Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE FOTO/VIDEO: Percheziții la Primăria Alba Iulia și la primării din 4 județe – Sunt verificate contractele încheiate cu o firmă de dezinsecție

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015.

perchezitii jandarmi-dna001În cursul zilei de 07 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

În Alba Iulia s-a intervenit împreună cu jandarmii de la IJJ Alba.

”Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează reprezentantul DNA Cluj.

UPDATE 1: Ancheta vizează contractele încheiate de firma de dezinsecție Coral Impex SRL, cu administrațiile locale din cele 6 județe. S-au efectuat percheziții și la sediul firmei din Alba Iulia unde a fost prezentă și o echipă de la ANAF (foto).

perchezitii sediu Coral Impex Alba Iulia

”Direcția Națională Anticorupție efectuează cercetări privind activitatea unei societăți comerciale, din afara județului Alba, care prestează servicii și pentru Primăria municipiului Alba Iulia. Procurorii DNA verifică contracte și documente ce au stat la baza derulării contractelor, respectiv prestării serviciilor și documente financiar-contabile. Niciun angajat al primăriei nu este acuzat de vreo faptă de corupție”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al administrației locale.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Reacția edilului Mircea Hava, la scurt timp de la percheziția DNA la Primăria Alba Iulia

UPDATE 2: Precizăm că atribuirea contractului de delegare a serviciului public de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie în Municipiul Alba Iulia, către SC Coral Impex SRL, s-a făcut în anul 2012, prin Hotărârea Consiliului Local nr.148, în urma unei licitații deschise la care au participat 4 ofertanți. Valoarea estimată a serviciilor a fost de 920.000 lei pe an, reprezentând ”plafonul maxim de plată în situația în care toate suprafețele din municipiul Alba Iulia ar face obiectul întregului pachet de servicii licitat, pe parcursul unui an”, după cum explica la data respectivă reprezentantul administrației locale. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani.

În anul 2014, prin Hotărârea nr. 85, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat modificarea suprafețelor pe care se realizează lucrări de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în municipiu, iar în data de 28 aprilie 2015, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat hotărârea nr.128, prin care s-a operat ajustarea tarifelor la serviciile prestate.

Între timp, administrația locală a încheiat și contracte cu atribuire directă, cu această firmă, pentru ”Serviciul de tratamente fitosanitare la arborii de pe raza domeniului public din municipiul Alba Iulia”, după cum urmează: în 12 iulie 2013, cu o valoare de 123.392 de lei; în 27 iunie 2014, cu valoarea de 126.827 de lei și 29 iulie 2015, având o valoare de 129.146 de lei.

UPDATE 3: Declarația primarului Mircea Hava

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea