Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Preşedinte PMP Alba, Clement Negruţ: Sărbătoare neagră pentru poporul român, trei ani de la înfiinţarea USL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clement Negrut01Se împlinesc trei ani de când a luat fiinţă monstruoasa coaliţie cunoscută românilor sub numele de USL şi care a scris multe file negre în istoria recentă a ţării. Principala sursă a răului în USL este fără îndoială PSD-ul, al cărui cap ce împute tot restul trupului, în persoana lui Victor Viorel Ponta, născoceşte din greu modalităţi de îmbogăţire a baronilor locali pe spatele cetăţenilor acestei ţări. Din păcate pentru noi, în acest moment avem la guvernare nişte răi-incompetenţi; adică nişte oameni, care pe lângă faptul că sunt lacomi, sunt şi lipsiţi de profesionalism, apelând la cele mai neinspirate şi antieconomice măsuri pentru a-și umple puşculiţa de partid.

Dacă am sta să punem puţin în balanţă promisiunile şi realizările actualilor guvernanţi am constata un dezechilibru major: au promis un milion de locuri de muncă, dar în schimb au determinat creşterea şomajului; au promis investiţii de 10 miliarde de euro în 4 ani, însă investiţiile au scăzut dramatic şi au determinat o mulţime de falimente. Au promis că nu vor majora sau chiar că vor reduce impozitele, în schimb pun taxe pe stâlpi, accize la combustibili de la 1 aprilie (nu e o glumă!), ne dau energie electrică şi gaze mai scumpe, etc. Peste 35 de noi taxe şi impozite au fost puse românilor acum un an de zile şi 34 de modificări ale Codului Fiscal, care au bulversat mediul de afaceri. CAS şi TVA-ul scăzut la alimente sunt alte minciuni aruncate de aceşti indivizi, pentru a prinde puterea. Îşi bat joc de legile ţării şi favorizează o nouă masă de votanţi: infractorii ce părăsesc penitenciarele în număr îngrijorător de mare. Alegătorii preferaţi ai domnului Dragnea par a fi morţii şi infractorii. Dar la ce ne putem aştepta de la unul ca Ponta, al cărui mentor, Adrian Năstase, este un infractor aflat după gratii într-un penitenciar din România? Să ne amintim zicala: ”Spune-mi cu cine te împrieteneşti ca să-ţi spun cine eşti.”

Haideţi să vedem ce isprăvi a făcut acest USL în Alba. În primul rând şi-au bătut joc de Cupru Min. Vă spuneam şi cu alte ocazii de multiplele ratări ale ministrului Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale, care nu a fost în stare să înveţe nici măcar din propriile greşeli şi care, în 2007, în urma asocierii în participaţiune cu un investitor bine găsit de AVAS, a determinat închiderea societăţii. Și-au pierdut atunci locurile de muncă peste 360 de angajaţi, investitorul a făcut praf utilajele exploatând intensiv zăcământul şi s-a umplut de bani din vânzarea producţiei, lăsând societatea cu datorii de peste 60 milioane lei, în condiţiile în care trebuia să investească 150 milioane de euro conform înţelegerii din contract. Nu trebuie să uităm cum locuitorii Sebeşului au trebuit să mai aştepte încă un an pentru a scăpa de traficul greu datorită acestui guvern care în iulie 2012 a blocat finanţarea lucrărilor la Autostrada Orăştie-Sibiu. La fel şi-au bătut joc şi de Oltchim şi de CFR Marfă. Şi pentru că vorbim de CFR Marfă să privim la un alt prieten al lui Victor Viorel Ponta, Gruia Stoica, un alt individ cu probleme penale.

Caracatiţa USL şi mai cu seamă PSD-ul îşi întinde tentaculele peste tot, exact ca în vremea tovarăşului Iliescu. Activitatea tuturor deconcentratelor a fost dată peste cap de epurările practicate de această clică. De curând Ion Perju, directorul de la SC Electrica, sucursala Alba, susţinut de prefectul conservator Gheorghe Feneşer a fost schimbat cu omul social-democratilor. Sunt chiar curios ce va face acest ”expert” rupt din rândurile celei mai slabe filiale PSD din ţară. Fără să fiu clar-văzător aş putea să afirm că principala lui preocupare în funcţia pe care vremelnic o ocupă va fi aceea de a asculta cu obedienţă ce i se trasează de către cei care l-au urcat acolo. Asta vrea actuala putere: cât mai multă influenţă, cât mai mulţi supuşi credincioşi infiltraţi în diverse posturi de unde să poată da partidului de toate.

3 ani cu USL şi 1 an şi 9 luni de guvernare USL constituie un bilanţ clar negativ, cu care toţi liderii USL ar trebui să se ruşineze; promisiuni neîndeplinite, scandaluri politice, clientelism şi inflaţie în creştere şi ce e mai grav tentative repetate şi susţinute de a călca în piceoare astatul de drept. Acestea sunt principalele coordonate ale guvernării Uniunii Social Liberale.

În ultima campanie electorală, USL a decretat 2012 drept anul victoriei. PMP îi anunţă azi că au câştigat prin minciună. Anul 2014 prin alegerile europarlamentare va fi ANUL ADEVĂRULUI.

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea