Rămâi conectat

Curier Județean

Poluarea din Alba Iulia și Zlanta în vizorul Prefecturii Alba – valoarea limită a pulberilor în suspensie a fost depăşită de 25 de ori

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

intalnire prefectura2Valoarea limită zilnică a pulberilor în suspensie a fost depăşită de 25 de ori la Alba Iulia şi Zlatna, potrivit Raportului privind calitatea factorilor de mediu în judeţul Alba, aflat pe ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural de joi, 28 august a.c.

Acumularea emisiilor de pulberi din diferite surse are cauze multiple din care unele sunt prezente pe tot parcursul anului, cum ar fi activităţile industriale, traficul sau lucrări de construcţii, iar altele sunt caracteristice perioadei de toamnă – iarnă, respectiv arderea combustibililor solizi pentru încălzirea locuinţelor sau activităţile agricole specifice perioadei de toamnă. De asemenea, o contribuţie majoră la creşterea concentraţiei de pulberi în suspensie o au şi condiţiile meteorologice cum sunt ceaţa sau calmul atmosferic, care îngreunează dispersia poluanţilor în atmosferă.

Prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba şi Gărzii de Mediu Alba, ca în viitorul apropiat să efectueze o serie de acţiuni de verificare a firmelor, care efectuează exploatări de carieră în zonă.

Aceste firme trebuie supravegheate, în sensul respectării normelor legale privind protecţia mediului. Există numeroase sesizări din zonă, care menţionează faptul că maşinile de mare tonaj, care transportă pietriş, nisip, etc, provoacă nori imenşi de praf, care poluează atmosfera, creând disconfort cetăţenilor. Este imperios necesară ca în zona respectivă să existe o udare permanentă a drumurilor neasfaltate şi a căilor de acces, pentru a evita poluarea cu pulberi în suspensie, aşa cum s-a procedat în cazul execuţiei autostrăzii”,  a declarat prefectul judeţului Alba.

Un alt semnal  de alarmă, pe care l-a tras prefectul Gheorghe Feneşer a vizat poluarea cu formaldehidă din municipiul Sebeş: ”Deşi în prezent, nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiei maxime admisibile, doresc să monitorizaţi în permanenţă cantitatea de aldehidă formică din aer”, s-a adresat prefectul reprezentanţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat

Ziarul Unirea

Publicat

în

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat La nivelul județului Alba a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de către Prefectul județului Alba – domnul Nicolae Albu, fiind adoptate mai multe măsuri având în vedere situația meteo prognozată pentru perioada următoare, COD PORTOCALIU de val de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea