Rămâi conectat

Sport

Posibilul play-off din Liga a 4-a scindează cluburile: CS Ocna Mureș și CS Universitatea Alba Iulia, pe poziții total diferite, în privința sistemului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până la lămurirea situației în privința reluării competițiilor fotbalistice în România, se studiază diverse variante ce pot fi abordate în luna viitoare, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus și de flexibilitatea calendarului competițional.

Și dacă în privința datei lucrurile sunt departe de a fi clarificate, mergându-se în principiu, pe jumătatea lunii iunie, în privința sistemului, o posibilă soluție, vehiculată inclusiv de FRF, pentru Liga a 2-a și Liga a 3-a, ar fi alternativa disputării sezonului într-o formă aparte, cu play-off și play-out.

O asemenea variantă este luată în calcul și la nivelul fotbalului județean, AJF Alba intenționând, în caz de forță majoră, să propună o asemenea formă de încheiere a campionatului: cu primele 4 formații implicate într-un play-off care să decidă învingătoarea și implicit cine va reprezenta Alba la barajul de promovare în Liga a 3-a.

Un posibil asemenea sistem a dus cluburile implicate în lupta la vârf la diferende de opinie, cele două contracandidate, CS Ocna Mureș și CS Universitatea Alba Iulia, găsindu-se pe poziții total diferite, fiecare aducând argumente în ideea susținerii propriei opinii.

*Gabriel Cotoară: “Am câștigat punctele pe teren”

Gabriel Cotoară, antrenorul liderul CS Ocna Mureș, este conectat la situația dramatică din Italia în condițiile în care mama sa lucrează în Verona, asistentă medicală, la un cămin pentru vârstnici. “Important este să trecem cu bine peste această perioadă complicată. Și dacă se va relua competiția, va fi foarte greu, întrucât programul va fi condensat într-un timp relativ scurt. Noi am câștigat punctele pe teren, este firesc să se păstreze, pentru că am muncit pentru ele. Lupta se transformase într-un duel în doi, în care noi aveam un avantaj pe moment, dacă s-ar înjumătăți punctele fiecare echipă din play-off ar avea șanse la locul întâi“, a transmis antrenorul principal al “Sodei dragă”.

*Vasile Ursu: “Să fie ca în Liga 1, cu înjumătățirea punctelor”

Vasile Ursu, cadrul didactic al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, își continuă activitatea în mediul digital, unde s-au mutat cursurile de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Poziția antrenorului albaiulian este total diferită de cea a omologului său de pe banca tehnică ocnamureșeană, în privința modalității de aplicare a sistemului cu play-off. “Este clar că întregul campionat nu se poate disputa. Depinde foarte mult de cât va mai dura starea de urgență și de evoluția pandemiei. În China, unde lumea respectă restricțiile, a ținut 3 luni. Noi suntem departe de ceea ce trebuie să facem pentru a ne proteja”, a spus Ursu. Până în acest moment, în Liga a 4-a s-au derulat 16 meciuri, între care două din retur, în ultima dintre ele studenții pășind greșit, remiză internă cu Voința Sremț, ceea ce a mărit ecartul în favoarea primei clasate, distanțată la 5 puncte.

“Să se aplice același model ca în Liga 1, cu înjumătățirea punctelor, așa ar fi firesc. Întrucât dificultatea adversarilor întâlniți a fost diferită, ar fi firesc să nu se ia în considerare cele două etape din retur”, a menționat antrenorul nou-promovatei clasate pe locul secund.

În acest moment, situația în ierarhie este următoare: CS Ocna Mureș – 44 de puncte, CS Universitatea Alba Iulia – 39 de puncte, Voința Stremț – 32 de puncte și Performanța Ighiu – 31 de puncte. În cazul înjumătățirii punctelor, clasamentul s-ar srânge considerabil fiecare dintre cele 4 combatante având șanse la atacarea primei poziții: CS Ocna Mureș – 22, CS Universitatea Alba Iulia – 20, Voința Stremț și Performanța Ighiu – câte 16 (s-a rotunjit punctajul, aidoma Ligii 1). Asta în condițiile în care vor fi meciurile directe, într-un posibil play-off…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea