Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNL Alba a sărbătorit 156 de ani de la Unirea Principatelor Române

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătorim, astăzi, 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, act istoric esențial în cristalizarea națiunii române ca stat unitar. Alegerea unui singur domnitor, Alexandru Ioan Cuza, atât la Iași, cât și la București, a reprezentat momentul care a declanșat procesul ireversibil de formare și coagulare a statului comunicat pnlromân modern.
24 ianuarie este o zi cu semnificații profunde, care ne amintește an de an că puterea unui popor rezidă în solidaritatea și unitatea sa, dar și în clarviziunea și înțelepciunea unor lideri politici remarcabili, care au înțeles să pună mai presus de orice obiective secundare interesul național. Suntem datori să ne raportăm la înaintașii noștri, să le cinstim memoria și să ne amintim de faptul că suntem moștenitorii acestei istorii.
24 ianuarie reprezintă, totodată, ziua care evocă un lucru esențial – faptul că dincolo de diferențele dintre noi, dincolo de lucrurile care ne deosebesc, suntem români, iar fără unitate și solidaritate nu am fi putut realiza nimic din aspirațiile noastre. Trebuie să avem capacitatea, ca popor, să răspundem cu solidaritate provocărilor prezentului și viitorului și să ne subjugăm eforturile uniți pentru evoluția spirituală și materială a statului român. Numai conștientizând această responsabilitate, care revine fiecăruia dintre noi, putem avea garanția reușitei noastre ca națiune.

Prof. Adrian SIMION,
Purtător de cuvânt – PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea