Rămâi conectat

Curier Județean

Poetul Aurel Pantea, la ceas aniversar de Ziua Mondială a Poeziei. Eveniment, miercuri, la Centrul Cultural Castel Sâncrai, organizat de Biblioteca Județeană și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poetul Aurel Pantea, laureat al Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” Opera Omnia pe anul 2017 va fi aniversat de Ziua Mondială a Poeziei de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba la Centrul Cultural  Castel Sâncrai.

Miercuri, 21 martie 2018, începând cu orele 17,00 va avea loc la Centrul Cultural Castel Sâncrai  un evenimentul cultural ce va aduce în atenția comunităților din județele Alba și Mureș opera și activitatea pe tărâm cultural a președintelui Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, profesor universitar doctor Aurel Pantea, scriitor și critic literar.  Evenimentul este ocazionat atât de ziua de naștere a poetului ,,aflată pe tărâm de primăvară” cât și de primirea de către acesta, în acest an, a Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” opera Omnia pentru anul 2017.

Proiectul face parte din Programul minimal 2018 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și este un proiect dedicat identificării, promovării și valorificării creatorilor din domeniul cultură.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Filiala Alba-Hunedoara a USR și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

Aurel Pantea s-a născut la 10 martie 1952 în comuna Chețani, județul Mureș. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității ,,Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca. A început activitatea literară ca redactor la revista ,,Echinox”. Din 1989 este redactor la revista ,,Vatra” din Târgu Mureș iar în 1990 pune bazele  revistei ,,Dicobolul” ca redactor-șef, calitate pe care o deține și azi. Din 1990 este membru Uniunii Scriitorilor România, iar în 2006 pune bazele Filialei Alba – Hunedoara a USR fiind președintele acesteia încă de la înființare.

Activitatea sa scriitoricească a fost încununată cu editarea a zeci de cărți de proză și poezie și cu numeroase premii primite, totul încununat cu decernarea la Botoșani în luna ianuarie a Premiului Național de Poezie ,,Mihai Eminescu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea