Rămâi conectat

Actualitate

Premierul Florin Cîțu: „Dacă păstrăm această tendinţă putem să redechidem şcolile pe 8 februarie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 6 ianuarie, Florin Cîțu, premierul României, a anunțat faptul că dacă acest trend descendent al numărului de cazuri de COVID-19 se menține, unitățile de învățământ ar putea fi redeschise începând cu 8 februarie.

„Până acum am văzut că a scăzut numărul şi am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, dacă păstrăm această tendinţă putem să redechidem şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta susţine că a avut discuţii cu liderii UDMR şi USRPLUS pe această temă.

„Am avut discuţii cu domnul Hunor şi cu domnul Barna. Şi eu vreau să fie redeschise şcolile, vreau să deschidem şi restaurantele. Dacă nu ar fi problema pe sănătate, aş vrea să fie redeschise. Personal, eu cred că trebuie să facem tot ce se poate ca să redeschidem şcoala cât mai repede, de aceea e important ca, pe lângă campania de vaccinare să avem această campanie de reducere a efectelor pandemiei”, a mai spus Cîţu.

„Opinia UDMR – pe care încercăm să o impunem şi partenerilor de guvernare – este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a”, a scris miercuri pe Facebook liderul UDMR, Kelemen Hunor, care este şi vicepremier.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că în şedinţa de Guvern va fi discutată o ordonanţă prin care prelungeşte învăţământul online până pe 8 februarie.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea