Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pompierii români, aplaudați de greci în fața mănăstirii unde se odihneau: „Nu înțelegem ce ne spun, dar am citit mulțumirea și bucuria pe chipurile lor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Experiența avută de către pompierii români aflați în Grecia cu localnicii din zona afectată de incendii, a fost povestită de către doi dintre salvatorii voluntarii ajunși în Republica Elenă pentru a lupta cu flăcările.

„În prima dintre zilele când am început dificilele acțiuni de stingere, în momentul când ne întorceam de la intervenție, murdari și obosiți, am fost așteptați de un grup de localnici ce s-au strâns în fața mănăstirii unde ne odihnim pentru a ne aplaudă și mulțumi pentru ceea ce facem pentru ei. Nu înțelegem ce ne spun, dar am putut citi mulțumirea și bucuria pe chipurile lor”, a povestit pe pagină de Facebook a ISU Buzău plutonier adjutant Taman Nicu.

CITEȘTE ȘI: Presa din Grecia aduce un elogiu pompierilor români: „Sunt de pe altă planetă”

„Am ajuns la 02:00, și am dormit până la 06:00, când ne-am trezit să plecăm la intervenție. Am fost frânt, dar a meritat. Incendiul se extinde foarte rapid, orice focar stins contează și nu putem pierde timp. Facem tot ce putem că incendiul să fie lichidat cât mai repede.”

Citește și: FOTO| Căpitanul Botezan Radu de la ISU Alba, în LUPTĂ cu flăcările care au mistuit Grecia

Avem tot ce ne trebuie, chiar și în plus, localnicii ne aduc și ei foarte des mâncare și apă, chiar dacă avem destule. Suntem obosiți după intervenții, nu e deloc ușor, dar ne odihnim și o luăm de la capăt. Ceea ce contează foarte mult e gratitudinea cu care ne întâmpină localnicii, ce ne încarcă cu energie și ne oferă puterea să o luăm de la capăt în fiecare zi”, a arătat și plutonier major Lăcustă Daniel.

Sursă: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea