Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Precizări asupra cercetării IRES referitoare la proiectul Roşia Montană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu privire la comunicatul de presă din data de 8 martie 2012, intitulat „În contextul referinţei la zona afectată de şomaj, peste 80% dintre români consideră că este acceptabil acordul pentru proiectul de la Roşia Montană”, Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană doreşte să facă următoarele precizări, la cererea executantului sondajului pentru o corectă interpretare a datelor şi informării opiniei publice:
„Metodologia utilizată pentru realizarea sondajului desfăşurat în perioada 23-24, 27 februarie 2012 a fost următoarea: eşantion la nivel naţional, metoda CATI (computer assisted telephone interviewing), multi-stratificat cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,6%, realizat pe 1500 de indivizi de 18 ani şi peste această vârstă.
„Conform realizatorilor sondajului, cercetarea IRES a testat prin secţiunea la care face referire comunicatul rezonabilitatea unor strategii de argumentare şi de comunicare publică, în cazul nostru, condiţii de credibilitate pentru o serie de explicaţii ale utilităţii proiectului. În speţă, întrebarea la care se referea comunicatul avea ca scop să testeze dacă referinţa la şomaj reprezintă o condiţie importantă, credibilă, de acceptare a unui proiect minier de tipul celui de la Roşia Montană. Din păcate, comunicatul a creat condiţiile de interpretare a procentului ca fiind un suport public al proiectului respectiv.
„Comunicatul din 8 martie a.c. s-a referit în special la întrebarea: „Este acceptabil să fim de acord cu acest proiect, având în vedere că oferă locuri de muncă unor oameni de la Roşia Montană, comună în care rata şomajului este foarte mare?” La întrebarea aceasta, 82% dintre persoanele chestionate au declarat că este acceptabil să fie de acord cu acest proiect, având în vedere că acesta oferă locuri de muncă.
Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea