Rămâi conectat

Actualitate

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, face ordine. Ţărăniştii din Alba au un nou şef interimar

Publicat

în

    Joi, 19 aprilie, Aurelian Pavelescu s-a aflat într-o vizită fulger la Alba Iulia. Motivul acestei vizite? Clarificarea situaţiei conducerii PNŢCD Alba după ce preşedintele Iuliu Hada a fost demis. Ca urmare a acestei vizite, Alin Popa a primit însărcinarea de a conduce tehnic partidul pe perioada alegerilor locale. „Eu, Alin Popa, nu voi face niciodată nici politica lui Ciorbea, nici a lui Pavelescu, nici a lui Radu Sârbu, ci voi face politica partidului. Toată organizaţia Alba l-am susţinut în disputa care a fost la Bucureşti pe dl. Ciorbea, ăsta a fost adevărul, iar, în momentul în care a pierdut dl. Ciorbea procesul şi s-a înregistrat în registrul partidelor politice dl. Pavelescu, s-a pus problema să candidăm pe listele USL-ului, dându-ne demisia din partid şi mergând pe ANCD (această propunere venind din partea lui Victor Ciorbea). Până la urmă n-a reuşit să facă nici această construcţie, şi într-un fel ni s-a cam cerut să nu participăm la alegerile locale sub sigla PNŢCD pentru că-i vom creşte „acţiunile” dlui Pavelescu. Nu am avut o relaţie bună cu dl. Pavelescu, şi nu discutăm această relaţie, însă marea problemă este că acest partid, cel mai vechi partid din Europa continentală, trebuie să participe în alegeri şi în acel moment au fost nişte disensiuni. Eu n-am dorit niciodată să revin în funcţia de preşedinte judeţean, nu doresc nici acum acest lucru, însă e o mare tragedie că foarte mulţi oameni mi-au trecut pragul biroului la servici şi, unii chiar cu lacrimi în ochi, mi-au cerut să candideze din partea PNŢCD-ului”.
Alin Popa nu va candida pentru nici o funcţie în alegerile locale, nu a acceptat funcţia de preşedinte interimar, ci va asigura secretariatul partidului pentru a putea participa la alegeri.
La rândul său, Aurelian Pavelescu a precizat: „Dl Hada a înţeles să rămână în afara cadrului statutar (al partidului), să nu respecte hotărâri judecătoreşti irevocabile, prin urmare să se plaseze şi în afara legilor ţării. Ori acest lucru nu putea fi lăsat la nesfârşit în voia d-lui Hada, dl. Hada să facă ce vrea… pentru că organizaţia Alba nu poate fi organizaţie PNŢCD numai dacă respectă cadrul statutar şi legea partidelor politice. Este motivul pentru care l-am exclus din partid pe dl. Hada săptămâna trecută. Biroul Naţional de Conducere a luat această decizie desigur târziu, chiar foarte târziu, dar pentru unitatea şi sănătatea partidului decizia a fost corectă, din păcate a fost luată foarte târziu”.(I.B.)

Publicitate

Actualitate

Ora de iarnă 2021: Când se dă ceasul înapoi în acest an

Publicat

în

Ora de iarnă 2021: Când se dă ceasul înapoi în acest an

Când se trece la ora de iarnă. Ceasul se dă înapoi cu o oră în ultima duminică din octombrie, astfel că această zi va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.

Când se trece la ora de iarnă. România trece la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 30 spre 31 octombrie, sâmbătă spre duminică. Ora 4, duminică dimineața, devine ora 3.

În consecință, duminică, 31 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore. Ora de iarnă este o măsură administrativă care se aplică în Europa, în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie.

Electrica Furnizare Discount

Sistemul schimbării între ora de iarnă şi cea de vară presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. Ora de iarnă este considerată, însă, ora standard.

Când se trece la ora de iarnă. Motivația din spatele deciziei

Explicația este că introducerea orei de vară a fost motivată de creşterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui şi era extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Ţările europene au adoptat acest sistem în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piaţa petrolului apărute în anii 1970.

La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 03.00 devine ora 04.00), în timp ce la ora de iarnă operaţiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră şi ora 04.00 devine ora 03.00. În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi (GMT) – Greenwich Mean Time, va fi de două ore în timp ce în perioada orei de vară este de trei ore.

Citește mai mult

Actualitate

Dan Barna, despre USR: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că au murit luptând a făcut să fie respectați”

Publicat

în

Dan Barna, despre USR: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că au murit luptând a făcut să fie respectați”

Dan Barna, propunerea USR pentru funcția de ministru de Externe, a dat de înțeles că partidul începe să crească în sondaje. Barna a insistat, din nou, că USR e singurul partid responsabil din această criză politică, deoarece e singurul care a venit cu o propunere de premier și și-a asumat guvernarea.

Acesta a mai spus că e irelevant ce comentează unii sau alții, important e ca țara să iasă din criză. „De 5.000 de ani lumea funcționează la fel: sunt unii care stau verticali și o grămadă care leșină de comentarii pe după fuste. Despre asta e vorba, asta se întâmplă azi în România”, a mai spus Barna.

„Ceea ce vă spun e un lucru foarte clar pe care, din fericire, și am văzut niște sondaje, românii îl văd foarte limpede: există un partid care-și asumă guvernarea în situație de pandemie – ăla e USR – și premierul desemnat e Cioloș. Ideea că ne dăm și noi deoparte că ce-o să zică, o să comenteze un analist sau altul….România are nevoie de guvernare azi. Opiniile procesele, amenințările dacă se iau măsuri dure pot fi făcute după ce trecem de criză. Hai să ieșim din criză – ăsta e mesajul!

Electrica Furnizare Discount

Ideea să continuăm o criză pe baletul dlui Cîțu sau a dlui Ciolacu, care-și rupea cămașa de pe el de grija României, în condițiile în care n-a propus un premier și e unul dintre cei care s-a făcut că nu înțelege ce-i cu antivaccinarea…

Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare și au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectați și să arate că se poate. Dacă și noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio șansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea și caracterul de a înfrunta această criză”, a declarat Dan Barna, la B1 TV.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Alexandru Rafila: „Avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult”

Publicat

în

Alexandru Rafila: „Avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult”

Reprezentantul României pe lângă Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că trebuie găsite cât mai repede soluții pentru a scădea numărul mare de cazuri de COVID-19, arătând existența unei legături directe între acest număr și rata mortalității. Acesta spune că numărul de morți înregistrat în ultima săptămână este fără precedent de la al doilea Război Mondial.

„Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaș de cazuri și de numărul extrem de mare de decese – suntem, pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. Una dintre soluții (propuse de OMS – n.r.) este creșterea numărului de persoane vaccinate – asta e o soluție care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales”, a declarat Alexandru Rafila luni la Digi24, precizând că „situația este fără precedent în regiunea europeană a OMS”.

Electrica Furnizare Discount

El a mai spus că „în aceste zile, poate chiar astăzi, va sosi în țară un expert OMS specializat în astfel de situații de criză de sănătate” și s-a arătat încrezător că, împreună cu specialiștii INSP și cu reprezentanții guvernului se va găsi „o soluție să nu mai fie atâtea morți”.

„În ultima săptămână au fost 2.300 de morți, este fără precedent, cred, după al doilea Război Mondial”, a mai spus Rafila.

El a precizat că este nevoie ca soluții făsite să fie înțelese și acceptate de populație, pentru a putea fi aplicate.

Alexandru Rafila a mai arătat că rata mare de pozitivare, de 25-30%, arată o transmitere intensă comunitară a virusulu și avertizează că acest număr este în relație cu numărul deceselor.

„Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult la numărul uriaș de cazuri pe care îl avem”, a mai explicat Alexandru Rafila.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare