Rămâi conectat

Politică Administrație

Prima platformă subterană de colectare selectivă a deșeurilor, montată la Aiud. Primăria: Cetățenii sunt cheia reducerii penalității cauzate de necolectarea selectivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Așa cum se cunoaște, în municipiul Aiud, serviciul public de salubritate este concesionat prin delegare de gestiune către operatorul SC Greendays Aiud, prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Aiud nr. 115/14.07.2010.

În anul 2017, municipalitatea a fost nevoită să achite suma de 83.806 lei, reprezentând suma datorată pentru neîndeplinirea obiectivului anual de reducere a cantităților de deșeuri municipale, conform OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu aprobată prin Legea nr. 105/2006.

La inițiativa conducerii primăriei municipiului Aiud, Consiliul Local prin HCL 252/09.10.2017 a aprobat realizarea investiției ”Platformă subterană de colectare selectivă a deșeurilor menajere” pe amplasamentul punctului de colectare situat în municipiul Aiud pe strada Sergent Hațegan, bloc A3 – A5, inițiativă însușită de către operator, în baza obligațiilor contractuale. Prima platformă de acest gen a fost montată pe strada Sergent Hațegan, urmând să fie dată în folosință.

Zona pieței este următoarea vizată pentru amplasarea unei platforme subterane, odată cu reamenajarea întregii zone, mai ales datorită faptului că un număr mare de cetățeni trec zilnic pe lângă punctele de colectare selectivă.

Mai mult decât atât, a fost elaborat Planul de măsuri pentru creșterea eficienței modului de colectare selectivă a deșeurilor, plan acceptat de operatorul de salubritate, tocmai în spiritul respectării normelor interne și internaționale, norme menite să asigure confortul și siguranța locuitorilor.

Precizăm că toate măsurile din planul invocat sunt și vor fi puse în practică, însă reamintim că cetățenii sunt cheia reducerii penalității cauzate de necolectarea selectivă a deșeurilor, trasnmit reprezentanții primăriei Aiud.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea