Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Povestea Încoronării” va fi reconstituită duminică, 2 octombrie, la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Povestea Încoronării” va fi reconstituită duminică, 2 octombrie, la Blaj

Duminică, 2 octombrie 2022, de la ora 17:00, în Parcul Avram Iancu, blăjenii vor ocazia să asiste la reconstituirea încoronării regelui Ferdinand I și a reginei Maria, ca suverani ai României Mari, cu ocazia aniversării a o sută de ani de la evenimentul istoric de la Alba Iulia.

Istorici și voluntari ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia „vor da viață” personalităților istorice participante la Încoronare, atracția principală fiind primul cuplu regal al României Mari. Cu această ocazie va fi vernisată și o expoziție dedicată Încoronării de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922.

Organizatorii anunță că, alături de regele Ferdinand I și regina Maria, printre personajele ce vor fi reconstituite îi vom descoperi pe Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care i-a înmânat coroana regelui, Mihail Orleanu, președintele de atunci al Senatului, generalul francez Henri Mathias Berthelot, șeful Misiunii Militare Franceze în România în Primul Război Mondial, dar și diverse personalități istorice locale și naționale.

Reconstituirea istorică „Povestea Încoronării” este un eveniment itinerant, desfășurat în mai multe orașe ale județului Alba și face parte din manifestările organizate cu ocazia „Centenarului Încoronării”.

La Blaj, istoricii și voluntarii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia au mai fost prezenți în acest an cu un eveniment de reconstituire istorică, printre figurile istorice prezentate aflându-se și regele Ferdinand I împreună cu regina Maria, în data de 14 mai 2022, pe Câmpia Libertății, cu ocazia „Sărbătorii Libertății”.

Reconstituirea istorică „Povestea Încoronării” este organizată la Blaj de Primăria Municipiului Blaj și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea