Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectul Gheorghe Feneșer spune că cetățenii din Sebeș vor putea vedea în orice moment daca sunt poluați cu formaldehidă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Alba, cetățenii din Sebeș pot afla oricând dacă orașul este poluat cu formaldehidă, nivelul concentrației fiind afișat permanent pe cele două panouri electronice din oraș.

comunicat prefectura”În urma unor discuţii purtate cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, d-na Graţiela Gavrilescu, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a solicitat ca cele două staţii de monitorizare a calităţii aerului din municipiul Sebeş să fie adaptate pentru a monitoriza concentraţia de formaldehidă, urmând ca rezultatele să poată fi vizibile şi pe cele două panouri electronice din oraş, destinate informării populaţiei. Precizăm că cine doreşte, poate verifica calitatea aerului şi inclusiv concentraţia de formaldehidă, accesând site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba.

CITEȘTE ȘI: Al doilea miting la Sebeș: Protestatarii solicită firmei Kronospan relocarea fabricii de formaldehidă

”Din acest moment, nu vor mai putea fi făcute speculaţii cu privire la faptul că se înregistrează sau nu poluare în zonă, existând posibilitatea ca, zilnic oricine şi oriunde s-ar afla, să poată accesa on-line toţi indicii de poluare din municipiul Sebeş. Este bine de ştiut că poluarea este cumulativă, că ea este prezentă în toate zonele industriale. Nimeni însă, nu are dreptul să atenteze la sănătatea populaţiei şi pot să asigur pe această cale cetăţenii judeţului Alba, că organele statului abilitate, respectiv Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Alba îşi vor duce la îndeplinire în mod corespunzător sarcinile ce le revin, sancţionând prompt orice încălcare a normelor privind protecţia mediului”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer”, se arată în comunicatul de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea