Potor: Contractul cu Coral Impex, cu dedicație. Nu mă bucur pentru Hava. Nu mă bucur pentru nimeni care s-ar putea să-și petreacă două, trei ierni la Aiud

Contractul încheiat între Primăria Alba Iulia și SC Coral Impex SRL, societatea care prestează servicii de deratizare și dezinsecție în oraș, a fost cu dedicație, a afirmat, joi, deputatul PSD Călin Potor, completând că deciziile cu privire la încheierea unor astfel de contracte nu se iau ”la nivel de funcționari publici”, ci se iau ”la nivel de vârf”.

VIDEO Călin Potor anunță că va depune denunț la DNA dacă Hava și Crețu nu publică situația cu sumele primite de la Ministerul lui Udrea și documentele financiare cu plata serviciilor de consultanțăFiind informat că Mircea Hava a spus că nu are niciun fel de emoții cu privire la perchezițiile efectuate la Primăria Alba Iulia, Potor a afirmat: ”Vă dau acum 10 nume de oameni care nu au avut niciun fel de emoții și sunt deja cu trimiterile (n.r. în judecată) făcute. Să nu creadă cineva că mă bucur pentru Hava, nu mă bucur pentru nimeni care are necazuri și s-ar putea să-și petreacă două, trei ierni pe la Aiud. Este un lucru care-mi dă fiori”.

ELIT

Deputatul PSD de Alba a mai afirmat că suma anuală prevăzută în contract este cu doar 10.000 de euro mai mică decât în Cluj-Napoca, în contextul în care municipiul din județul vecin are o populație de cinci ori mai mare.

”În urmă cu trei ani am sesizat, sensibilizat, nu doar populația municipiului Alba Iulia prin intermediul dvs. dar și primăria și organele în drept că ceva nu este în regulă cu contractul primăriei cu Coral Impex. Suma pe care primăria o plătea anual pe baza acestui contract se ridica undeva la 220.000 de euro pe an, iar Cluj-Napoca, un municipiu cu o populație de cinci ori mai mare decât Alba Iulia, plătea 230.000 de euro. Tot atunci am spus că este anormal să intri într-o primărie, să faci un contract cu acea primărie, folosind relații personale, prietenii, amiciții, lucruri pe care le știam tot din gura oamenilor, inclusiv din gura oamenilor din primărie, că acolo mare sprijinitor al Coral Impex era un consilier local care avea o relație cu unul dintre directorașii din firmă. Nu a trecut mult timp și au început să apară căpușele. Nu a fost un caz sporadic ci au fost 32 de persoane care s-au dus cu căpușe în piele, la spital, să le fie scoase (…) Asta să vedem cât de bună era dezinsecția făcută în municipiul Alba Iulia.

Nu întâmplător, în acea perioadă în care s-a făcut licitația, au fost contestații peste contestații. Au contestat toți participanții la licitație. A fost un bâlci care s-a finalizat mai târziu, iar licitația a fost adjudecată prin cei de la litigii din București”, a afirmat Potor.

Fiind informat că Hava a spus că de câțiva ani nu mai face parte din Comisia de licitații, Potor a spus: ”Nu are nevoie să facă. El trebuie să le spună oamenilor lui de acolo <băi, fraților, trebuie să iasă asta>. Arătați-mi pe ală din primărie care spune, știți, șefu, nu a ieșit nu știu care”.

Parlamentarul a afirmat că între Coral Impex SRL și Primăria Alba Iulia a existat o relație strânsă de prietenie.

”În 2012, vă dau un exemplu minor, la Micești, firma Coral Impex a fost cea care prin vocea primarului Paul Voicu a oferit plase cu dulciuri copiilor participanți, fiind campanie electorală. Acolo există o altă relație, între Primărie și Coral Impex. Iar deputatul de Alba Călin Potor care mai dădea acolo un premiu de 100-200 de lei nu a fost lăsat să dea. De ce? Copiii de la Micești nu meritau să mai aibă un ban în plus, nu cumva să câștige două voturi de la doi părinți. Într-adevăr, Coral Impex era reprezentatul Primăriei Alba Iulia”, a mai spus Potor.

Demnitarul a mai arătat că prezumția de nevinovăție o are toată lumea și nu putem să spunem că Hava este ”tata la toate neregulile”. (D.S.)

Citește și UPDATE: Percheziții la Primăria Alba Iulia și la primării din alte 5 județe – Sunt verificate contractele încheiate cu o firmă de dezinsecție

Citește și VIDEO: Reacția edilului Mircea Hava, la scurt timp de la percheziția DNA la Primăria Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Sorin Bumb: Programul IMM Invest a fot îmbunătățit pentru a include mai mulți beneficiari

Guvernul PNL a luat măsuri deosebit de importante pentru relansarea economică a României și pentru siguranța financiară și sanitară a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

Ghita 8 octombrie 2015 at 14:44

AM INPRESIA, CA, TU L-AI SEMNAT, PUTORINA!

Gica 8 octombrie 2015 at 16:01

Coral n-a deratizat bine! A ramas șobolanul ăsta delator!

stoian 8 octombrie 2015 at 16:33

cum, inocentul, neprihanitul plantator de havele sa fie cercetat de DNA? nu se poate! mirciulica, fara frica este curat, imaculat, corect, cinstit…asa sa-i ajute Doamne, Doamne!

janos 8 octombrie 2015 at 21:00

Unde sunt postacii din primarie????

Nu va fie frica HAva oricum PICA!

antiPeNaL 8 octombrie 2015 at 21:23

Dau cu subsemnatu’ al DNA Cluj…

putor 9 octombrie 2015 at 8:40

Mai bine du-te acasa si continua-ti somnul ca la asta te pricepi cel mai bine. Tu n-ai fost in stare sa faci ceva pentru albaiulieni niciodata, ai profitat tot timpul ca un cameleon ce esti de functii pentru tine si neamurile tale.Rusine sa-ti fie!!!

popa 9 octombrie 2015 at 10:58

Stati limitati, la locurile voastre, Hava are zilele numarate!

pilu 9 octombrie 2015 at 11:52

”nu mă bucur pentru nimeni care are necazuri și s-ar putea să-și petreacă două, trei ierni pe la Aiud. Este un lucru care-mi dă fiori”.
Sa si le pertreaca daca sunt vinovati !
In ce priveste Hava, la experienta pe care o are in Primarie nu cred ca mai poate fi prins asa usor cum s-ar crede. Daca-l dau in gat subalternii si au si dovezi, poate. Hava asta a scapat si pe vremea lui EL INSUSI cand era la 1mm sa fie inhatat. Are experienta, tata.

sabau 9 octombrie 2015 at 12:40

Caline nu te lasa! Spune tot despre escrocul de Hava! Acest, era sa zic om, spagar ordinar trebuie sa plateasca!

Monica Pop 9 octombrie 2015 at 13:23

Domnule potor, „oamenii din gura carora ati aflat” cele afirmate mai sus, se reduc de fapt la doar… doi! Este vorba despre o angajata a dvs si despre un asa-zis jurnalist, pripasit de-a lungul timpului pe la mai toate partidele politice, cel care, de altfel, v-a si scris materialul acela denigrator la adresa mea, publicat cu ceva timp in urma. Va informez din nou, asa cum am facut-o si in 2012 printr-un Comunicat de presa, ca va aflati in aceeasi GRAVA EROARE !!! Nu am nici un fel de legatura, de nicio natura, cu niciun „directoras” sau vreun alt angajat al SC CORAL IMPEX!!! Nu mai rostogoliti aceasta nerusinata minciuna! Daca singura dvs. sursa de informatie este „gura lumii”, sa nu va mire faptul daca, in curand, va veti umpleti de procese!!!

@ Monica Pop 10 octombrie 2015 at 1:31

Pe cine faci domnule? Poate ba ordinarule! Pana la procese cred ca e timpul sa i se plateasca asa cum a facut el. De platit va plati, asta e sigur!

Cocu 11 octombrie 2015 at 11:10

Dar relația primarie -cioclu de la cimitirul municipal girată de consilieri,secretar ,prefectură și chiar de justitie ci o studiază ?..pe diicot îl doare în cot, pe d-na nici atât …și uite așa traiesc bine de pe urma morților oropsindu-i pe nevoiași …

Comentariile sunt oprite