// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Președintele PNL, Ludovic Orban, achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost achitat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Un complet de 5 judecători a respins apelul DNA şi a menţinut decizia de achitare dată anterior de către un alt complet de la Instanţa supremă.

Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă pe 31 ianuarie pentru aceste acuzaţii.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Procurorii susţin că, în martie 2016, Urdăreanu s-ar fi întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care liderul PNL i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruţi în numerar “tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV”.

“Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puţin, că nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă poate să dea banii: ‘te gândeşti dacă poţi sau îmi dai un şut în fund’. Ludovic Orban i-a spus că nu vrea nimic de la partid”, se arăta în rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat şi că doreşte “să aibă canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au susţinut procurorii, potrivit Agerpres.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Președintele PNL, Ludovic Orban, achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 1. omul de zapada 05.03.2018 la 15:35

  Colaboratorii securistilor si pupincuristii statului de drept sunt achitati unul cate unul !

 2. Sf..... indoiala 05.03.2018 la 16:04

  Pe buna dreptate : “Cine sare, nu ia …condamnare” ?

 3. Nelu 05.03.2018 la 17:36

  No, cumu-i statu’ de drept al organelor?

 4. dolfi 05.03.2018 la 21:07

  neocomunisti toti, la ce v-asteptati?

 5. frica 06.03.2018 la 7:09

  Este la moda sa fi impotriva puterii – oricare ar fi ea la un moment dat – si sa aperi opozitia, chiar daca are vreo vina !