Rămâi conectat

Actualitate

Poprirea conturilor se va face doar cu acordul judecătorului – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce mulți români s-au trezit cu conturile blocate pentru datorii la stat și de câțiva lei sau chiar prescrise, în Parlament a fost depus un proiect de lege care limitează astfel de abuzuri. Mai exact, nu va mai permite statului să ia această măsură decât în baza unui mandat judecătoresc.

Actuala lege îi permite statului să își recupereze datoriile fără să mai treacă pe la instanța de judecată. Majoritatea românilor întâmpină probleme pentru că de cele mai multe ori constată că au conturile blocate abia când ajung la bancă. Este și cazul Marinelei Zlatan, care s-a trezit cu o datorie de peste 13 mii de lei. Totul pentru o mașină care fusese radiată în urmă cu ani.

Sunt și români care au aflat că au conturile blocate când au ajuns la bancomat. Liliana Dumitrașcu s-a aflat într-o astfel de situație.

În situația lor se află mulți români. Potrivit datelor ANAF, sunt milioane de oameni care au datorii la stat. Numai la sfârșitul anului trecut erau raportați un milion și jumătate de datornici, cu peste 3,6 milioane de lei de plătit la bugetul de stat. Angajații ANAF le-ar putea pune poprire pe conturi fără să apeleze la executorii judecătorești. Ceea ce creează dezechilibru între stat și privat.

Propunerea de modificare a Codului de Procedura Fiscală va intra în dezbatere la Senat ca primă Cameră sesizată, iar deputații vor avea ultimul cuvânt pe această propunere.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea