Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

PNL păstrează tăcerea în “scandalul” Nicolae Sântimbrean, vicepreședinte al Tineretului Liberal la nivel național

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizația PNL Alba, în speță cea a TNL (Tineretul Național Liberal) este protagonista unui nou “scandal” de proporție.

După ce declarațiile cu carcter rasist ale fostului președinte al TNL Alba Iulia vizavi de femeile de etnie romă au ajuns până în Parlamentul European (exploatate politic, ce-i drept, de Elena Băsescu, ale cărei succesuri încă “ne doare”), iată că un alt “scandal” extrem de serios, îl are în rolul principal pe Nicolae Sântimbrean (FOTO), fost polițist condamnat la 1 an de închisoare pentru cercetare abuzivă, actual membru al PNL Alba, fost șef de cabinet al ex-prefectului Dan Coriolan Simedru, fost consilier al deputatului Călin Potor, actual vicepreședinte al Organizației Tineretului Liberal la nivel național și actual unic candidat susținut politic de PNL Alba pentru, atenție!: Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) cu sediul la Alba Iulia – instituție prin care se derulează programe finanțate din fonduri europene la nivelul Regiunii Centru (Sibiu, Brașov, Mureș, Hargita, Covasna și Alba).

Ziarul “Unirea” a fost cel care a dezvăluit luni, aspecte importante din activitatea profesională a lui Sântimbreanu, care, deși sunt de o gravitate irefutabilă, nu au apărut în niciun CV sau “mapă profesională” înainte ca acesta să fie promovat în funcțiile amintite mai sus, sau dacă au apărut, este evident că nu au fost luate în considerare. Pe scurt este vorba despre faptul că Nicolae Sântimbrean, eroul povestirii noastre, a fost condamnat în 2003 de către Tribunalul Alba la 1 an de închisoare pentru cercetare abuzivă. Potrivit motivării sentinței penale a Tribunalului, actualul candidat la șefia  OIR POSDRU Centru, pe când era adjunctul șefului de post din comuna Cenade, pe sistemul “pulanul meu minte nu are”, a bătut în talpa picioarelor, cu bastonul din dotare și o cu bâtă, un suspect de furt, întrucât acesta a refuzat constant recunoaşterea faptei pe care nu a săvârşit-o. Sântimbreanu avea atunci doar 25 de ani.

Povestea noastră, este din păcate încă un exemplu în care “politica” reprezintă o rampă ideală de (re)lansare și “succesuri” în lanț, pentru un tânăr perseverent, care la doar 36 de ani este foarte aproape să “câștige” concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici  (ANFP) pentru funcția de director OIR POSDRU Centru. Iată un om cu o conduită “ireproșabilă” pe care liberalii îl susțin să ne reprezinte regiunea și țara, în fața celor de la UE și Comisia Europeană, mai ales după toate scandalurile cu fraude din fonduri europene (în special pe POSDezvoltarea Resurselor Umane), care au condus chiar la suspendarea acestui program în România.

După apariția articolului și documentelor doveditoare în ziarul “Unirea” am încercat să aflăm pentru dumneavoastră care sunt reacțiile liderilor locali și centrali al PNL Alba, respectiv TNL. Ei bine, nu am reușit. În final ni s-a promis o “poziție” oficială comună, sub forma unui comunicat de presă, care însă nu a ajuns la noi până în acest moment. La TNL, al cărui vice este eroul nostru, Nicolae Sântimbrean, am vorbit cu președintele organizației – proaspătul deputat Florin-Alexandru Alexe (FOTO). Acesta, dincolo de atitudinea arogant defensivă pe care mi-a arătat-o când l-am întrebat despre situația lui Sântimbrean, desi mi-a promis că îmi va răspunde la telefon, pentru o declarație vizavi de scandalul în care este implicat un lider al TNL, nu s-a ținut de cuvânt. Ironia face ca ulterior să găsesc pe pagina sa web, florinalexe.pnl.ro, alături de fotografia proprie, sloganul “Dreptate până la capăt!”.

P.S. Am aflat ulterior și unul dintre motivele atitudinii nepotrivite a președintelui TNL România, deputatul Florin-Alexandru Alexe. Este nașul de cununie al eroului nostru, Nicolae Sântimbrean!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea