PREMIERĂ medicală. O fetiță de 2 ani a primit o nouă șansă la viață grație unei operații pe cord, realizate de doi medici români

Paul Voicu - Primar 2020

O fetiță de nici doi ani, din Caransebeș, care suferea de o problemă cardiacă gravă, a fost salvată de doi îngeri păzitori români, îmbrăcați în halate albe, primind astfel o nouă șansă la viață grație mediciilor de la Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

Fetița ar fi avut nevoie de un transplant de inimă, însă pentru că la această vârstă este puțin probabil să se găsească donatori, medicii de aici au cerut ajutorul specialiștilor din Germania, și au intervenit chirurgical pentru a repara inima micuței.

ELIT

Este prima operație de acest gen realizată în țara noastră, iar intervenția a fost încununată cu succes.

Fetița de nici doi ani a intrat în operație extrem de slăbită, iar inima abia îi mai bătea. Singură ei șansă ar fi fost un transplant de cord, însă medicii din Târgu Mureș au reușit, cu ajutorul unei echipe din Germania, să îi refacă cordul bolnav.

Mihail David - 2020

Horațiu Suciu, șef chirurgie cardiovasculară: „Este vorba de o procedură alternativă la transplantul cardiac. Este menit de a reface o formă, a redesena ventriculul stâng că să funcționeze și să permită acestui copi să crească. Și în 80% să nu fie nevoie de transplant.”

 

sursa: stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...