Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Povestea Star Transmission și Star Assembly în România, începută cu aproape două decenii în urmă, merge mai departe

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea Star Transmission și Star Assembly în România, începută cu aproape două decenii în urmă, merge mai departe!

Povestea Star Transmission și Star Assembly începe cu aproape două decenii în urmă. Astăzi, cele două subsidiare Mercedes-Benz de la Cugir și Sebeș continuă să fie un partener stabil și competent în comunitate, cu un portofoliu larg și o echipă remarcabilă.

Grupul Daimler este prezent în România încă din 1996, datorită unui proiect de colaborare cu Uzina Mecanică din Cugir pentru livrarea de roți dințate și axe. Creșterea volumelor a determinat, în 2001, asocierea în participație între Daimler AG și Uzina Mecanică Cugir, sub numele de Star Transmission. Dezvoltarea a continuat pe parcursul anilor, iar în anul 2010, compania inaugurează la Sebeș prima bază de montaj cutii de viteze pentru Mercedes-Benz Clasa A.

Star Transmission produce o gamă variată de componente destinate industriei automotive – roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcţie. Compania dispune de cunoștințe în ceea ce privește producția de piese prin procesul de prelucrare la moale și la tare, tratament termic, galvanic și montaj. Totodată, Star Transmission este, din 2016, furnizor unic la nivel mondial al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Star Assembly a fost înființată în anul 2013, iar la sediul acesteia sunt asamblate în prezent cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum și transmisii în nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Recent, transmisia în nouă trepte, 9G-Tronic, inaugurată în aprilie 2016, a depășit pragul de trei milioane de unități produse. În cadrul Star Assembly, funcționează și o unitate de remanufacturare cutii de viteze.

Cele două subsidiare își desfășoară activitatea pe o suprafață de producție de peste 200.000 m², unde lucrează circa 3.000 de angajați, în diverse domenii – producție, logistică, mentenanță, calitate, servicii administrative.

Calitatea de vârf, eficiența, flexibilitatea și oamenii sunt elementele care au stat la baza succesului durabil. Experiența confirmă faptul că standardele universale de calitate ale Mercedes-Benz sunt respectate în mod constant prin eforturile remarcabile ale echipei. La bază stă o filozofie simplă, dar eficientă: fiecare individ este responsabil de calitatea muncii sale.

Transmisii de ultimă generație produse la Sebeș

8G-DCT, transmisia în opt trepte cu dublu ambreiaj, este inaugurată la Sebeș în 2019 și aduce sistemul de propulsie al noii generații a clasei Mercedes-Benz compacte la un nou nivel – cu o creștere a capacității de cuplu și greutate redusă. Pornind de la clădirea propriu-zisă și până la instalarea liniilor și testele de producție, proiectul a presupus pregătiri intensive pentru a livra transmisiile Mercedes-Benz de calitate superioară. Liniile inteligente de asamblare respectă principiul producției agile, aplicat pentru prima dată unei linii de asamblare de cutii de viteze, precum și o configurare modulară, asigurând astfel un proces de producție extrem de eficient și flexibil.

„În vremuri de mare transformare, în special în sectorul powertrain, flexibilitatea și eficiența sunt esențiale pentru consolidarea competitivității pe piață. Transferul de cunoștințe contribuie la îmbunătățirea noastră continuă, esențială pentru a ne face competitivi și pe viitor”, spune Klaus Eichhorn, directorul general Star Transmission și Star Assembly.

Sub același acoperiș, Star Assembly a pornit producția cutiei 8G-DCT hibrid, fiind o etapă importantă către un viitor fără emisii de carbon. Sub eticheta EQ Power, Mercedes-Benz Cars continuă dezvoltarea autoturismelor plug-in hybrid. Din 2019 și până acum, 6 modele din clasa compactă, A 250 e, A 250 e Saloon, CLA 250 e Coupé, CLA 250 e Shooting Brake, B 250 e și GLA 250 e folosesc acum o unitate de putere hibridă cu transmisie cu ambreiaj dublu 8G-DCT, produsă exclusiv la Sebeș. Introducerea transmisiei hibride cu ambreiaj dublu 8G-DCT însoțește un sistem de propulsie hibrid plug-in cu o putere electrică de 75kW și o rază de acțiune de 70-75 kilometri. Atinge o viteză maximă (electrică) de 140 km/h și datorită motorului electric puternic, atinge 100 km/h în 6,6 secunde.

Transmisia hibridă 8G-DCT continuă performanța ridicată cu toate funcțiile hibride necesare pentru propulsorul hibrid plug-in de ultimă generație. În plus față de conducerea sa pur electrică, transmisia hibridă plug-in permite performanța tuturor funcțiilor hibride, cum ar fi conducerea electrică, stimularea și recuperarea energiei. Cu profil de operare mixt în zonele urbane, acesta poate conduce în modul all-electric, în timp ce în călătorii lungi beneficiază de gama de motor cu combustie.

Investim în viitorul comunităților noastre  

Star Transmission și Star Assembly au în prezent o forță de muncă de circa 3.000 de angajați, care asigură zilnic, în mod eficient, calitatea legendară Mercedes-Benz. Cele două companii au o strategie de personal bine pusă la punct, investind continuu în activități specifice de dezvoltare și asigurare a forței de muncă. Parte a acestei strategii, cele două companii oferă oportunități de educație vocațională pentru meseriile de electromecanic şi operator CNC, precum și o școală de formare a maiștrilor.

Promotori ai responsabilității sociale corporative în zonă, Star Transmission și Star Assembly îmbină eficient activitatea specifică domeniului tehnic cu activitățile sociale și umanitare. Proiectele susținute sunt îndreptate către educație, sănătate, cultură, sport etc.

„Star Transmission și Star Assembly joacă un rol important în aprovizionarea fabricilor de autoturisme din întreaga lume cu transmisii de înaltă tehnologie din rețeaua noastră de producție powertrain. Angajamentul și investițiile Daimler AG și Mercedes-Benz AG în dezvoltarea locațiilor din România, de la Sebeș și Cugir, reprezintă o puternică declarație de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită și devotată, precum și o recunoaștere a muncii remarcabile a acesteia”, spune Klaus Eichhorn.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC În perioada 26 – 27 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Rutier Alba au organizat, pe Drumul Național 1 și Drumul Național 7, acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere. Citește și: Poliţiştii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea