Rămâi conectat

Ştirea zilei

PNL Alba a continuat propaganda electorală după încheierea campaniei, iar BEJ a dispus retragerea unor postări sponsorizate de pe Facebook  

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biroul Electoral Județean (BEJ) Alba a admis o plângere formulată de PSD Alba în care în care social-democrații semnalau că liberalii au continuat propaganda electorală și sâmbătă, publicând anunțuri publicitare sponsorizate, pe Facebook, care îndemnau internauții la votarea candidaților PNL din Alba.

dumitrel-hava-mircea”PSD Alba a depus, sâmbătă, plângeri la Biroul Electoral Judeţean Alba şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba privind continuarea campaniei electorale de către PNL prin trei dintre liderii locali. Astfel PNL sau lideri PNL (Florin Roman, Ion Dumitrel, Mircea Hava) au distribuit pe reţele de socializare mesaje sponsorizate de îndemn la vot sau îndemnuri directe la vot. Aceste fapte sunt interzise de legea electorală şi constituie contravenţie”, a transmis, duminică, PSD Alba, într-un comunicat de presă.

BEJ Alba a admis sesizarea organizației PSD Alba și dispune PNL Alba retragerea postărilor sponsorizate de pe paginile rețelei de socializare Facebook care îndeamnă la votarea candidaților liberali din Alba.

Decizia BEJ Alba are drept de contestație în 48 de ore, iar aceasta se depune la Biroul Electoral Central.

Totodată, PSD Alba a transmis, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că a sesizat în scris IPJ Alba acuzând că în municipiul Blaj au fost împărțite după terminarea campaniei electorale bileţele de hârtie inscripţionate cu sigla PNL şi ştampila votat.  

Citește și Mircea Hava, despre decizia de retragere a unor postări de pe Facebook: Se lucrează cu firme, ei trebuiau să respecte legea

”Privind cazul de la Blaj am sesizat şi în scris Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba că au fost tipărite un număr de 5.000 de bileţele de hârtie inscripţionate cu sigla PNL şi ştampila votat. Bileţelele au pe margine şi informaţii de către cine au fost comandate, respectiv PNL Alba, tipărite sub cod unic de identificare 1160004, tiraj 5000 de bucăţi”, arătă PSD în comunicatul de presă.

În județul Alba, pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, au fost delimitate 440 de secții de votare, iar la urne sunt așteptate peste 315.600 de persoane. Majoritatea secțiilor de votare au fost organizate în unități de învățământ, însă unii oameni vor vota în locuri mai puțin obișnuite precum casă parohială, piață agroalimentară, bazin olimpic sau stadion de fotbal. Județul Alba are alocate șapte locuri în Parlamentul României, dintre care două la Senat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea