Rămâi conectat

Actualitate

Preotul acuzat de abuz sexual și-a recunoscut faptele: Ce măsuri a luat Arhiepiscopia împotriva sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preotul acuzat de abuz sexual și-a recunoscut faptele: Ce măsuri a luat Arhiepiscopia împotriva sa

În cursul zilei de joi, 22 septembrie, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au transmis că preotul Visarion Alexa și-a recunoscut faptele de care este acuzat în dosarul de hărțuire sexuală deschis pe numele său

”Și-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ca urmare a recunoașterii faptei, Arhiepiscopia a luat următoarele decizii statutare, despre care susține că sunt singurele ce pot fi luate până la pronunțarea sentinței de către instanță:

– interdicția a oficia orice serviciu religios

– retragerea funcției de paroh, ceea ce înseamnă că nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ

– obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, Arhiepiscopia Bucureștilor va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, potrivit comunicatului.

”Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui”, se mai arată în comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a decis apoi plasarea sub control judiciar a preotului pentru o perioadă de 60 de zile.

Prima femeie care a depus plângere are 37 de ani și susține că a fost agresată sexual chiar în timpul spovedaniei.

Avocata preotului a declarat că femeia comunica foarte des cu preotul și că ”relația de duhovnic a fost dublată de cea de prietenie”.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea