Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Prima tragere cu muniție reală pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Viața e în general marcată de cuvântul „prim”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima tragere cu muniție reală pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Viața e în general marcată de cuvântul „prim”

„Elevii claselor a XII-a au avut șansa de a-și exersa abilitățile de tragere, la prima ședință de tragere cu muniție reală. Sub supravegherea și îndrumarea comandantului de companie, elevii au tras cu arma cu calibru redus 5,6 mm. Ei au demonstrat cu ocazia acestor trageri că și-au însușit cunoștințele şi deprinderile predate la orele de pregătire militară, astfel încât să execute operațiunile pentru tragere și pentru luarea corectă a liniei de ochire.

Pentru elevii claselor a XII-a această primă tragere cu muniție reală a reprezentat un amalgam de sentimente, trăiri şi emoţii, dar la finalul activității au constat că s-au descurcat foarte bine.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Elevul sergent Andrei Negrea a obținut cel mai bun rezultat din seria sa și recunoaște că a avut emoții înainte de tragere. „După ce am învățat regulile de tragere în poligon și după ce am învățat cum să luăm linia de ochire, am putut trage cu o armă cu muniție reală. Înainte de tragere eram emoționat, deoarece până în acel moment nu am mai tras vreodată cu o armă adevărată, dar după ce primul glonț a părăsit țeava, mi-am dat seama că nu există o diferență atât de mare între arma cu muniție reală cu care am tras acum și arma cu aer comprimat cu care am tras anul trecut, singurele diferențe fiind sunetul, recul-ul produs de cartuș și cartușul în sine. După ce am văzut țintele sunt foarte mulțumit de rezultatul obținut, am ochit cel mai cel mai bine din seria mea”, a spus Andrei.

„Viața e în general marcată de cuvântul „prim”. Primul pas, primul cuvânt spus, primul dans și așa mai departe. Cine s-ar fi gândit vreodată, că la 18 ani o să am parte de un altfel de prim…o primă tragere? Deși am avut mereu o admirație pentru femeile care inspiră putere, sorbind cu nerăbdare cărțile în care protagonistele erau femei cu abilități deosebite de mânuire a armamentului, nu am crezut niciodată că sentimentul pe care îl ai când ții în mână prima dată o armă, ar putea fi atât de complex. De la puterea pe care o simți până la neputință, de la siguranță până la incertitudine…un amalgam de trăiri pe care nu le voi uita niciodată. Dar toate aceste sentimente trebuie depășite în momentul în care auzi „încărcați!” și conștientizezi că trebuie să urmezi ordinele, să te concentrezi și să rămâi doar tu cu ținta. Deși sunt doar câteva secunde, tot fenomenul până în momentul în care verifici ținta, pare o veșnicie. O veșnicie concluzionată printr-un simplu număr, un simplu calificativ, care în viața reală, te poate salva sau condamna”, a descris experiența primei trageri cu muniție reală, eleva sergent Cătălina Codreanu.” , au transmis prin intermediul mediului de socializare reprezentanții Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea