Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia le-a răspuns cetățenilor care au sesizat problemele din municipiu prin intermediul site-ului faocerere.info

Publicat

în

Acțiunea inițiată de albaiulianul Marius Rusu, la inceputul lunii aprilie, prin care și-a propus să adune, prin intermediul site-ului faocerere.info, 30 de petiții care semnalează diverse probleme cu care se confruntă locuitorii orașului și să le depună la primărie, a avut succes.

Încadrându-se în termenul legal de 30 de zile lucrătoare, administrația locală a răspuns solicitărilor și a publicat un rezumat al soluțiilor:

CITEȘTE ȘI: ”Alba Iulia, fă o cerere!”. Cum s-a gândit un tânăr să rezolve problemele cu care se confruntă locuitorii orașului: ”Am avut câteva experiențe legate de administrația locală și am constatat că dacă ceri, ți se va da”

Elit - Gustul Desăvârșit

”Primăria Municipiului Alba Iulia mulțumește cetățenilor care au trecut dincolo de prejudecățile care spun că e greu să fi ascultat de administrația locală și ne-au transmis, asumat, prin intermediul site-ului www.faocerere.ro o serie de probleme de care se lovesc. Le-am primit și le-am analizat pe fiecare în parte și suntem de acord că fiecare problemă reprezintă o urgență pentru cei care le-au semnalat. De asemenea și pentru noi este foarte important să îndreptăm ce este de îndreptat și să dezvoltăm în permanență orașul, din toate punctele de vedere.

Ca un scurt rezumat al sesizărilor primite prin intermediul site-ului mai sus amintit, vă putem spune că au fost cereri care s-au putut rezolva în intervalul a 30 de zile, au fost cereri care în prezent sunt în curs de rezolvare și au fost altele a căror rezolvare ține de investiții care se fac pe termen mai lung sau țin de intervenția operatorilor precum SC Apa CTTA SA Alba Iulia – Electrica SA Alba Iulia).

Problemele cauzate de gurile de canal (surpări, aducerea acestora la nivelul asfaltului) sunt soluționate în general de SC Apa CTTA SA Alba Iulia deoarece este operatorul care se ocupă de administrarea, gestionarea și operarea rețelelor de canalizare. De fiecare dată când s-au primit astfel de sesizări, am trimis adrese de înștiințare căre operatorul local, însă este mult mai operativ să adresați chiar dumneavoastră, direct, astfel de sesizări dispeceratului SC Apa CTTA SA Alba Iulia, la nr. 0258810463.

S-au primit o serie de propuneri de amenajare de noi sensuri giratorii și semafoare (pe străzile Arieșului, Vânătorilor cu Revoluției, zona Kaufland și zona Munteanu etc.). Deocamdată, nu a fost prevăzut în programul de investiții din acest an amplasarea de sensuri giratorii în aceste zone. Orice investiție necesită realizarea unui proiect și identificarea surselor de finanțare, în funcție de amploarea acesteia. De asemenea, orice intervenție în carosabil (semaforizari, marcaje rutiere, semnalizare rutieră) se face cu acordul Poliției Municipiului Alba Iulia – biroul rutier și de la caz la caz, cu acordul altor instituții avizatoare.

Reamintim că în martie 2019 expiră perioada de garanție a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Modernizare DN 74 de la km 99+870 la km 103+175, str. Zlatnei și Calea Moților, Municipiul Alba Iulia, Județul Alba”cu finanțare din fonduri europene în cadrul Programului Operațional 2007-2013. După această dată se pot face intervenții în acea zonă.

Pentru problema podurilor din Cetate, există în desfășurare o procedură de achiziție a lucrărilor de întreținere a acestora.

Poliția Locală acționează de fiecare dată când surprinde fapte care contravin legilor în vigoare, însă este nevoie de implicarea tuturor. Vă reamintim că există un Dispecerat 24 h din 24 (0258989) la Poliția Locală, unde puteți să reclamați problemele legate de parcări neregulamentare, disturbarea liniștii publice și orice alte probleme pentru care intervenția lor promptă este necesară pentru luarea de măsuri.

Operatorul Flash Lightning a intervenit cu promptitudine de fiecare dată când au fost sesizate probleme la iluminatul public. Desigur, sunt situații în care defecțiunile necesită o soluție mai amplă și atunci și timpul de rezolvare se prelungește.

Reabilitarea străzilor, introducerea rețelelor de iluminat public fac parte din categoria sesizărilor care nu se pot rezolva într-un timp scurt, deoarece pentru fiecare zona se fac proiecte de introducere a utilităților și apoi de dezvoltare a străzilor (care nu se face individual ci pe zone), ulterior trebuind să fie identificate sursele de finanțare.

Problemele legate de serviciul de ecarisaj sperăm să se rezolve odată cu reorganizarea modului de prestare a acestui serviciu și de operare a Adăpostului Public pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Alba Iulia.

Ne dorim să rezolvăm cât mai corect și mai prompt problemele orașului, însă cunoaștem și care sunt limitările de ordin birocratic sau financiar, cu care ne confruntăm. Apreciem deschiderea cetățenilor către o comunicare directă cu noi și așteptăm în continuare orice sesizare de bun simț. Ne puteți scrie aici, pe facebook, pe email ([email protected]), ne puteți suna (0258819462/tasta 9) sau puteți folosi aplicația Civic Alert. Ne dorim o Alba Iulia Activa!”, a scris reprezentantul administrației locale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

Publicat

în

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

După ce, în vara anului trecut, a fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID, o femeie din Alba a reuşit să demonstreze în justiţie că a fost amendată ilegal de către un poliţist rutier.

Incidentul a avut loc în 8 iunie 2021, pe DN 14B, la ieşire din municipiul Blaj spre comuna Crăciunelu de Jos, într-o zonă cu serpentine unde drumul este marcat cu linie continuă. În momentul în care autoturismul condus de femeie a fost depăşit de autospeciala ISU, într-o curbă periculoasă, a avut loc un acroşaj între cele două autovehicule, soldat cu avarierea acestora. Femeia a primit un avertisment şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.

„Nu sunt de acord. Am respectat în totalitate maşina politiei, care a depăşit pe cea mai periculoasă curbă, urmată la scurt timp de cea de-a doua ISU, care mi-a tăiat calea, deşi maşina era ieşită din carosabil, permiţând depăşirea necorespunzătoare a maşinii care nu avea semnalele acustice pornite”, a scris femeia în procesul- verbal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele două autovehicule ale poliţiei şi ISU s-au oprit la circa 300 de metri de locul coliziunii, femeia susţinând că cei doi conducători auto s-au deplasat în zona unde oprise încercând să o intimideze şi să o ameninţe pentru că nu a respectat semnalele luminoase şi acustice de pe maşina poliţiei.

”În momentul în care le-am spus că nu au avut pornite semnalele acustice şi luminoase, şoferul de pe maşina poliţiei a recunoscut că nu a avut semnalele acustice, deoarece m-ar fi putut speria şi m-aş fi putut răsturna în pantă. Apoi, cei doi conducători auto s-au reîntors la maşinile conduse de aceştia şi au pornit semnalele luminoase”, a declarat şoferiţa. Femeia a mai spuscă poliţistul rutier a ascultat doar versiunea prezentată prin telefon de colegul său, respectiv a venit cu ”lecţia învăţată”, şi nu a luat în considerare susţinerile acesteia.
Altă situaţie de fapt, demonstrată în instanţă

”Petenta fost invitată la sediul Poliţiei Municipiului Blaj, pentru încheierea procesului-verbal, unde a aşteptat peste o oră. În acest interval de timp, agentul constatator a vorbit permanent la telefon pentru a obţine înregistrări de pe camerele video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier. Ulterior, a obţinut o înregistrare video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier, pe care o anexez înregistrată pe un DVD. Din înregistrare, se poate observa că maşina politiei şi ISU, înainte de producerea evenimentului rutier, au depăşit un alt autoturism, care circula în spatele autoturismului condus de petentă. Acea persoană putea fi reţinută ca martor asistent, dacă nu a reţinut ca martor asistent pe doamna (…). Din înregistrarea respectivă, se observă că maşina politiei şi autospeciala ISU nu aveau semnalele luminoase pornite”, se precizează în hotărârea instanţei de judecată.

Pe lângă înregistrarea video care a arătat că cele două maşini nu aveau semnalele luminoase, martora care se afla cu ea în autoturism a susţinut că cele două autospeciale nu aveau în funcţiune nici semnalele acustice. Pe 7 aprilie 2022, Judecătoria Blaj a anulat procesul-verbal, hotărârea nefiind contestată de către Poliţie.

”Petenta a avut posibilitatea efectivă să facă dovada existenţei unei alte situaţii de fapt decât cea reţinută în procesul-verbal de contravenţie, iar prin proba testimonială administrată în cauză, aceasta a reuşit să răstoarne prezumţia de temeinicie a procesului-verbal de contravenţie. Astfel, din declaraţia martorei (…), reiese că maşina poliţiei, care a încercat să depăşească maşina condusă de petentă, nu avea în funcţiune nici semnalele luminoase, nici cele sonore. Doar după impact, poliţistul a mers la maşina sa şi a pornit semnalele luminoase. Martora a văzut foarte clar când acesta a mers şi a pornit luminile, care până atunci nu funcţionau şi nici nu se auzea girofarul”, este concluzia magistratului care a judecat dosarul.

IPJ Alba trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 820 de lei.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

Publicat

în

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

În 11 sau 12 iunie, pe perioada evenimentului Alba Fest, albaiulienii și turiștii care vor ajunge în Capitala Marii Uniri se vor putea bucura de un spectacol de lumini cu drone.

Municipiul Alba Iulia este interesat să achiziționeze un spectacol de animație realizat cu minim 130 de drone luminoase. Momentul va avea o durată de minim 10 minute, durata fiind definită ca perioada de timp cuprinsă între decolarea și aterizarea dronelor. Dronele se vor ridica la o înălțime maximă de 100 m, iar coregrafia se va desfășura pe o coloană sonoră reprezentativă pentru evenimente de animație pentru tineri.

Prin folosirea Inteligenței Artificiale, dronele autonome sunt capabile să zboare în roiuri, se evite între ele, precum și să eschiveze obstacolele în timp ce-și îndeplinesc misiunea în cel mai eficient mod posibil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prestatorul va contura proiectul artistic al spectacolului în așa fel încât acesta să se încadreze și să potențeze caracterul AlbaFest.

Un spectacol cu drone autonome va fi o surpriză de neuitat pentru public, dat fiind caracterul original și noutatea acestei tehnologii în România. Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes și așteptat acest tip de show este foarte așteptat și dorit de albaiulieni.

Alba Fest este emblema evenimentelor din Cealaltă Capitală, scena pe care își dorește să fie orice artist din lumea muzicală. Alba Fest nu este un eveniment de inerție, ci singurul festival care a exclus tot ce era în plus, aducând pe scena lui superlativele absolute ale momentului. Este singurul eveniment în care orașul are mai puțini locuitori decât spectatori: 50 000 de oameni, în trei zile de show total.

Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes şi acest tip de show este foarte aşteptat şi dorit de albaiulieni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Un accident rutier a avut loc marți, 24 mai, în jurul orei 18.20, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la ieșire din Localitatea Cunța.

Din primele informații a fost o tamponare în care au fost implicate două autovehicule, care au intrat în coliziune față – spate.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urmă cu câteva minute traficul rutier s-a reluat pe ambele benzi.

Vom reveni cu amănunte.

Video: Facebook/Vasiu Alexandru – INFO TRAFIC jud. SIBIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare