Rămâi conectat

Economie

Povestea IPEC Alba Iulia, compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din țară, al treilea producător mondial de farfurii, prezentată într-un reportaj Digi24

Publicat

în

Unu la sută din vesela produsă la nivel în întreaga lume pleacă din județul Alba. Şi pleacă în toată lumea, pentru că exportul este principala destinaţie a mărfurilor. Pleacă de la IPEC Alba Iulia, un business al familiei Covaciu.

A început ca o afacere mică de familie, însă după mai bine de un sfert de secol a ajuns un grup cu şase fabrici. Dezvoltarea s-a făcut în pas cu vremurile – prin robotizare. IPEC este compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din România.

Sergiu Voicu, reporter Digi24: Pentru Alba, cetatea este o mândrie, dar Alba mai are cu ce se mândri. Alba are IPEC. Ce înseamnă IPEC ?

Elit - Gustul Desăvârșit

Cristian Covaciu, antreprenor: IPEC înseamnă întreprinderea de porțelan Elena Covaciu.

Elena Covaciu este mama lui Cristian şi a lui Cosmin. Ea a lucrat zeci de ani la stat şi a fost directorul fabricii de porţelan din Alba.

Începuturile

„IPEC a apărut ca o necesitate de supravieţuire a familiei noastre, ca urmare a schimbarilor majore aduse în familie de Revoluţia din 1989”, spune Cristian Covaciu.

La începutul anilor 1990, părinţii au rămas fără loc de muncă. Situaţia cerea o readaptare rapidă.

„Am început prin a face articole decorative. Îmi aduc aminte de primele coşuleţe cu flori, de primele balerine”, rememorează Cosmin Covaciu, antreprenor.

Sergiu Voicu: Unde a început compania, unde a pus prima cărămidă?

Cristian Covaciu: În grădina casei am început. Îmi aduc aminte ca și acum. Era 1 decembrie 1990, venise toata elita țării să sărbătorească ziua națională, în noua Românie, la Alba Iulia. (…) Și atunci noi am tăiat cireșii din spatele casei şi am turnat prima placă de beton şi am ridicat prima baracă.

Cosmin Covaciu:  Se vindea atunci, în 90, 92, 93, aproape orice pe piaţă. Lumea era înfometată de marfă, după perioada comunismului în care aveai bani, dar nu prea aveai ce să cumperi.

Sergiu Voicu: Plus că produsele voastre erau oferite cadou. Nu mergeai în vizită fără un coşulet, o balerină, un bibelou.

Tinerii antreprenori făceau la început totul singuri, iar rezultatele nu erau mereu cele așteptate. Primul cuptor a fost construit chiar de Cristian, dar s-a dărâmat după primul foc. Nici primele obiecte nu au ieșit bine din prima.

„Am dezvoltat o balerină foarte frumoasă şi am ars-o şi a doua zi toată lumea aştepta să deschidem cuptorul să vedem acele balerine. Şi dintr-o greşeală de design, toate erau ca după un chef, sprijinite una de alta”, își amintește Cristian Covaciu.

În primii patru ani, cererea era totuși atât de mare, încât familia Covaciu s-a tot extins și a ajuns să aibă aproape 200 de angajați.

„În 95, 96, piaţa a început să scadă şi atunci ne-am reorientat spre a produce articole de menaj, cum ar fi farfurii, boluri, castroane”, spune Cosmin Covaciu.

Călin Bran este acum director de producţie la IPEC. „Am început undeva în anul 1996 cu construcţia halei de peste drum”, arată el.

Două momente când au riscat tot

„Au fost două momente când am riscat tot”, povestește Cosmin Covaciu. „Când am deschis, atunci am riscat inclusiv casa în care locuiam, pentru credit. Şi în al doilea moment, când am schimbat tehnologia şi atunci am riscat şi ce câştigasem până în acel moment. Acelea au fost momentele critice”, spune antreprenorul.

Dar au avut noroc. Au câştigat un contract cu o firmă multinaţională ce le-a asigurat comenzi importante şi care le-a forţat mâna să se dezvolte şi mai mult, pentru a le putea onora cererea.

„Am început livrând un tir de marfă la 6 luni şi am ajuns să livrăm 5-6 tiruri pe zi pentru ei”, arată Cosmin.

Au crescut spaţiul de producţie şi personalul, dar nu a fost de ajuns. Aşa au decis să apeleze la roboţi, care să preia o parte din munca oamenilor.

Citește și Cristian Covaciu din Alba Iulia, Antreprenorul anului 2016, și-a început afacerea într-o baracă, iar acum vinde 1% din producția mondială de farfurii

„Descinderea” roboților

În anul 2000 când a fost montat primul robot, IPEC a devenit pionier mondial în privinţa tehnologiei în domeniul ceramicii. Dar era o problemă. Facturile la energie pentru fiecare robot erau mai mari decât salariile plătite muncitorilor care făceau acelaşi lucru.

Dar anii au trecut şi lucrurile s-au schimbat şi rezultatele se văd acum.

„Pe vremea respectivă toată lumea spunea că suntem nebuni. Acum spune că suntem vizionari”, constată Cristian. „Viziunea este de eficiență economică. Să fim cât mai eficienți pentru piața exportului. Iar acolo am avut drept competitori China, Thailanda, Vietnam, India”, spune antreprenorul.

„Noi am înţeles la IPEC că nu mai este timp de aşteptare. Lucrurile s-au schimbat radical în economie”, adaugă Cosmin.

Sergiu Voicu, jurnalist Digi24: Ce înseamnă producţia roboţilor, cum au schimbat roboţii existenţa acestei societăţi?

Călin Bran, director de producție: Chiar dacă aparent lumea se așteaptă ca roboții să înlocuiasca oamenii, nu este întotdeauna chiar așa. De obicei roboții îi utilizam pentru a efectua operații pe care oamenii nu le pot executa, pentru o precizie mai mare, pentru o calitate superioară.

Sergiu Voicu: Sunt peste 250 de roboţi aici, în fabrica din Alba, ce au o productivitate de speriat. Reuşesc să facă peste 40 de milioane de farfurii în fiecare an şi un lucru şi mai interesant este că această fabrică reuşeşte să exporte în China. Cum de exportăm ceramică în China, noi care importăm din China, masiv, orice?

Cristian Covaciu: Pentru ca suntem mai eficienți decât producătorii din China. Anumite produse pe care le facem pe roboți ei le fac cu mâna.

Călin Bran, director de producţie: Spre deosebire de om, robotul nu are nevoie de pauză de masă, nu oboseşte, nu se îmbolnăveşte.

Cristian Covaciu antreprenor: Limitarea umană este clară , ei nu pot face mai mult de 2000-3000 de bucăţi în condiţiile actuale. Dacă acum companii asemănătoare produc în medie de 7 euro per om pe oră, noi am ajuns la 20 de euro de om pe oră producţie, ceea ce ne permite să plătim mult mai bine oamenii şi numai anul trecut am avut o creştere de 30% la salarii.

Cosmin Covaciu antreprenor: În ultimele 12 luni lucrurile au crescut exponenţial. Am implementat peste 100 de roboţi doar în ultimele 12 luni.

Sergiu Voicu, jurnalist Digi24: Cum aţi trecut peste criză, de exemplu?

Cristian Covaciu: Noi în perioada de criză am crescut. Când toată lumea era în recesiune, noi am investit în tehnologie și am construit noi fabrici în perioada respectivă.

Sergiu Voicu: Ce înseamnă investițiile în această companie în acești 26 de ani?

Cosmin Covaciu: O veșnică durere de cap. (Râde). De ce ? Pentru că nu se mai termină.

IPEC a investit doar în roboţi 1,2 milioane de euro şi urmează alte investiţii în tehnologie de aproape 1 milion de euro.

Sergiu Voicu: Ce aveţi, ce nu au alţii?

Călin Bran: Spre exemplu avem o tehnologie de producție de cești deosebită de ce a existat pe piață până acum.

Adriana Giurca este director responsabil cu controlul de calitate.

„Dacă până acum peste tot în lume o ceaşcă sau o cană… se producea iniţial corpul ceştii şi după aceea, printr-un alt proces, tortiţa, după care ele veneau, lipite manual, noi am vrut să obţinem acest lucru printr-un singur proces. Presare ceaşcă, corp ceaşcă, tortiţă”, spune Adriana Giurca.

Și nu este singurul domeniu în care compania din Alba Iulia a dat startul în tehnologie la nivel mondial.

„Putem spune că am fost pionieri în ce vedeţi aici, la partea de glazurare, munca roboţilor în ceea ce priveşte partea de finisare a farfuriilor, în partea de presare”, spune Adriana Giurca.

Planuri de viitor

Sergiu Voicu: Roboții au crescut foarte mult productivitatea companiei, dar asta nu înseamnă că nu sunt și pierderi. Randamentul este în acest moment de 85%. Asta înseamna ca 15% din tot ce se fabrică se aruncă. Fie că obiectele sunt fisurate, ciobite sau chiar se sparg. Scopul este ca în următorii trei ani, în domeniul ceramicii, și mai ales aici la IPEC să fie o farfurie pierdere la 1 milion de produse.

„Apelând la metodele de identificare cu camere de vedere artificială, aceste defecte să fie identificate în stadiu incipient” arată care e scopul Adriana Giurca.

„Să facem prima fabrică în care nimeni nu va atinge produsele cu mâna, va fi complet automatizată, robotizată”, își mărturisește visul Cristian Covaciu.

„Acum, după cum vedeţi, toate operaţiile sunt automate, cu excepţia alimentării cu materie primă a liniei de producţie, care în viitor va fi şi ea automată”, spune Călin Bran, directorul de producție.

Sergiu Voicu: Odată ce a crescut numărul de roboți în fabrică, a scăzut numărul de oameni?

Cristian Covaciu: Nu am renunțat la oameni. Noi aici, în zonă, ducem lipsă de forță de muncă. Implementarea roboţilor vine şi ca urmare a unei lipse de forţă de muncă.

Compania are acum 800 de angajaţi, iar robotizarea şi mai mare, programată pentru anii următori, nu va reduce acest număr, spun antreprenorii. Pentru a nu da pe nimeni afară şi pentru a creşte şi mai mult producţia, familia Covaciu ia in calcul să extindă liniile de producţie, ajunse acum la șase hale.

„În 2018, 2019 în mod normal ar trebui să mai construim încă două fabrici și ne punem problema cum să facem, pentru că nu este forță de muncă în zonă”, spune Cristian Covaciu.

Sergiu Voicu: Cea mai mare cerere pentru ce categorie este? Ce se caută cel mai mult, ce se vinde cel mai mult?

Călin Bran, director de producție: În general sunt farfuriile clasice rotunde ca și volum, în culorile tradiționale alb, verde, varietatea însă e mult mai mare.

„Este interesant, că am făcut o socoteală, pe parcursul existenţei noastre, am făcut peste 600 de milioane de farfurii.  Echivalentul unei farfurii pentru fiecare european şi nu numai”, adaugă Cristian. „Aproape că nu este zi la Hollywood în care să te uiţi la un film şi să vezi că se mânâncă în farfurii, care foarte probabil sunt produse în această companie”, completează el cu mândrie.

„Numărul 3 în Europa am ajuns în 2010, 2011 să fim. În 2010 şi 2011 ne-am dublat şi ne-am triplat activitatea.  La început eram fericiți dacă vindeam 100 de balerine pe care le făceam manual în curtea casei, iar acum dacă comanda nu este de ordinul a zeci de mii de bucăţi, nu ne permitem să ne apucăm de ea, pentru că infrastructura este prea complicată şi prea scumpă. Suntem campioni la preţuri mici când avem comenzi mari”, explică antreprenorul.

Sergiu Voicu: Vă gândiţi deja la cine va prelua compania în perioada următoare ?

Cosmin Covaciu: Nu cred că avem dreptul să îi încărcăm pe copii cu o povară.  Dacă copiii noștri vor alege să facă altceva, sunt întotdeauna manageri pregătiți să preia frâiele companiei.

Sergiu Voicu: Au câştigat bani aici ?

Cristian Covaciu: Da, a fost foarte interesant când şi-au dorit Iphone şi le-am spus că este ok să vă luaţi Iphone, dar trebuie să vă câştigaţi banii în companie: Şi după ce au lucrat o vară în companie au spus că maximum ce pot da pe un telefon sunt 67 de euro . Mai mult de atât nu dăm? Nu, că au fost foarte greu câştigaţi banii. Din clasa a VIII-a, în fiecare vacanţă lucrează în companie, ca să se obişnuiască uşor cu muncile de jos.

Sergiu Voicu: Se poate câştiga bine în România ?

Cristian Covaciu: Eu consider că da.

Sergiu Voicu: Vă consideraţi un om bogat?

Cristian Covaciu: Da, dar banii nu au fost niciodată un scop în viaţă pentru mine. Sunt un român normal!

Sergiu Voicu: Ați fost numit antreprenorul anului, cel mai bun om de afaceri din România. Ce înseamnă asta?

Cristian Covaciu: Nu știam dacă setul meu de valori va fi vreodată apreciat: cinste, corectitudine, onestitate, muncă și la un moment dat, uitându-te în jur, te întrebai dacă tu ești cel care greșește sau ceilalţi sunt cei care greșesc.  Totuşi corectitudinea, cinstea, onestitatea sunt câteodată apreciate.

Sergiu Voicu:  Dacă ar fi să cereţi ceva guvernanţilor ce aţi cere?

Cristian Covaciu: Stabilitate, stabilitate, stabilitate. Noi avem planuri pe următorii 15 ani. Cum să le realizezi dacă se schimbă nivelul de impozitare, nivelul de salarizare, se schimbă legi, se schimbă reguli? Ei schimbă regulile jocului, fiecare, în funcţie de cum are interes.

În loc de concluzii. Rezumat: ce înseamnă IPEC, în câteva proproziții:

Porțelanul românesc are o continuare de succes la Alba.

IPEC este cea mai tehnologizată companie din România.

La IPEC s-au făcut 600 de milioane de farfurii.

250 de roboţi fabrică farfurii, boluri şi căni.

Al treilea producător mondial de farfurii e în Alba.

La IPEC sunt fabricate 40 de milioane de farfurii în fiecare an.

Familia Covaciu reprezintă un nume în industria porţelanului.

Românii exportă farfurii în întreaga lume, inclusiv în China.

IPEC este un brand românesc de succes.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Ești tânăr și dornic să te alături unei echipe de profesioniști? Birou Cadastru Maxim angajază personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor

Publicat

în

Ești tânăr și dornic să te alături unei echipe de profesioniști? Birou Cadastru Maxim angajază personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor

Ești tânăr și dornic să te alături unei echipe de profesioniști?

Te invităm să faci parte din echipa noastră. Birou Cadastru Maxim angajaza personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cerințe:

– Dorința de muncă;

– Disciplină și seriozitate;

– Abilități practice și cunoștințe minime IT

Trainingul este asigurat de societate, iar beneficiile financiare sunt motivante.

Va așteptăm!

Depune CV la adresa [email protected] sau pe whatsapp la nr de telefon: 0766216570


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

TRANSAVIA investește masiv în energie verde pentru a-și asigura necesarul de energie: 22.000 de panouri fotovoltaice vor fi amplasate anul acesta

Publicat

în

TRANSAVIA investește masiv în energie verde pentru a-și asigura necesarul de energie: 22.000 de panouri fotovoltaice vor fi amplasate anul acesta

TRANSAVIA, liderul pieței de carne de pui din România, investește masiv în energie regenerabilă și în cogenerare pentru a ajunge să își acopere aproape în integralitate necesarul de energie. Doar în acest an, prin proiectele deja demarate, TRANSAVIA intenționează să amplaseze peste 22.000 de panouri fotovoltaice care vor produce energie verde.

Prin această capacitate instalată, de 10 MWh, se va acoperi aproximativ 30% din consumul de electricitate al facilităților TRANSAVIA. Această etapă va elimina anual cel puțin 4 milioane de kilograme de emisii de CO2, echivalentul emisiilor anuale provenite de la 1778 de autoturisme.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reducerea semnificativă a emisiilor de carbon va fi dublată de un efect economic pozitiv asupra performanțelor companiei, care, odată ce își va asigura necesarul energetic pe cont propriu, va fi protejată de fluctuațiile masive ale prețurilor la energie. Panourile fotovoltaice vor fi instalate atât pe acoperișurile fermelor de pui, cât și pe teren, în funcție de structura construcțiilor și de poziția față de soare. În etapa actuală vor fi amplasați peste 100.000 de metri pătrați de panouri fotovoltaice.

„Ambiția noastră este să ne asigurăm, până la finalul anului 2023, aproape în integralitate energia electrică necesară. De aceea, investim masiv în energia verde și soluții de eficiență energetică ce vor contribui la rezultatele noastre pe termen lung. Doar în prima etapă, concentrată în anul în curs, vom acoperi circa o treime din necesarul de energie electrică pentru facilitățile noastre, creând și un avantaj unic în piață. Singurul factor care ne-ar putea afecta progresul ar fi funcționarea defectuoasă a lanțurilor logistice. Avem însă încredere că, împreună cu companiile cu care colaborăm în implementarea proiectului, vom găsi soluții astfel încât să reușim până la finalul anului viitor să producem 80%-100% din energia de care avem nevoie”, declară dr. ing. Ioan Popa, Președinte și Fondator TRANSAVIA.

Această inițiativă face parte din strategia de sustenabilitate, de la bob la furculiță, prin care compania s-a angajat să protejeze resursele pentru generațiile viitoare, acționând responsabil în privința oamenilor, a animalelor, a comunităților și a mediului.

„Suntem hotărâți să fim un model pentru toți jucătorii din piață și să contribuim activ la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite, reducându-ne la minimum posibil amprenta de carbon. Doar cei 10 MWh, produși de panourile fotovoltaice din prima etapă, sunt echivalentul plantării a 187.000 de copaci sau, altfel spus, a unei păduri de aproape 200 de hectare. Contribuim astfel direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) și la combaterea efectelor schimbărilor climatice”, spune Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.

Suplimentar, pe lângă panourile fotovoltaice, TRANSAVIA va implementa și două proiecte de cogenerare de înaltă eficiență electrică și termică.

Pentru eficientizarea consumului de energie, TRANSAVIA a adoptat deja utilizarea tehnologiilor și echipamentelor eficiente și a implementat modele de exploatare fiabilă a acestora astfel încât să nu existe pierderi. Conform celui mai recent Raport de Sustenabilitate publicat de TRANSAVIA, compania a devansat cu 4 ani atingerea obiectivului țintă de reducere a consumului de energie relaționat cu iluminatul. Astfel, ca urmare a accelerării înlocuirii corpurilor de iluminat existente cu corpuri LED la toate punctele de lucru unde se puteau aduce îmbunătățiri, compania a redus deja cu 15% consumul de energie din această activitate. Același Raport indică faptul că afacerea de familie, cu capital 100% românesc, utilizează gazele naturale la producerea aburului pentru asigurarea fluxului tehnologic, la încălzirea spațiilor destinate creșterii păsărilor dar și la încălzirea spațiilor administrative. Tot în vederea creșterii eficienței energetice, compania continuă activitatea de izolare termică și de monitorizare a microclimatului cu echipamente automatizate în halele de creștere. De asemenea, TRANSAVIA a implementat măsuri specifice pentru fiecare punct de lucru, în funcție de zona geografică și de variația de temperatură pentru perioada iarnă-vară.

TRANSAVIA este singurul producător de carne de pui care a publicat în mod voluntar Raportul de Sustenabilitate în ultimii doi ani. De asemenea, este prima companie din România co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la practicile responsabile comerciale şi de marketing în sectorul alimentar.

Despre TRANSAVIA

TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brand-urile Fragedo, Libertan și Papane, ocupând locul 4 în topul celor mai valoroase portofolii din România (Brand Finance Romania 50 2022). TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță. În cei 31 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor. Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI. Fragedo, brand emblemă al companiei TRANSAVIA, a fost desemnat și la ediția 2021 a Summit Forbes Brands for Kids, drept „Cea mai de încredere marcă de carne”.
Pentru mai multe informații, vizitați https://transavia.ro/.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Școala duală de la Star Transmission și Star Assembly, parte semnificativă a strategiei de dezvoltare a celor două companii, cu scopul de a asigura viitoarea generație de talente (P)

Publicat

în

Școala duală de la Star Transmission și Star Assembly, parte semnificativă a strategiei de dezvoltare a celor două companii, cu scopul de a asigura viitoarea generație de talente (P)

Învățământul dual permite elevilor înscriși la o școală profesională de stat să-și dezvolte cunoștințele practice în mediul real de lucru oferit de companii.

Formarea profesională duală oferă posibilitatea dezvoltării competențelor tinerei generații, punând la dispoziție, în același timp, mijloacele adecvate de formare pentru a deveni profesioniști.

Școala duală de la Star Transmission și Star Assembly este o parte semnificativă a strategiei de dezvoltare a celor două companii, cu scopul de a asigura viitoarea generație de talente. Implicarea companiilor în școala duală datează din 2013, odată cu inaugurarea primei școli profesionale duale din județ – Școala Profesională Germană Alba, situată într-o clădire a Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”, oferind specializarea electromecanic utilaje și instalații industriale și ulterior operator CNC. În 2019, a început colaborarea cu Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir cu aceleași două specializări, iar din 2021 cu Liceul Tehnologic Sebeș, unde a fost introdusă o nouă calificare de operator montator subansamble pentru linii automate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Star Transmission & Star Assembly găzduiesc centre de instruire în ambele locații, Sebeș și Cugir, oferind cele mai bune condiții de practică și învățare, cu săli de clasă și echipamente moderne (stand electromecanic, stand pneumatic și hidraulic, mașini-unelte controlate numeric). Aici, prin efectuarea de lucrări practice sub îndrumarea și supravegherea unor specialiști în domeniu, elevii deprind abilitățile necesare în meseria de electromecanic, operator CNC și montator subansamblu pentru linii automate.

„Prin eforturile noastre de formare profesională, subliniem responsabilitatea socială și angajamentul de a contribui la dezvoltarea industriei auto. Suntem mândri să oferim această oportunitate, care se traduce prin perspective de creștere și calificare a forței de muncă locale. Sub îndrumarea noastră, elevii au ocazia să descopere munca din spatele Mercedes-Benz, să aibă acces direct la tehnologie și să se formeze alături de profesioniști.”, spune Gheorghe Achim, director general Star Transmission.

O pondere însemnată din timpul efectuării perioadei (stagiului) de practică al electromecanicilor utilaje și instalații industriale se desfășoară în cadrul departamentului de mentenanță, în timp ce operatorii CNC și montatorii subansamble își desfășoară activitatea direct în liniile de producție, pentru a se adapta condițiilor și cerințelor viitorului loc de muncă.
În prezent, Star Transmission și Star Assembly susțin 270 de elevi ai școlii duale, care se desfășoară pe o durată de 3 ani. Programul poate fi accesat de absolvenții clasei a VIII-a, iar ponderea orelor de pregătire practică și teoretică a fiecărui an de studiu este următoarea:

-Anul I de studiu: 20% practică – 80% teorie;
-Anul II de studiu: 74% practică – 26% teorie;
-Anul III de studiu: 75% practică – 25% teorie.

De ce să te înscrii la școala duală?

-descoperă de la o vârstă fragedă ce înseamnă să lucrezi într-o companie din industria auto;
-accent pe componenta practică;
-bursă lunară în valoare de 400 RON (200 de la companie, 200 de la stat);
-transportul și masa de prânz asigurate pe parcursul întregii perioade de practică;
-prioritate la angajare după absolvire;
-certificat de calificare profesională recunoscut în UE;
-posibilitatea continuării studiilor liceale, în vederea obținerii diplomei de bacalaureat.

Pentru anul școlar 2022-2023, oferta educațională a fost îmbogățită, fiind astfel disponibile 75 de locuri, după cum urmează:

-Școala Profesională Germană Alba Iulia – 25 locuri, electromecanic utilaje și instalații industriale;
-Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir – 25 locuri, operator CNC;
-Liceul Tehnologic Sebeș – 25 de locuri, operator montator subansamble.

Înscriere:

4-8 iulie: Etapa I de admitere în învățământul dual.
8 iulie: Afișarea listei candidaților înscriși la învățământul dual.
26-28 iulie: Etapa a II-a de admitere în învățământul dual.
28 iulie: Afișarea listei candidaților înscriși la învățământul dual.

„Prin strategia noastră de formare profesională, deja îi implicăm în activitate pe colegii noștri cei mai tineri, subliniind contribuția fiecăruia la succesul comun. Sprijinim orientarea noastră strategică prin pregătirea viitorilor profesioniști și calificarea acestora într-un mod adecvat. Oferim pregătire adaptată nevoilor companiei și calificăm elevii în funcție de cerințele operaționale. La absolvire, au prioritate la angajare pe postul pentru care s-au pregătit.”, spune Frank Streicher, director general Star Assembly.

Află mai multe detalii despre program accesând pagina: www.stcu.ro/elevi sau contactează-ne la adresa: [email protected].

Începe cu dreptul, alături de profesioniștii Mercedes-Benz Group AG!

Despre Star Transmission și Star Assembly

Locațiile de producție din Romania, respectiv compania Star Transmission cu sediul în Cugir și compania Star Assembly cu locația în Sebeș, sunt subsidiare deținute integral de Mercedes-Benz Group AG. Ambele sunt parte importantă a rețelei globale de producție powertrain Mercedes-Benz autoturisme.

La Sebeș sunt asamblate transmisii pentru Mercedes-Benz.

Locația Cugir găzduiește producția de roți, axe, țevi de înaltă presiune și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție, precum și un centru tehnologic unde sunt produse, printre altele, prototipuri.
Cu sprijinul guvernului român, Star Transmission este una dintre primele companii românești care oferă un sistem de învățământ dual bazat pe modelul german din Baden-Württemberg. În calitate de parteneri ai acestui program, Star Transmission și Star Assembly oferă instruire practică în fiecare din cele două unități de producție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare