Rămâi conectat

Politică Administrație

Potor: Contractul cu Coral Impex, cu dedicație. Nu mă bucur pentru Hava. Nu mă bucur pentru nimeni care s-ar putea să-și petreacă două, trei ierni la Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Contractul încheiat între Primăria Alba Iulia și SC Coral Impex SRL, societatea care prestează servicii de deratizare și dezinsecție în oraș, a fost cu dedicație, a afirmat, joi, deputatul PSD Călin Potor, completând că deciziile cu privire la încheierea unor astfel de contracte nu se iau ”la nivel de funcționari publici”, ci se iau ”la nivel de vârf”.

VIDEO Călin Potor anunță că va depune denunț la DNA dacă Hava și Crețu nu publică situația cu sumele primite de la Ministerul lui Udrea și documentele financiare cu plata serviciilor de consultanțăFiind informat că Mircea Hava a spus că nu are niciun fel de emoții cu privire la perchezițiile efectuate la Primăria Alba Iulia, Potor a afirmat: ”Vă dau acum 10 nume de oameni care nu au avut niciun fel de emoții și sunt deja cu trimiterile (n.r. în judecată) făcute. Să nu creadă cineva că mă bucur pentru Hava, nu mă bucur pentru nimeni care are necazuri și s-ar putea să-și petreacă două, trei ierni pe la Aiud. Este un lucru care-mi dă fiori”.

Deputatul PSD de Alba a mai afirmat că suma anuală prevăzută în contract este cu doar 10.000 de euro mai mică decât în Cluj-Napoca, în contextul în care municipiul din județul vecin are o populație de cinci ori mai mare.

”În urmă cu trei ani am sesizat, sensibilizat, nu doar populația municipiului Alba Iulia prin intermediul dvs. dar și primăria și organele în drept că ceva nu este în regulă cu contractul primăriei cu Coral Impex. Suma pe care primăria o plătea anual pe baza acestui contract se ridica undeva la 220.000 de euro pe an, iar Cluj-Napoca, un municipiu cu o populație de cinci ori mai mare decât Alba Iulia, plătea 230.000 de euro. Tot atunci am spus că este anormal să intri într-o primărie, să faci un contract cu acea primărie, folosind relații personale, prietenii, amiciții, lucruri pe care le știam tot din gura oamenilor, inclusiv din gura oamenilor din primărie, că acolo mare sprijinitor al Coral Impex era un consilier local care avea o relație cu unul dintre directorașii din firmă. Nu a trecut mult timp și au început să apară căpușele. Nu a fost un caz sporadic ci au fost 32 de persoane care s-au dus cu căpușe în piele, la spital, să le fie scoase (…) Asta să vedem cât de bună era dezinsecția făcută în municipiul Alba Iulia.

Nu întâmplător, în acea perioadă în care s-a făcut licitația, au fost contestații peste contestații. Au contestat toți participanții la licitație. A fost un bâlci care s-a finalizat mai târziu, iar licitația a fost adjudecată prin cei de la litigii din București”, a afirmat Potor.

Fiind informat că Hava a spus că de câțiva ani nu mai face parte din Comisia de licitații, Potor a spus: ”Nu are nevoie să facă. El trebuie să le spună oamenilor lui de acolo <băi, fraților, trebuie să iasă asta>. Arătați-mi pe ală din primărie care spune, știți, șefu, nu a ieșit nu știu care”.

Parlamentarul a afirmat că între Coral Impex SRL și Primăria Alba Iulia a existat o relație strânsă de prietenie.

”În 2012, vă dau un exemplu minor, la Micești, firma Coral Impex a fost cea care prin vocea primarului Paul Voicu a oferit plase cu dulciuri copiilor participanți, fiind campanie electorală. Acolo există o altă relație, între Primărie și Coral Impex. Iar deputatul de Alba Călin Potor care mai dădea acolo un premiu de 100-200 de lei nu a fost lăsat să dea. De ce? Copiii de la Micești nu meritau să mai aibă un ban în plus, nu cumva să câștige două voturi de la doi părinți. Într-adevăr, Coral Impex era reprezentatul Primăriei Alba Iulia”, a mai spus Potor.

Demnitarul a mai arătat că prezumția de nevinovăție o are toată lumea și nu putem să spunem că Hava este ”tata la toate neregulile”. (D.S.)

Citește și UPDATE: Percheziții la Primăria Alba Iulia și la primării din alte 5 județe – Sunt verificate contractele încheiate cu o firmă de dezinsecție

Citește și VIDEO: Reacția edilului Mircea Hava, la scurt timp de la percheziția DNA la Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea