Rămâi conectat

Politică Administrație

Populația municipiului Alba Iulia, în creștere. Cea a județului Alba este la nivelul celei din perioada Unirii de la 1918

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia se nunără printre cele șase reședințe de județ din România, al cărei populații rezidente a inregistrat in 2014 o creștere față de anul 2008. În aceași situație fericită se mai regăsesc doar municipiile Iasi, Vaslui, Bistrita, Sibiu și Cluj-Napoca – potrivit unui studio realizat de Centrul pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala.

 

harta AlbaDin totalul oraselor si municipiilor, numai 73 (23%) au inregistrat o crestere a populatiei in perioada 2008-2014. In mod similar, din cele 2861 de comune, numai 830 (29%) au inregistrat o crestere a populatiei in 2014 fata de 2008, se precizează în același studio.

 

Pe de altă parte însă, potrivit datelor finale ale ultimului recensământ, populaţia stabilă a judeţului Alba este de 342.376 persoane, numărul celor care locuiesc astăzi în actuala zonă administrativă a județului Alba fiind apropiat de nivelul populației din urmă cu 97 de ani, când la Alba Iulia se sărbătorea Unirea Transilvaniei cu România.

Potrivit datelor de recensământ, populaţia stabilă a judeţului Alba a crescut constant până în anul 1992 inclusiv. După 1992, populaţia scade sensibil din cauza sporului natural negativ şi a fenomenului de emigrare internaţională din ce în ce mai intens, mai ales după aderarea României la UE, în prezent situându-se la nivelul anilor 20. (B.P.)

 

Sursa: Centrul pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala (2015) Evolutia populatiei dupa domiciliu 2008-2014, in procente, pe localitati (www.cdut.ro)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea