Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia: ”Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului este afișat la avizierul instituției, încă din data de 3 martie 2017”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia anunță că Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului este afișat la avizier, încă din data de 3 martie 2017. Precizarea vine ca o replică la solicitarea publică făcută de Asociația Acțiunea pentru Alba prin intermediul publicației ziarulunirea.ro, prin care se cerea lansarea dezbaterii publice pe proiectul de buget pe 2017.

”Ca urmare a articolului apărut în ediția online a ziarului Unirea, în data de 7 martie 2017, suntem in măsură să vă comunicăm urmatoarele:
– Primăria Alba Iulia a afișat încă din 3 martie 2017 bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului, într o formulă de lucru cu o dinamică specifică alcătuirii unui asemenea document.
– Această formă poate fi consultată de oricine, la avizier.
– Chiar și în prezent, departamentele primăriei realizează planificarea veniturilor și cheltuielilor în funcție de toate elementele de previzionare, surse de venituri și propuneri de investiții, corelarea cu proiecte europene aflate în derulare, dar și alte obiective ferme din secțiunea de dezvoltare.
– Până în acest moment nu se cunosc sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat ce urmează să intre în alcătuirea BVC, un exemplu fiind sumele provenite de la Consiliul Județean Alba. – Acest instrument de lucru este unul foarte complex, tocmai din acest motiv, forma finală va putea fi livrată după analiza tuturor elementelor. În afara formulei de lucru, care poate fi
utilizata pentru informare la avizier, după echilibrarea bugetului, acesta va putea fi consultat inclusiv online.
– Respingem ferm orice insinuare a lipsei de transparență, astfel de afirmații putând fi catalogate ca pură necunoaștere a mecanismelor legale de constituire a BVC și de asigurare a consultării publice”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea