Ziarul Unirea

PNL păstrează tăcerea în “scandalul” Nicolae Sântimbrean, vicepreședinte al Tineretului Liberal la nivel național

Organizația PNL Alba, în speță cea a TNL (Tineretul Național Liberal) este protagonista unui nou “scandal” de proporție.

După ce declarațiile cu carcter rasist ale fostului președinte al TNL Alba Iulia vizavi de femeile de etnie romă au ajuns până în Parlamentul European (exploatate politic, ce-i drept, de Elena Băsescu, ale cărei succesuri încă “ne doare”), iată că un alt “scandal” extrem de serios, îl are în rolul principal pe Nicolae Sântimbrean (FOTO), fost polițist condamnat la 1 an de închisoare pentru cercetare abuzivă, actual membru al PNL Alba, fost șef de cabinet al ex-prefectului Dan Coriolan Simedru, fost consilier al deputatului Călin Potor, actual vicepreședinte al Organizației Tineretului Liberal la nivel național și actual unic candidat susținut politic de PNL Alba pentru, atenție!: Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) cu sediul la Alba Iulia – instituție prin care se derulează programe finanțate din fonduri europene la nivelul Regiunii Centru (Sibiu, Brașov, Mureș, Hargita, Covasna și Alba).

ELIT

Ziarul “Unirea” a fost cel care a dezvăluit luni, aspecte importante din activitatea profesională a lui Sântimbreanu, care, deși sunt de o gravitate irefutabilă, nu au apărut în niciun CV sau “mapă profesională” înainte ca acesta să fie promovat în funcțiile amintite mai sus, sau dacă au apărut, este evident că nu au fost luate în considerare. Pe scurt este vorba despre faptul că Nicolae Sântimbrean, eroul povestirii noastre, a fost condamnat în 2003 de către Tribunalul Alba la 1 an de închisoare pentru cercetare abuzivă. Potrivit motivării sentinței penale a Tribunalului, actualul candidat la șefia  OIR POSDRU Centru, pe când era adjunctul șefului de post din comuna Cenade, pe sistemul “pulanul meu minte nu are”, a bătut în talpa picioarelor, cu bastonul din dotare și o cu bâtă, un suspect de furt, întrucât acesta a refuzat constant recunoaşterea faptei pe care nu a săvârşit-o. Sântimbreanu avea atunci doar 25 de ani.

Povestea noastră, este din păcate încă un exemplu în care “politica” reprezintă o rampă ideală de (re)lansare și “succesuri” în lanț, pentru un tânăr perseverent, care la doar 36 de ani este foarte aproape să “câștige” concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici  (ANFP) pentru funcția de director OIR POSDRU Centru. Iată un om cu o conduită “ireproșabilă” pe care liberalii îl susțin să ne reprezinte regiunea și țara, în fața celor de la UE și Comisia Europeană, mai ales după toate scandalurile cu fraude din fonduri europene (în special pe POSDezvoltarea Resurselor Umane), care au condus chiar la suspendarea acestui program în România.

După apariția articolului și documentelor doveditoare în ziarul “Unirea” am încercat să aflăm pentru dumneavoastră care sunt reacțiile liderilor locali și centrali al PNL Alba, respectiv TNL. Ei bine, nu am reușit. În final ni s-a promis o “poziție” oficială comună, sub forma unui comunicat de presă, care însă nu a ajuns la noi până în acest moment. La TNL, al cărui vice este eroul nostru, Nicolae Sântimbrean, am vorbit cu președintele organizației – proaspătul deputat Florin-Alexandru Alexe (FOTO). Acesta, dincolo de atitudinea arogant defensivă pe care mi-a arătat-o când l-am întrebat despre situația lui Sântimbrean, desi mi-a promis că îmi va răspunde la telefon, pentru o declarație vizavi de scandalul în care este implicat un lider al TNL, nu s-a ținut de cuvânt. Ironia face ca ulterior să găsesc pe pagina sa web, florinalexe.pnl.ro, alături de fotografia proprie, sloganul “Dreptate până la capăt!”.

P.S. Am aflat ulterior și unul dintre motivele atitudinii nepotrivite a președintelui TNL România, deputatul Florin-Alexandru Alexe. Este nașul de cununie al eroului nostru, Nicolae Sântimbrean!

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Nume care se sărbătoresc de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – aproape 500.000 de români îşi serbează onomastica

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Petru şi Pavel ? Români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Petru şi Pavel:… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfinţii Petru şi Pavel haioase! Felicitări şi urări de „La mulţi ani” pe care le puteţi trimite celor dragi de ziua numelui

Mesaje, Urări, felicitări amuzante, haioase și halii pentru cei care își sărbătoresc onomastica de Sfinții Petru și Pavel • Mesaje… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfinţii Petru și Pavel. Urează-le un călduros ”La mulți ani” celor apropiați

MESAJE de SFANTUL PETRU si PAVEL 2021 • SMS-uri de „la mulţi ani” de Sfinţii  Apostoli Petru şi Pavel •… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

27 iunie – Ziua Mondială a Pescuitului. Curiozităţi despre acest sport

În fiecare an, la 27 iunie, este marcată ziua mondială a pescuitului. Iniţiativa unei asemenea sărbători a fost lansată, în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfinţii Petru şi Pavel. URARI și FELICITARI pe care le poți trimite sărbătoriților

Mesaje de Sfinţii Petru şi Pavel. URARI și FELICITARI pe care le poți trimite sărbătoriților În ziua de 29 iunie,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

BACALAUREAT 2021: Modele de SUBIECTE, teste de ANTRENAMENT și BAREME

Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT pentru BACALAUREAT 2021. BAREME: seturile 1-12. Calendarul BAC 2021 pentru elevii claselor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

HH 12 februarie 2013 at 0:24

Daca Antonescu nu isi baga mintile in cap si sa se scape de astia cat mai repede presimt ca PNL va avea soarta PNTCD dupa aceasta legislatura care va fi si ultima pentru ei ca partid parlamentar. Daca mai sunt si membrii PNL cu capul pe umeri in organizatia din Alba este cazul sa luati atitudine pana nu va fi prea tarziu.

@HH 12 februarie 2013 at 7:57

Plini de violenta sunt penelistii promovati in Alba. Buglea vrea sa sterilizeze femeile sarace, asta bate oameni care nu se pot apara, si cine stie ce mai urmeaza sa aflam. Chiar nu au oameni „asezati” care sa nu-i faca de rusine? Sau poate au ales din ce au si astia sunt cei mai buni. Sau astia ii reprezinta?

Bursuc 12 februarie 2013 at 8:31

Garatam ca stiria asta a venit din interiorul partidului din gruparea Eutanasiu sa termine gruparea fostului prefect

mariana berghian 12 februarie 2013 at 8:44

si totusi …care este problema ? ce a facut omul asta ? deja ne-am saturat de articolul asta….

talis 12 februarie 2013 at 9:27

esti proasta sau te faci? nu citesti articolul? daca ti se pare ca NU-I MARE LUCRU SA-TI FACA SI TIE

adrian beldean 12 februarie 2013 at 12:02

aceste articole sunt menite doar sa pateze imaginea acestui om si de a da satisfactie scriitorilor pedelisti din alba. Poate mai schimbati subiectul luna viitoare.

gogu 12 februarie 2013 at 12:41

Bai berlogea,individul asta si-a patat „imajinea” cu sentinta de inchisoare cu suspendare,asa ca joc de glezne si ciocu mic!

bobo 13 februarie 2013 at 17:03

ce mai e de patat la un tortionatr condamnat? la un puscariabil?la o lichea terorista?

sunteti praf 12 februarie 2013 at 17:19

Bursuc Răspunde

12 februarie 2013 la 8:31

Garatam ca stiria asta a venit din interiorul partidului din gruparea Eutanasiu sa termine gruparea fostului prefect

SUNT DE ACEIASI PARERE !!!!

mihaela 12 februarie 2013 at 19:11

DONU VRETI SA FIE PROMOVATI TANTALAI SI GOGOMSNI,MUTALAI CARE RESPECTA ORDINELE SI LEGEA …. E NEVOIE DE PERSOANE CU TUPEU ,NU? STATI SA VEDETI CAND INCEP TOTI SA „MULGA ” TARA ..SI DACA MAI APUCATI … SA VEDETI CAND INCHEIE ….PARCA VAD CE VA MAI RAMANE DIN TARA ASTA ,,,,

pavel 12 februarie 2013 at 22:56

Oare nu este cumva aici mana doamnei Rus Ada care isi doreste cu orice pret sa ajunga ea director la OIR ? Ea are o relatie foarte buna cu presa , presa care mai nou se pare ca a montat-o sa il atace pe acest fost militian care a fost condamnat pentru ce a facut , asta intr-o tara civilizata ar fi insemnat ca omul este reabilitat , dar ……Romania :)).
Sunt unele lucruri mult prea evidente in toata aceasta mascarada , iar cei care o cunosc de doamna Rus de cand era la aiud isi pot da seama ca este in stare de orice si recurge la practici murdare pentru a-si atinge scopurile.
Cu siguranta este jocul ei , intrebarea ar fi ce ofera presei la schimb pentru serviciile primite …….. si ce oameni politici din interiorul PNL o sustin in aceste jocuri murdare.
In final , cred ca deja sa discutat prea mult acest subiect si probabil doamna mai sus mentionata va va fi recunoscatoare , asa ca …….mai veniti cu alte subiecte noi .

coana anastase matze groase 13 februarie 2013 at 17:00

tortionarul Santimbrean Niculae si bijbocul euthanasiu,zis „tase 9 case”…ce exemplare superbe..

Comentariile sunt oprite