Rămâi conectat

Actualitate

Primăria Alba Iulia pierde proces după proces în fața STP SA. Actorii principali, tandemul Pleșa – Popescu ”încasează” încă o înfrângere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia pierde proces după proces în fața STP SA. Actorii principali, tandemul Pleșa – Popescu ”încasează” încă o înfrângere

Se pare că Primăria Alba Iulia, împreună cu primarul Pleșa și viceprimarul Popescu, principalii actori în războiul declanșat împotriva STP SA, operatorul de transport local, pierde proces după proces. După ce au pierdut cererea de ordonanță președințială la două instanțe, soluția rămânând definitivă, mai nou, la Tribunalul Alba, au pierdut în primă instanță și acțiunea pe fond.

Tribunalul a admis în principiu cererea de intervenție accesorie în favoarea pârâtei AIDA-TL, formulată de STP SA, a respins excepția lipsei de interes invocată de asociația pârâtă și, judecând pe fond, a respins ca neîntemeiată acțiunea formulată de UAT Municipiul Alba Iulia, reprezentată prin primarul Gabriel Pleșa. De menționat că AIDA-TL și STP și-au rezervat dreptul de a obține cheltuieli de judecată, pe cale separată, printr-o altă acțiune.

Soluția instanței, pronunțată pe fondul cauzei, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Războiul declanșat de tandemul Pleșa-Popescu cu STP SA este tardiv, pentru că indivizii conduceau deja Primăria Alba Iulia în momentul în care achiziția serviciului de transport public local era în desfășurare. Ei, dacă nu ar fi dormit pe banii cetățenilor, pe foarte mulți bani, și în papucii primăriei, ar fi putut contesta procedura de achiziție și rezultatul ei în termen, așa cum ar fi fost legal.

Actualmente, Primăria Alba Iulia încearcă să apeleze la câteva artificii juridice, colaterale, lipsite de substanță, care nu vedem cum ar mai putea afecta procedura de licitație finalizată cu un câștigător și urmare a căreia a fost încheiat contractul cu STP. Suntem siguri că dosarul va merge mai departe și se va judeca în recurs, dar momentan scorul STP-Primăria Alba Iulia este 3-0.

„Din probele înregistrate la dosar rezultă, indubitabil, că prin hotărârea nr. 2 din 7.01.2021, adoptată de AIDA-TL nu se aduce niciun prejudiciu municipiului Alba Iulia, care este membru al asociației. Având în vedere faptul că prin Hotărârea 54 din 2021, Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a dat mandat special domnului primar Pleșa Gabriel Codru să semneze contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, nr. 26/48 din 7.01.2021, pe care AIDA-TL l-a încheiat cu STP SA Alba Iulia, iar domnul primar, în baza acestui mandat a semnat acest contract în data de 8.03.2021.

Apoi, în 10.03.2021, domnul primar a participat la Adunarea Generală AIDA-TL și a votat alături de ceilalți primari ai UAT-urilor care fac parte din asociație bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2021. S-a ajuns la această întârziere și situație neplăcută din cauza faptului că domnul primar, sfătuit greșit de cei din anturajul său, nu a convocat la timp ședința de Consiliu Local Alba Iulia, pentru a primi mandat de a semna contractul. A invocat motive neîntemeiate pentru care nu s-a prezentat la ședința asociației din 7.01.2021, pe motiv că nu poate reprezenta UAT Alba Iulia până nu se face modificarea actului constitutiv cu privire la noul primar, adică el. Prin aceste manevre s-a urmărit anularea procedurii de atribuire a contractului în favoarea STP SA Alba Iulia, deși din toate documentele existente, prin care s-a derulat procedura de achiziție, rezultă că aceasta a fost legală, fapt confirmat de ANAP”, a declarat pentru ziarulunirea.ro avocatul Ioan Rus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea