POD modern peste Valea Orzii: Licitația pentru proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică, lansată recent în SEAP

Podul existent este un pod din beton monolit cu structura în arc cu timpane continui. Podul existent, împreună cu rampele de acces asigură legatura între străzile Victoriei și Haiducilor peste Valea Orzii în Oarda de Sus.

Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutiere în zonă se creează premisele unor noi oportunităţi pentru populaţie, agenţi economici şi colectivităţile locale şi se realizează legături eficiente între centre şi zonele periferice. Că urmare a realizării proiectului, se contează pe imbunatăţirea condiţiilor de accesibilitate și circulaţie în zonele rezidențiale.

ELIT

Prin acestea se vor îmbunătății condițiile de accesibilitate:

Trama stradală proiectată asigura conectivitațea în vederea asigurării legăturii cu principalele căi rutiere străzile Victoriei și Haiducilor care sunt străzi colectoare, făcând legătură între Oarda de Sus și Municipiul Albă Iulia. Astfel se asigura o legătură în partea superioară a văii Orzii între două zone rezidențiale distincte.

Executarea unui pod nou din beton armat pentru 1 fir de circulație cu suprastructură realizată cu grinzi fâșii cu goluri: – podul nou va avea deschiderea de 17,3m și lumina de 5,5m, impusă de elevațiile existente (folosind fasiile cu goluri aflate în proprietatea beneficiarului);

– demolarea podului existent;
– realizarea unor infrastructuri din beton și beton armat, fundate indirect;
– realizarea unei suprastructuri alcătuită din grinzi fâșii cu goluri solidarizate la partea
superioară prin intermediul unei plăci de suprabetonare care să permită realizarea unei părți
carosabile pentru 1 fir de circulație cu supralargire, 1 trotuar pietonal și 2 lise pentru montarea
de parapete de siguranță, bordură înalta și parapet pietonal;

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...