Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba Iulia s-a decis! Klaus Johannis candidat la prezidențiale și fuziune PNL cu PDL. Vezi în ce condiții!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul săptămânii trecute, organizația municipală a PNL Alba Iulia a adoptat două decizii care privesc viitorul partidului. Prima se referă la susținerea totală pentru candidatura lui Klaus Johannis la alegerile prezidențiale din noiembrie, iar cea de a doua prevede susținerea fuziunii PNL cu PDL, intr-un proiect national, cu pastrarea denumirii partidului Național  Liberal și cu un viitor premier al României din partea PDL.

În urma consultărilor largi cu majoritatea colegilor liberali, organizatia municipala PNL Alba Iulia a adoptat doua decizii importante: 1. Ii solicitam domnului Klaus Johannis sa intre in cursa prezidențiala din noiembrie, bucurându-se de întreg sprijinul nostru. Consideram ca domnia sa poate deveni presedintele de care romanii au nevoie, un om care a schimbat fata Sibiului, care are relații excelente cu liderii europeni si care este garantul democratiei si a statului de drept, in fata invaziei brutale a PSD in justiție; 2. PNL Alba Iulia susține fuziunea PNL cu PDL, intr-un proiect national, cu pastrarea denumirii partidului, cel mai vechi din România. Sustinem foarte clar ca PNL sa dea candidatul dreptei la presedintie, iar PDL viitorul premier al României, se arată într-un comunicat de presă al PNL Alba Iulia.

Vă reamintim, că la alegerile europarlamentare, cu 17,5%, PNL Alba s-a clasat pe locul 12 pe țară la nivelul organizațiilor PNL. Organizația liberală din  Alba a avut cel mai bn scor între filialele PNL din județe unde nu există președinți de consilii județene din partea PNL.

Săptămâna trecută, forul de conducere al partidului a votat afilierea PNL la Partidul Popular European (127 de voturi pentru, 13 împotrivă, 11 abțineri)

Următorul Congres PNL a fost stabilit pentru 28 – 29 iunie. La acest Congres, PNL Alba va avea 36 de delegați.

În cazul unei fuziuni între PNL și PD-L, la nivelul județului Alba viitorul partid ar avea: toată conducerea C.J. (președinte și cei doi vicepreședinți), 3 parlamentari și 68 din cei 78 de primari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea