MAJORA cu 15%. Ce spune premierul Ciucă

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că PSD vrea ca pentru următoarele luni să se mențină plafonarea de 0,8 lei/ kwh pentru cei care se încadrează într-un consum de 255 kilowați, iar cei care depășesc să plătească un preț fix de 1,2-1,3 lei.

De asemenea, social-democrații nu sunt de acord cu plafonarea prețului la 1.3 lei/kwh pentru marii consumatori economici așa cum și-ar dori liberalii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit surselor citate, social-democrații vor să mențină amendamentele la OUG 119/2022 în care să beneficieze de compensarea prețului la energie serviciile publice: spitalele, scolile, companiile de utilități dar și persoanele fizice care folosesc acasă echipamente medicale ce consuma electricitate.

În ceea ce privește reglementarea prețului la energie începând de la 1 ianuarie 2023, liderii Coaliției par să fi căzut de acord că aceasta se va face printr-o nouă ordonanță de Guvern.

PSD și PNL își dispută procentul de majorare al pensiilor

La capitolul pensii, PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens. Social-democrații pledează pentru o majorare de 11,92% doar pentru pensiile mici de 1.500 lei și acordarea unor ajutoare sociale timp de trei luni pentru toate categoriile defavorizate.

De partea cealaltă, liberalii vor o majorare de 15% pentru toate pensiile dar fără să fie acordate alte ajutoare sociale.

La nivel public, PSD spune că mărirea cu 15% a pensiilor ar duce la un efort bugetar de 16,5 miliarde.

Ce se schimbă când vine vorba de lemnele de foc
Potrivit surselor Hotnews.ro, în Coaliție PSD, PNL și UDMR ar fi ajuns la un acord în ceea ce privește prețul lemnului de foc. Se va renunța la plafonare de 400 lei pe metru cub și se va extinde acordarea ajutoarelor de încălzire cu lemne. Astfel, se vor acorda ajutoare de până la 320 de lei în funcție de venituri.

Potrivit estimărilor, numărul beneficiarilor se va modifica și va crește de la 500.000 la 1,5 milioane de beneficiari.

O ședință a Coaliției pentru tranșarea problemelor va avea loc miercuri, 9 noiembrie.

sursă: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Doamne cu care judeţul Alba se mândreşte: Femei antreprenor în Apuseni”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Femeia antreprenor în Apuseni

La iniţiativa doamnei Ileana Boncuţ, preşedinte al Organizației Femeilor Liberale Câmpeni, doamne active şi cu iniţiativă în comunitate, cu expertiză, perseverente şi pasionate de ceea ce fac, doamne care au un cuvânt de spus în societate şi in business, au împărtăşit din experienţa lor, în cadrul primei ediţii a evenimentului Femeia antreprenor în Apuseni.

Prezente în sală, peste 80 de doamne din Câmpeni, primarul şi viceprimarul oraşului au urmărit cu interes prezentările susţinute de:

Elit - Gustul Desăvârșit

Chira Livia, SC RIVALY CH.SRL a vorbit despre afacerea familiei, un business ce a debutat acum 30 de ani, acum fiind unul dintre cei mai mari şi importanţi angajatori din Câmpeni. În proiect, s-au implicat direct şi copiii doamnei Chira, Nicoleta Sălăgean și Marius Chira. Domeniul de activitate în care cu succes îşi desfăşoară activitatea este cel al comerţului, compania deţinând restaurante, magazine alimentare şi brutărie proprie.

Gherghel Georgiana conduce o cofetărie cu laborator propriu – SC GEORAMY S.R.L, o afacere de familie, făcută cu pasiune şi inventivitate într-o lume care are nevoie de cât mai mult frumos şi de amintirea senzaţiilor minunate date de gustul copilăriei.

Sectorul turistic al munţilor Apuseni a fost reprezentat de doamna profesor Mocanu Mirela – administrator al pensiunii Valea Brazilor, un loc idilic şi primitor, construit după tradiţia moţească care primeşte cu braţele deschise turiştii care vizitează zona.

Din drag de oameni şi cu dorinţa de a-i ajuta pe cât mai mulţi să îşi recupereze funcţiile motorii, doamna Cotișel Alexandra (studii superioare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,, Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, specializarea balneofiziokinetoterapie) – reprezintă domeniul medical prin cabinetul său de recuperare medicală și masaj.

A vorbit despre importanţa imaginii de companie, despre strategii de marketing şi despre o comunicare transparentă în afaceri, Alina Hărăguș- specialist marketing şi comunicare în afaceri – antreprenor, agenţie de publicitate în Alba Iulia, (Tao Media) și președinte al Organizației Femeilor Liberale Alba.

Au fost organizate şi standuri de prezentare ale produselor locale, prin bunăvoinţa doamnelor:

• Sălăgean Nicoleta, brutăria RIVALY, produse de patiserie și produse tradiționale

• Furdui Eta – brânzeturi etc

• Jula Ionela – miere şi produse apicole

• Joldeș Adriana și Mihaela Lobonea – decorațiuni evenimente (AMazing Flowers & Gifts)

Acest eveniment face parte dintr-o serie de evenimente care au ca şi scop valorizarea calităţilor femeii în societate şi in familie şi precede şi alte evenimente dedicate doamnelor cu care judeţul Alba se mândreşte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea