Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Premierul Dacian Cioloș își donează salariul pe luna aprilie pentru Cumințenia Pământului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacian Ciolos01Premierul Dacian Cioloș a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a decis să își doneze salariul pe luna aprilie pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși, Cumințenia Pământului.

„Am decis să donez salariul din luna aprilie pentru acest proiect. Vă îndemn și pe voi, pe fiecare, să faceți după cum vă îndeamnă conștiința și după posibilitățile pe care le aveți. Eu unul am decis să fac acest lucru pentru că Brâncuși este și al meu!”, a scris primul ministru pe Facebook.

Guvenul și Ministerul Culturii au lansat oficial, pe 19 mai, campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia pământului”. Campania se va derula până pe 30 septembrie și are nevoie de un sprijin cât mai larg, așa cum s-a întamplat și în cazul Ateneului Român, în urmă cu 130 de ani, a arătat Guvernul.

Achiziționarea operei se va face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și juridice.

„Viziunile, viața si valorile ne despart zi de zi, însă în momentele cheie se vede coeziunea unei națiuni.  Asta s-a văzut și în cazul subscriptiei nationale pentru ridicarea Ateneului Român, acum 130 de ani. Cred cu tărie că asta trebuie să vedem și acum cu opera ᅡCumintenia pamantuluiᅡ. Ca atare, deoarece vreau ca Brâncuși să ne adune, nu să ne dezbine, lansez românilor o chemare la asumarea valorilor la nivel individual”, a declarat joi premierul Dacian Cioloș.

Guvernul a precizat că printre personalitățile care și-au arătat deja sprijinul pentru campania de subscriptie publică sunt Doina Lemny, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Mircea Cartarescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Giurgiu, ambasadorul Frantei Francois Saint-Paul, Razvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu si Cosmin Alexandru.

In spotul publicitar difuzat incepand de vineri, 20 mai isi declara sustinerea Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Plesu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Pacurariu, Dragos Bucurenci, Parintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv si Virgil Stanescu.

Donatiile cetatenilor si ale persoanelor juridice direct in conturile deschise pe numele Ministerului Culturii vor beneficia de facilitati fiscale, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 10, publicata in Monitorul Oficial din 6 aprilie 2016. In cazul in care campania nu va fi una de succes, fiecare donatie va fi returnata contributorilor.

Primele rezultate ale campaniei vor fi făcute publice la 1 iunie, iar periodic, în zilele de 1 si 15 ale fiecarei luni de campanie, sumele strânse până în acel moment vor fi date publicității. (C.M.)

sursa:hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea