Rămâi conectat

Actualitate

Premierul grec, mesaj emoționant pentru România și celelalte 21 de țări care ajută la stingerea incendiilor: „Vă mulțumim că ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul grec, mesaj emoționant pentru România și celelalte 21 de țări care ajută la stingerea incendiilor: „Vă mulțumim că ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile”

Primul ministru al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a transmis un mesaj de mulțumire, în mediul online, celor 22 de țări care au trimis ajutor pentru combaterea incendiilor care au mistuit suprafețe mari din Republica Elenă. În Grecia, România a trimis 108 pompieri cu 22 de autospeciale.

„În numele poporului grec, aș dori să-mi exprim recunoștința sinceră tuturor țărilor care au trimis asistență și resurse pentru a ajuta la combaterea incendiilor. Vă mulțumim că ați stat alături de Grecia în aceste vremuri dificile”, a scris pe Twitter Mitsotakis duminică seară.

Cele 22 de țări includ 11 membri UE (Austria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania și Suedia) plus Egipt, Israel, Kuweit, Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite.

Un număr de 45 de pompieri români acționează, luni, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari, pe insula Evia, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Acțiunea pompierilor români a început în jurul orei 08.00.

Dispozitivul va fi similar celui de duminică, intervenția asigurându-se cu șase mașini de stingere și două cisterne. Totodată, șase salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

„Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor.În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, anunță IGSU.

Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea