„Pot merge cu mașina la service-ul auto sau la spălătorie?”. Răspunul oficial al autorităților

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În contextul restricțiilor de circulație impuse, mulți dintre români vor să afle dacă pot merge cu mașina în service, pot cumpăra piese auto sau pot merge cu automobilul la spălătorie. Pentru a-i lămuri, Grupul de Comunicare Strategică a oferit răspunsuri clare la nelămuririle acestora.

Pot să mă duc cu mașina la service-ul auto?

Răspuns: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract etc.)

Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?

Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

sile 13 aprilie 2020 at 16:08

Stimati domni,
Sintem mai multe persoane de peste 65 ani,cetateni ai acestei tari,si cu domiciliul in ploiesti;;pe linga acest domiciliu,sintem si proprietarii unor terenuri agricole[vie,pomi,gradini de zarzavaturi, ] terenuri pentru care an de an platim impozite agricole la vilcanesti si cosminele],si la care s-a investit foarte multa munca si bani de-a lungul anilor;;ar fi pacat sa le lasam vraiste ,sa nu le mai muncim;; pandemia trece,dar terenurile nelucrate se alege praful de ele;; oare nu exista o posibilitate de a putea merge sa muncim aceste terenuri si a nu fi lasate de izbeliste? macar de doua ori pe saptamina intre orele 8 si 16,pentruca agricultura nu se poate face intre ooele 11 si 13? avem acte de proprietate si propunem ca la aceste munci sa fie numai 2[doua persoane]
Rugam mult a analiza,aceasta solicitare si sa primim raspunsul, tot aici;;
Cu aleasa consideratie
un email pentru tote aceste persoane

Comentariile sunt oprite