”Alba Iulia, fă o cerere!”. Cum s-a gândit un tânăr să rezolve problemele cu care se confruntă locuitorii orașului: ”Am avut câteva experiențe legate de administrația locală și am constatat că dacă ceri, ți se va da”

Un tânăr din Alba Iulia a inițiat o acțiune interesantă, prin care și-a propus să adune 30 de petiții care semnalează diverse probleme cu care se confruntă locuitorii orașului și să le depună la primărie în 5 aprilie 2017.

Ideea i-a venit după ce acesta a avut experiențe legate de administrația locală și și-a dat seama că dacă ceri, problemele sunt rezolvate.

Pentru acțiunea intitulată sugestiv „Alba Iulia, fă o cerere!” a fost creat un site ”www.făocerere.info” cu mai multe detalii, de unde oamenii pot descărca modelul de cerere și pot semnala problemele.

INFORMARE COVID-19

”Numele meu este Marius Rusu și, în ultimul timp, constat, tot mai des, comoditatea persoanelor din jur, care preferă să critice administrația locală în loc să sesizeze problemele cu care se confruntă.

În ultimul an am avut câteva experiențe legate de administrația locală din Alba Iulia și am constatat că dacă ceri, ți se va da. Am depus cereri către diverse servicii din Primărie și toate mi-au fost rezolvate. Îmi spunea o doamnă din Registratura Primăriei: „Nu avem un om care să fie plătit pentru a culege probleme din tot orașul, de asta nu cunoaștem multe dintre problemele din Alba Iulia și e bine ca oamenii să vină să le semnaleze.” Și chiar așa e. Ce vreau să fac, concret? Mă gândesc să identific/identificăm 30 de probleme cu care se confruntă Alba Iulia în prezent, să le expun în 30 de cereri și să le depun pe toate la Primărie în 5 aprilie.

Știți vorba aia cu „copilul care nu plânge nu primește de mâncare”? Eh, exact așa e și-n cazul ăsta. Hai să semnalăm problemele de care ne lovim zilnic prin din oraș și-s sigur că responsabilii din Primărie se vor ocupa de acele probleme”, spune Marius, care a și dat ca exemplu una dintre problemele care i-au fost rezolvate.

”Cel mai cunoscut caz, pe care l-am și făcut public, este cel cu groapa din cartier care a stat neasfaltată timp de 5 ani, dar, după sesizare, a fost reparată în 23 de zile. Povestea pe larg e aici”.

Am înțeles că o problemă pe care autoritățile nu o cunosc este o problemă care nu poate fi rezolvată!”, menționează Marius.

Alba Iulia, fă o cerere!” este o acțiune pornită de la o idee simplă. Cu toții suntem nemulțumiți de diverse aspecte din oraș – gropi în asfalt, gunoi neridicat la timp, iluminat public defectuos, câini comunitari, probleme cu transportul în comun și altele. De cele mai multe ori preferăm să trecem pe lângă aceste probleme și să nu ne asumăm faptul de a le raporta. De puține ori sesizăm autoritățile așa cum este normal.

Suntem grăbiți, ignoranți sau scârbiți de ceea ce se întâmplă și nu mai găsim resursele necesare pentru a ne deplasa până la Primărie să depunem o cerere, să sesizăm telefonic sau on-line problemele orașului. De fapt, totul e mai simplu decât pare. Întocmirea și depunerea unei cereri scrise durează în jur de 30 de minute (redactare, imprimare și depunere la Registratura Primăriei), iar sesizarea telefonică sau cea on-line nu durează mai mult de 5-10 minute.

Primăria nu trebuie privită ca un monstru, oamenii care muncesc acolo o fac în favoarea cetățenilor, nu împotriva lor!”, scrie tânărul pe site-ul acțiunii.

Mai multe detalii pentru cei care vor să se alăture acestei acțiuni pot fi găsite AICI.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

3 Comentarii

MarianFilip 23 februarie 2017 at 12:36

buna initiativa, sper sa si prinda. marius, felicitari si succes cu campania asta

cornel 23 februarie 2017 at 22:45

Asta nu era mare blogger pe vremuri, sustinand taierea de parcuri in Alba Iulia?

Om 23 februarie 2017 at 23:17

Bravo!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...