Președintele Klaus Iohannis vrea alegeri locale în DOUĂ tururi de scrutin: ,,Este un pas esențial pentru a garanta o mai mare legitimitate”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Klaus Iohannis, Președintele României, a declarat luni, la Cotroceni, că „valul de schimbare” de la alegerile locale trebuie să continue la alegerile parlamentare prin oprirea „majoritatii toxice” din actualul legislativ.

„Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României. Dragi români, mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat.

Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de așteptate și de necesare. Printre acestea se numără și modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Este un pas esențial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orașele și comunele timp de 4 ani”, a declarat Klaus Iohannis.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419