Rămâi conectat

Ştirea zilei

Preşedintele Băsescu are etaloane diferite în ceea ce priveşte instituţiile statului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu câteva zile în urmă, cu ocazia rostirii unui discurs oficial privind raportul Comisiei Europene pe justiţie, preşedintele Băsescu a criticat din nou – ca de fiecare dată când are o intervenţie publică -, unele televiziuni, care, susţinea dumnealui cu vehemenţa caracteristică, au prostul obicei de a denigra permanent instituţiile statului, ştirbindu-le în acest fel prestigiul şi anihilând încrederea cetăţenilor în acestea: „Trebuie să remarc campaniile de discreditare a acţiunii instituţiilor statului duse de unele trusturi de presă. Este păcat, pentru că asta înseamnă efort şi, mai ales, înseamnă intenţia instituţiilor statului de a proba că românii pot să aibă încredere în ele. La ce foloseşte denigrarea acţiunilor, fie că ele sunt împotriva unor bande criminale locale, fie că ele sunt împotriva unor funcţionari ai statului de pe la frontierele României?”
Dar, acelaşi preşedinte, cu ocazia şedinţei de bilanţ a Ministerului Administraţiei şi Internelor, a acuzat şi generalizat corupţia din acest minister şi toleranţa Poliţiei faţă de grupurile de crimă organizată. Domnul Băsescu a declarat că oriunde pui degetul pe pătrăţelele organigramei acestui minister „musteşte” de elemente de corupţie: „Oriunde pui degetul apar elemente de corupţie, fie că vorbim de permisele auto la Piteşti, fie că vorbim de frontiere, fie că vorbim de înţelegeri cu grupuri de crimă organizată la nivel local”.
Oare acest minister important al Guvernului României nu reprezintă tot una dintre instituţiile de bază ale statului în care firesc ar fi ca cetăţenii să aibă o cotă foarte ridicată de încredere?
Ministerul Administraţiei şi Internelor are, prin instituţiile aflate în subordonare, în primul rând rolul de a apăra cetăţenii ţării, de a veghea la siguranţa acestora şi a bunurilor ce le aparţin, dar şi pe acela de a contribui major la diminuarea fenomenelor de corupţie pe toate palierele!
Or domnul preşedinte Băsescu ce face prin această nouă atitudine de critic absolut, pe care nu prea a utilizat-o în cei şase ani de mandat prezidenţial avuţi deja la activ? Dumnealui nu foloseşte oare aceleaşi tertipuri ca şi acele televiziuni pe care le invocă şi nu produce exact aceleaşi efecte pe care le incriminează la alţii?
Să acuzaţi de corupţie totală un minister, doar pentru că aveţi o răfuială personală cu un fost ministru sau cu acei poliţişti care şi-au permis să-şi manifeste nemulţumirile şi au scandat împotriva dumneavoastră, nu sunt argumente suficiente pentru a denigra în mod substanţial una din instituţiile cheie ale statului român, domnule preşedinte! Ar fi trebuit să rămâneţi întotdeauna echidistant în aprecieri, să nu daţi niciodată indicaţii unor instituţii sau persoane publice şi să creaţi permanent un echilibru instituţional, aşa cum vă cere Constituţia, domnule preşedinte!
Dar dumneavoastră procedaţi întotdeauna exact pe dos şi nu reuşiţi decât să tulburaţi, etichetaţi prost şi învrăjbiţi tot ce mişcă în ţara asta…
Alături de Biserică şi Ministerul Apărării, cel de Interne a fost din totdeauna una dintre instituţiile reprezentative ale statului, în care românii au avut încredere! Iar dumneavoastră, domnule Băsescu, din cauza orgoliilor nemăsurate şi a bătăliilor personale, nu faceţi altceva decât să distrugeţi definitiv onoarea unor instituţii, împroşcându-le cu noroi ori de câte ori aveţi chef!
Deputat PNL Alba
Teodor Atanasiu


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Continuă demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Continuă demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi Continuă lucrările de demolare a Blocului G2 „Turturica”, lucrări începute miercuri, 6 decembrie, urmând ca în locul acestuia să fie construită o parcare supraetajată cu peste 150 de locuri de parcare. În urmă cu șase […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare