Rămâi conectat

Actualitate

Prețurile la apartamente au explodat în toată țara. Într-un județ vecin cu Alba au crescut cu 50% față de 2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețurile la apartamente au explodat în toată țara, crescând cu circa 30% față de 2014, iar în orașul Cluj-Napoca, diferența depășește 50%.

Un studiu realizat de imobiliare.ro arată că în luna septembrie, suma medie solicitată pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel naţional – atât noi, cât şi vechi – s-a majorat cu 1,9%, de la 1.141 de euro pe metru pătrat util la finele lunii august, până la 1.163 de euro pe metru pătrat util.

Preţul actual se situează cu 30,5% peste cea mai mică valoare consemnată de la declanşarea crizei încoace, respectiv 891 de euro pe metru pătrat util, în decembrie 2014. Cel mai semnificativ avans de la pragul de jos al pieţei a avut loc în Cluj-Napoca – alimentând astfel, o dată în plus, părerea că această piaţă este în pericol de supraîncălzire.

În Cluj-Napoca, aşteptările proprietarilor de apartamente, noi şi vechi deopotrivă, s-au majorat cu 2% în septembrie, de la 1.426 la 1.455 de euro pe metru pătrat util.

”Clujul este, de departe, oraşul în care locuinţele s-au scumpit cel mai mult faţă de pragul de jos al pieţei, valoarea actuală fiind cu aproape 78% mai mare decât punctul minim atins în ianuarie 2014, respectiv 818 euro pe metru pătrat util”, spun specialiştii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea