Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Aiud a „cules” peste 18 milioane de euro de la Uniunea Europeană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primăria Aiud a „cules” peste 18 milioane de euro de la Uniunea Europeană

Municipalitatea din Aiud raportează încă un proiect cu finanțare europeană câștigat. Este vorba despre proiectul „Reabilitarea și extinderea prin mansardarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Aiud”, în valoare de 4.014.415,30 lei. Potrivit primarului Oana Badea: „Acesta este cel de al doilea proiect care așteaptă semnarea contractului de finanțare”.

Ca și acest proiect, celălalt, în valoare de 45.563.703 de lei, „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, se află tot în etapa de contractare. Dacă în anii trecuți absorbția fondurilor europene a fost destul de anemică, singurul mare proiect fiind cel de reabilitare a Colegiului Național „Bethlen Gabor”, care avea o valoare de peste 5 milioane de euro, în ultimii trei ani municipalitatea a reușit să depună, să câștige și să obțină finanțare pentru șapte obiective de interes, valoarea totală fiind de 87.718.981 lei.

La această oră se află în implementare proiectul „Administrație publică locală eficientă pentru cetățeni” în valoare de 3.372.190,25 lei; proiectul „Respect pentru bunicii comunității aiudene”, în valoare de 3.626.525,15 lei; proiectul „Integritatea – condiție esențială pentru o administrație eficientă”, în valoare de 299.750,39 lei; proiectul „Performanță și eficiență în administrație prin implementarea unui management competitiv”, în valoare de 421.895,84 lei; proiectul „WIFI4EU – Internet WIFI pentru zone publice”, în valoare de 70.500 lei; proiectul „Eco agrement Aiud – zone de agrement Avram Iancu şi Ecaterina Varga”, în valoare de 5.791.406,31 lei și proiectul „Modernizarea drumului județean DJ 107  Aiud – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat”, în valoare de 187.743.238,12 lei; cel din urmă proiect este unul în care administrația locală este partener alături de Consiliul Județean Alba și administrațiile locale din comunele Râmeț, Ponor, Mogoș și Bucium și a fost botezat „Transalpina de Apuseni”.

Odată finalizată „Transalpina de Apuseni“, va deschide poarta spre o lume mirifică și plină de culoare și diversitate, unde arhaicul se îmbină armonios cu modernul. Pentru implementarea acestui proiect, în data de 28 august a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la sfârșitul acestei luni (septembrie 2019) vor demara lucrările de execuție.

Acest drum face legătura între Autostrada Sebeș-Turda, drumul național DN 74, care duce în inima Țării Moților, și DN1, asigurând conectivitatea zonei Munților Apuseni cu coridoarele de transport europene şi naţionale.

Prin acest proiect se va realiza noua cale rutieră, în lungime de peste 78,4 km, care va lega municipiul Aiud de orașul Abrud, și se vor moderniza în totalitate două străzi din municipiul Aiud unde vor fi realizate și piste de biciclete pe o distanță de 6,7 km și vor fi amenajați 12.610 mp de trotuare, urmând ca pe tot traseul lui de 78,4 km să fie amenajate și 21 de stații de autobuz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea