Rămâi conectat

Curier Județean

Premii importante obţinute de elevi din judeţul Alba, la concursul Naţional de Fizică „Universul Einstein”

Alexandra Mates

Publicat

în

Patru elevi au reprezentat cu succes judeţul Alba la etapa finală a Universul EinsteinConcursului Naţional de Fizică pentru elevi – „Universul Einstein”. Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, concursul a avut loc în perioada 12-14 iulie 2013, la Bistriţa, şi au fost trimise 145 de lucrări din 29 judeţe. La secţiunea „Gimnazii”, elevii  Dan Valeriu Băgăian şi  Vlad Cristian Truţă, coordonaţi de d-na prof. Elena Pop de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş, au obţinut premiul II.  De asemenea, elevele  Amalia Crişan şi Adina Ciubancan, coordonate de d-na prof.  Eufimia Mihăilă, de la Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia au obţinut menţiune.

În concurs au fost implicaţi 365 elevi şi 105  profesori, dar în urma preselecţiei, doar 88 elevi şi 49 de profesori coordonatori au fost invitaţi să-şi susţină lucrările în finală.

Lucrările au fost de un nivel ştiinţific ridicat, iar juriul a fost unul de specialitate, alcătuit din cadre didactice preuniversitare şi inspectori şcolari. Preşedintele juriului a fost dl prof. univ. dr. Mihai Todica de la Univ.”Babeş-Bolyai”, din Cluj- Napoca.

Elevilor le-au fost oferite medalii din partea organizatorilor şi repere importante privind orientarea în carieră a viitorilor absolvenţi. În aşteptarea rezultatelor, participanţilor li s-au organizat excursii la obiectivele turistice din judeţ.

Felicitări, atât elevilor cât şi profesoarelor coordonatoare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba Daniel Dobra și Ionaș Dan, doi tineri din Pianu, au luat sâmbătă o inițiativă lăudabilă și au organizat o plantare de cireși, pe Dealul Pianului de Jos, într-un loc unde au mai existat cireși în perioada interbelică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea