// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Postul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, scos la concurs pentru a 3-a oară într-un an

Consiliul Județean Alba a scos pentru a treia oară consecutiv la concurs funcția de manager general al Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud. Unitatea spitalicească este condusă interimar de aproximativ 1 an de zile de directorul medical Virginia Gomboș, după ce fostul director Vasile Vultur a părăsit conducerea spitalului ca urmare a expirării perioadei în care putea ocupa, conform legii, această funcție.

În 19 decembrie a fost publicat anunțul prin care se anunță organizarea concursului pentru găsirea unui nou manager, concurs ce se desfășoară în perioada 19 decembrie 2017 – 2 februarie 2018. La celelalte două concursuri organizate în 2017 niciunul dintre candidații înscriși nu au prezentat un proiect de management viabil, astfel că postul a rămas vacant.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 17 ianuarie 2018, în 23 ianuarie vor fi publicate pe site-ul spitalului proiectele de management ale candidaților, în 31 ianuarie 2018 este programată susținerea efectivă a proiectelor de management iar în 2 februarie 2018 vor fi anunțate rezultatele finale, după soluționarea eventualelor constestații. Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud se află în subordinea CJ Alba și nu a fost ferit de-a lungul timpului de scandaluri.

În septembrie 2016 a fost zguduit de un scandal uriaș, iar o secție a fost închisă, după ce șoareci și urechelnițe au fost filmați în saloane. În octombrie 2017 o anchetă a organelor de cercetare penală a avut loc la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, după ce consilierul local Ionela Danciu a făcut o sesizare la DNA și Poliția Alba, pentru a se verifica dacă fostul manager al unității, Vasile Vultur, a avut studii de specialitate pe perioada în care a ocupat funcția.

Vultur s-a apărat spunând că legea s-a schimbat în vara anului 2014, iar el dăduse concursul în primăvară, în baza altei legi, și și-a încheiat mandatul respectând legislația. (I.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419