Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prefectul de Alba, Dănuţ-Emil Hălălai: ”Nu m-am implicat sub nicio formă în campania electorală pentru alegerile locale parţiale din comuna Horea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca urmare a apariţiei comunicatului de presă transmis de deputatul Corneliu Olar, prefectul de Alba, Dănuţ-Emil Hălălai transmite că nu dorește ca ”opinia publică să fie indusă în eroare de afirmaţiile domnului deputat” și face următoarele precizări:

În urma numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor comunei Horea, în data de 25 mai am organizat în comuna Horea, o dezbatere publică privind întabularea bunurilor imobile şi organizarea şi amplasarea amenajamentelor pastorale, dezbatere care ar fi trebuit să se desfăşoare în incinta căminului cultural din localitate.

În căminul cultural, în timpul dezbaterii, domnul deputat Olar, împreună cu un grup de membri ai unui anumit partid politic, au făcut campanie electorală pentru unul dintre candidaţii la primăria Horea. Mai mult, pe scena căminului se afla un banner cu acest candidat, motiv pentru care am refuzat să urc pe scenă şi am părăsit sala, tocmai pentru a nu se interpreta că susţin vreun candidat la primăria Horea sau că am vreun amestec în campania electorală pentru aceste alegeri locale parţiale (moment consemnat si în ziarul Unirea….).

Aşadar, pentru că dezbaterea nu a putut fi ţinută, am hotărât reprogramarea acesteia pentru o dată ulterioară, mai precis pentru data de 31 mai 2017. În cadrul celei de-a doua întâlniri, care a fost una reuşită, s-a stabilit că, începând cu data de 6 iunie, o comisie formată din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi ai Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alba să se deplaseze în comuna Horea pentru a clarifica la faţa locului situaţia bunurilor imobile din zonă care impun măsurători şi activităţi de specialitate suplimentare datorită faptului că au fost înregistrate peste 150 de petiţii privind neconcordanţe privind activităţile de cadastru.

În ultimele zile m-am deplasat în localitatea Horea, pentru a sta de vorbă şi a informa localnicii cu privire la ampla acţiune iniţiată de Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi pentru a verifica personal modul în care se fac măsurătorile în teren. În timpul acestor vizite am întâmpinat o reticenţă şi o frică a locuitorilor comunei şi nu mică mi-a fost surprinderea atunci când oameni în vârstă şi nu numai au refuzat sau m-au rugat să nu le dezvălui identitatea atunci când mi-au prezentat problemele cu care se confruntă, cu menţiunea că le este frică să vorbească cu mine şi că au fost ameninţaţi că, dacă vor face asta, vor avea repercusiuni. Menţionez că în timpul periplului meu prin comună am fost monitorizat în mod permanent de tot felul de persoane dubioase primind în acest sens şi mesaje sms cu scopul de a mă intimida.

În concluzie, doresc să le transmit cetăţenilor judeţului că nu m-am implicat sub nici o formă în campania electorală pentru alegerilor locale parţiale din comuna Horea şi că nu susţin nici unul dintre cei trei candidaţi la primărie. Doresc să vă asigur pe toţi că atâta timp cât voi fi prefect al judeţului Alba, voi face tot ceea ce îmi stă în putere să se repecte legea, iar grija mea este de a rezolva problemele conjudeţenilor mei aşa cum legea o stipulează în mod explicit, şi prin tot ceea ce întreprind ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, să vin în sprijinul cetăţenilor indiferent de coloratura politică.

Totodată, acţiunile mele au fost anunţate public pe toate canalele media disponibile, iar faptul ca nu am avut nimic de ascuns este probat de fotografiile care au fost publicate atât de presa scrisă cât şi în mediul on-line. Sunt siderat totuşi de experienţa pe care am avut-o în ultimele zile, de faptul că astăzi, la mai bine de 27 de ani de la revoluţia din Decembrie 1989, există lume care se teme să vorbească deschis cu reprezentanţi ai instituţiilor  statului  şi fac astfel un apel public tuturor, indiferent că sunt parlamentari, primari, şefi de ocol, pădurari, etc., să-şi reconsidere atitudinea şi să renunţe la tot felul de tehnici de intimidare şi ameninţare.

Totodată fac apel instituţiilor abilitate să vegheze asupra respectării legii, iar principiul “Nimeni nu este mai presus de lege” să se aplice peste tot, cu atât mai mult la Horea, localitatea care a dat ţării un deputat în Parlamentul României. Împreună cu angajaţii instituţiei pe care o conduc, dar şi cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţ, vom demara conform graficului şi alte proiecte gândite şi initiate în interesul cetăţenilor.

Dănuţ-Emil Hălălai, prefectul judeţului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea